Jump to content

Caroline

Medlem
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Caroline
 • City
  Sigtuns
 • Antal år inom saltvatten
  0
 • Akvarievolym
  250
 • Akvarietillverkare
  RSM
 • Använder du skummare
  Ja
 • Antal år inom sötvatten
  0
 • Använder du Osmosvatten
  Ja
 • Har du sump
  Ja
 • Kör du med sand på botten
  Ja
 • Använder du UV-C
  Nej
 • Använder du Ozon
  Nej
 • Använder du zeolitbaserad metod
  Nej

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har pacific sun hyperion s innan hade jag T5
 2. Hej har en pacific sun Led ramp men är osäker på hur mina färger ska vara inställda i % Just nu har jag 100 % på alla färger Tex köpte nyss gula fina knappar, när jag satte i dom hos mig blev dom beiga med en liten gul knopp mitt i :/
 3. Nu har mitt akvarium med redan inkörd levande sten varit i gång i ca 2 veckor har belysningen på 2 Tim om dagen vattenvärderna är bra sniglar/ eremit sjöstjärna samt Nina 2 clowner mår bra kan jag gå vidare med fler invånare/ koraller? Någonting clownerna kam bo i andra Tips? Är så sugen på lite mjuka koraller o även putsaeräka fler fiskar osv
 4. Hej jag tror att jag har en ormsjöstjärna Ophiolepis superba har bara sett en arm hängandes från en grotta i en sten..eller kan det vara något annat? Armen är åt det beiga hållet håller sig inte sjöstjärnor i sanden? är den revsäker? Andra fiskar/ räkor etc?
 5. Tack då blev jag nog lite klockare i denna djungel
 6. Aha tack för svarUndrade just hur jag skulle ställa in detta dp det finns en vit pip med slang på höger sida o en slags nivåreglerae på höjer.. Men då ställer jag in så det vita går en bit upp i behållaren o väntar på det bruna så jag då kan justera så det rinner ner u behållaren
 7. Hej nu är akvariet fyllt med LS samt vatten pumparna går men hur vet jag att skummaren fungerar? Ska jag ha i något vatten i den?
 8. Tack Kim Färdigblandat vatten menade jag att det är osmosvatten som redan är utblandat med salt..eller heller man i mer salt direkt i akvariumet?
 9. Hej Nu har jag kommit så långt att mitt akvarium är monterat och står på sin plats så nu kommer en hel del nybörjarfrågor Jag tänkte åka och köpa osmos vatten ( till att börja med) hur blandar jag saltet? när jag hällt i vattnet i karet eller innan? visst häller jag i ca halva akvariumet med vatten för att sedan börja bygga mitt rev? när jag är klart så häller jag i resten av vattnet..hur långt upp mot kanten? ska sanden i efter att allt vatten är påfyllt? Jag kommer använda mig av red sea live base, har 10 kg hemma räcker det? ( 250l ink sump) vilka tester behöver jag köpa? hur länge ska jag vänta med att sätta i dom lägre djuren( sniglar, ev krabbor, räkor), stenen är begagnad redan inkörd, Anemon eller mjuka koraller ska jag vänta med det tills jag köper fisken? när jag bygger mitt rev kan jag sätta ihop stenarna med något slags lim när dom ligger i vattnet? hur gör ni när ni fyller på det avdunstade vattnet..är det bara att hälla i redan färdigblandat vatten med tex en hink? Vattenbyte ca 10% i veckan har jag förstått, vad kan man köpa för hjälpmedel till det? minns bara hur vi gjorde när jag praoade på zoo en gång i tiden....man var inte så törstig när man gick därifrån... det var allt just nu..
 10. Ok tack Lasse tips på någon bra streamers / saltmätare? behöver jag uv?
 11. Hej detta ingår enligt bruksanvisningen Ultra modern matching cabinet-234W (6 X 39W) T5 Linear Lighting-90° Corner with replaceable Trim Kit-MAX C-250 Rear Sump-Detachable Surface Skimmer-Media Rack-MAX C 250 Protein Skimmer-MAX C 250 2 x 2000 lph Circulation Pump-MAX C 250-Chiller Ready (Optional Chiller Kit)å
 12. Ska snart bygga mitt lilla rev i mitt 250 L akvarium, vad ska man tänka på? är det bara att stapla stenen eller sätter man fast den med någon massa? ( är rädd för ras o skadat akvarium) hur tänker man med grottor osv? Bygga i mitten eller långt bak/ fram/ åt sidan?
 13. Vad är bäst att köpa begagnad levande sten från ett inkört kar eller ny sten från någon akvarie affär? för o nackdelar?
 14. Hej har precis köpt mig ett red sea Max c 250 liters o tänkte snart starta upp en dröm jag haft länge min fråga är: för att få ett optimalt kar behöver jag komplettera detta med något?
 15. Hej Olle 

  jag hörde från Dragan att du har ett reefer till salu stämmer det?

  i så fall vilket pris o vad ingår?

  färg?

  Med vänliga hälsningar, Caroline 

  1. Olle

   Olle

   Hej Caroline,

   Det är tyvärr sålt redan.

×
×
 • Create New...