Gå till innehåll

Tc_telge

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Tommy
  • Stad
    Södertälje

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

Tc_telge's prestationer

Landkrabba

Landkrabba (2/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra
  • Inkörd

Senaste prestationer

0

Omdöme

  1. Dagens vattenvärden efter gårdagens vattenbyte. Ph 7,8 Kh 9dKH (3,2Meq/L) No3 10 No2 0 Nh3/Nh4 0
  2. Tack för tipset. Ska pröva bikarbonat. Hur mycket rymmer en salifertbägare? Är tyvärr inget jag har hemma.
  3. Bild på akvariet. Enligt säljaren så var det skinnkoraller på bakväggen i akvariet. Stämmer detta? Skall detta tas bort eller ska jag låta det vara kvar?
  4. Kollade vattenvärdena idag. Fick följande resultat. Temp: 26 Salthalt 1.024 ph: 7,8 kh: 3,6 No3: 50 No2: 0 Nh3/Nh4: 0 har gjort ett vattenbyte på 10l, avvaktar nu att nitraten skall bli betydligt lägre och förhoppningsvis att pH och KH skall gå upp utan tillsatta kemikalier innan jag lägger i något mer levande än de befintliga LS och sanden i akvariet. Tips och råd på hur jag bör hantera mina världen mottages tacksamt. Har belysningen på ca2h per dygn änsålänge.
  5. Stenen är köpt och ilagd i måndags. Hur lång tid räknar man med att det tar att köra in en sten? Anemoner och koraller har jag blivit rekommenderad att avvakta med minst en vecka till, men en fisk (clown) skulle både vara tålig och göra nytta i ett tidigt skede. Akvariet var inte helt tömt på vatten, också på rekommendation av "säljaren", fick rådet att sätta i en fisk redan första dagen av honom... Något som jag ställde mig väldigt skeptisk till. Berättade för säljaren i butiken, som rekommenderad mig att åtminstone skölja av filtersvamparna.. fylla akvariet och köpa fisk och städpatrull efter ca 3-4 dagar. Kommer ta värdena i akvariet imorgon, ser allt bra ut så är tanken att köpa städpatrullen imorgon och ev fisk
  6. Hej. Jag har precis fått ta över mitt första saltvattenakvarium, ett clownhotell på 58l. Har fått en kortare genomgång av funktionerna (Tekniken) och har läst en hel del på nätet på nu och tidigare. Är inte helt ny på akvarium, då jag hållit på med hightec växtakvarium under 8år. dock är saltvatten något helt nytt. Är 3 dagar sedan jag startade upp akvariet, har ca 5-6kg levande sand och 7kg levande sten. Köpte färdigblandat vatten och preparerade med Happy Lifes flytande filtermedia ooch Nitri-biotic Probiotic and nitrifying bacteria. Tror att allt är "fit for fight" och att jag under morgondagen om jag får bra värden kan i enighet med butikspersonalen på zoobutiken kan lägga i städpatrullen och kanske den första fisken. Är det något speciellt ni vill rekommendera att jag gör, tar hänsyn till? Vad är era erfarenheter kring att starta upp en clownhotell. Vill ha en par clowner, anemon, vad bör jag tänka på? Två fisk räcker gott, men vart går gränsen för koraller? Bor i Södertälje, vart hittar jag bra butiker, med god service för att inhandla fisk och koraller framöver?
×
×
  • Skapa Ny...