Jump to content

Kristopher

Medlem
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Kristopher
 • City
  Göteborg

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Återigen grymt tack för så utförliga svar. väldigt värdefulla så här i början. Satsar på enbart levande sten då. Som du säger så blir det ju inte så många kilo. Levande sand då.. Är det att rekommendera? Ser att det finns massa olika färger utav den. År det bara en estetisk fråga om vilken man tycker om bäst? Provar att låta den rampen jag har sitta kvar då. Kanske funkar att köpa en ledlist för att få in det blå?
 2. Wow! Grymt detaljerad starthjälp där. Tack så mycket! Tänkte blanda lite med levande sten och "död sten" så köper väl antagligen 50/50 där. För att komma ned lite i pris och kanske slippa så många "objudna gäster" Funkar det med tro? Med eremiter menar du eremitkräfta då eller? Finns det några lite mer färgglada sådana tro? Även när det gäller snäckor? Eller iaf några som är lite mer spektakulära att titta på Har förresten i dagsläget en 39W Chihiros LED i detta kar. Det är ju anpassat för sötvatten så förmodar att jah bör byta ut denna. Finns det något hyfsat billigt alternativ som klarar av enklare mjuka koraller tro? Vet att Chihiros även har LED för saltvatten men har inte hittat något bu eller bä om dessa.
 3. Tack för svaret mikoto. Mycket matnyttigt där. Håller just nu på att avveckla mitt söt så att jag kan börja så smått med salt Hur lång inkörningsperiod rekommenderar man innan man lägger i djur? Har aldrig väntat innan när jag kört sötvatten för att få igång den biologiska balansen med en gång. Men det kanske är lite mer känsligt med salt?
 4. Kom på en till fråga. Karet jag har är ett Eheim Aquastar med topplock. Funkar det att ha topplock till salt eller kör man alltid öppet kar? Tänkte isf försöka hitta en LED-ramp som jag kan fästa i topplocket. Kan det funka tro? Har nämligen småbarn så vill inte att Oboy, legobitar eller grannens katt ska hamna i karet så hade vart trevligt med lite skydd
 5. Hej gott folk! Har haft sötvatten i många år nu men alltid sneglat lite på saltvatten. Tänkte därför göra en mjukstart och därmed använda mitt 54 liters kar till detta. Jag tänkte köra ett low-tech och därmed bara ha enklare koraller och få invånare. Det jag har i teknikväg just nu är - Doppvärmare - Aquaclear 50 Hang On Filter - 2st streamers à 750l/h Så behöver lite tips om annan teknik som behövs. Vill ha det så billigt som möjligt. Har inga problem med större/oftare vattenbyten istället. * Bra och prisvärd belysning. Vad rekommenderar ni för någon? Har i dagsläget ett Chihiros A601 men det går ju bort då det är för sötvatten. * Skummare, är det nödvändigt? * Vad mer bör jag skaffa för teknik? * Vad anser ni att jag ska tillsättta för material i mitt hang on filter? Grymt tacksam för all hjälp och tips med detta så jag snart kan komma igång
×
×
 • Create New...