Gå till innehåll

Myra Skoglund

Medlem
  • Antal inlägg

    29
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Myra
  • Stad
    Vallentuna
  • Akvarievolym
    110 liter
  • Akvarie mått
    90 x 35 x 35
  • Akvarietillverkare
    Akvarielagret
  • Ljusuppsättning
    T5 lysrör
  • Vilken uppsättning av ljus använder du
    2 x39 watt.
  • Använder du skummare
    Ja
  • Om JA vid skummare - Vilken
    Tunze
  • Mitt huvudsakliga intresse för karet är
    Mjukkoraller
  • Antal år inom sötvatten
    30
  • Använder du Osmosvatten
    Ja
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    12
  • Har du sump
    Nej
  • Kör du med sand på botten
    Ja
  • Använder du UV-C
    Nej
  • Använder du Ozon
    Nej
  • Använder du zeolitbaserad metod
    Nej

Senaste besökare

1 176 profilvisningar

Myra Skoglund's prestationer

Nyfiken mandarinfisk

Nyfiken mandarinfisk (4/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Två tummar upp
  • Välkomnad

Senaste prestationer

16

Omdöme

  1. Du hade ju också en mandarinfisk förut och klarade den länge. Då tror jag säkert att salarisen kommer att må bra hos dig Själv mäter jag bara en gång i veckan i samband med vattenbyten. Mitt akvarium bara tuffar på och fungerar än så länge, nästan så man undrar om när nästa problem ska dyka upp. Jag fick själv rekommenderat att tillsätta jod, så det gör jag, fast inte varje dag. Svårt att säga om det blivit nån anmärkningsvärd skillnad, men å andra sidan har jag ju bara enklare skivor och mjukisar. Kanske blir det mer skillnad när man har mer krävande koraller?
  2. Allt ser så fantastiskt välmående ut!! Vad fint
  3. Dina plattmaskar är rödare och större än mina. Mina är ljusbruna, nästan beiga. De är 2-3 mm stora. Dina verkar betydligt rödare. Har sett bilder på såna när jag sökte på "flatworms in saltwater tank". Ska med intresse följa denna tråden. Jobbar hela helgen, men ska lägga in bilder om jag lyckas fota dem på något vettigt sätt.
  4. Efter en del läsning och tittande på bilder, så tror jag att det är Acoelomorpher; Those are a harmless little flatworm, and so small most people have/had them and don't/didn't even know it.Here's what Ron says about them:Hi,They are acoel (pronounced A-seal) worms, also called acoelomorphs. They are a flattened worm of sorts, but are harmless. If one looks hard enough every tank will have some. They are most commonly seen in tanks that are a few months old, a period when they seem to "bloom." Unlike some acoels (the so-called "red planarian" is another type of acoel), this particular brand- with the bi-forked tail - is harmless. There are several species that have a similar morphology, it appears, but they all appear to eat small crustaceans or similar things. In other words, they are a small bit of harmless biodiversity. Enjoy 'em, and don't worry about them.They will probably fade away on their own over the next month or two. De som jag lyckades fånga upp var större; typ 1,5 cm långa och ljusbruna. De små jag ser nu har just den där tvedelade stjärten som verkar vara typisk för släktet. Så därför funderar jag bara på att avvakta 2-3 veckor och ser vart det bär hän. Ska se om jag kan fotografera dem och lägga ut en bild.
  5. Tack för tipset, Michael Drar mig dock lite för en Wrasse, eftersom karet är litet och det sedan kan vara svårt att introducera ytterligare fisk enligt killarna på Triton. Huvudsakligen önskar jag mer info om vad plattmaskarna älskar för livsbetingelser för att föröka sig
  6. För en vecka sedan drygt såg jag några plattmaskar i akvariet. Bums ut med dem och sedan sötvattendoppade jag mina nyaste fraggar. Kände mig nöjd och drifitig, men så igår när svägerskan var hemma hos mig, så visade hon mig att jag hade en hel del små plattmaskar på rutan. Efter mycket läsning så vet jag att det finns Flatworm Exit, sötvattenbehandling samt kanske andra metoder. Svägerskan föreslog en Mandarinfisk, men med förbehållet att jag skulle kolla så att den äter frysfoder. Vad tycker ni? De är väl rätt känsliga?? Nu vet jag ju inte hur stora problem plattmaskar utgör, eller om de bara är irriterande. En annan sak som jag undrar är därför; Vet någon vad som triggar deras förökning och hur man på så vis kan hålla antalet i schack, genom att begränsa den faktor som gör att de trivs??
  7. Jag tror inte att det går att göra det hur enkelt som helst. Grunden är nog att man själv läser på ordentligt innan man börjar samt inte vill alltför mycket för snabbt. Själv har jag fått goda råd och fint stöd i uppstarten av mitt akvarium här på saltvattensguiden
  8. Vill bara dela med mig!! Ikväll fick jag syn på två av mina eremiter som konkurrerade om ett skal
      • 1
      • Gilla
  9. Så här ser akvariet ut nu: Bild 1. Eremit och någon sorts tång som växer på några ställen i akvariet. Får den mycket ljus så blir den blågrön i färgen. Bild 2. Eremit och lite närstudie av alger på rutan. Bild 3. Rodactis. De här två växer väldigt nära varandra och oftast brukar den högra lägga sig över den vänstra. På bilden är de lite sammandragna eftersom jag tände ljuset för att kunna fota dem. De äter gärna när jag matar dem med pipett 1-2 ggr/ vecka. Är någon bekannt med hur ofta de delar sig?? Tror att der är en Bulls Eye. Bild 4. Euphylliafraggar. Bild 5. Tyvärr ser man inte särskilt mycket av skivanemoner och knappt nåt av Sarcophytonen som tjurar litegrann bakom stenarna till vänster i bilden. Till höger ser man skymten av gröna Rodactisskivor som också är nya för veckan. Skulle gärna vilja ha någon Blennid igen, eftersom jag gillade Salle. Ska också kika lite på Lasses Perculatråd!!
  10. Ser väldigt trevligt ut!!
  11. Jag ska prova algätartabletterna när jag har en salarias nästa gång, eller när algerna tycks vara helt slut för de 15 eremiterna som jag har. För tillfället köper jag lite enklare skivanemoner och idag blev det två små euphyllior. Måste säga att uppstartsmetoden har fungerat väldigt bra hittills. Tack Lasse Forsberg Men det känns fortfarande lite tråkigt att Salle dog. Så det enda som matas litegrann är Rohdactisen. Återkommer med bilder under helgen!! Roligt att Andreas hänger med i tråden också
  12. Algerna har minskat i sanden och den här veckan har jag inte behövt skrapa rutorna fram och på ena sidan. Har behållit algerna på bakrutan och den andra sidorutan. Salarisen har tyvärr avlidit imorse. Han blev magrare och har fått norialger att äta men har inte velat ha det istället för naturliga alger. Norialgerna var köpta som fiskmat och var inte sådana där sushialger. Städpatrullen mår än så länge bra. Jag har bytt 20 liter vatten igår. Skivanemonerna ser bra ut. Det som bekymrar mig nu är att städpatrullen ska börja svälta. Så jag undrar; Ska jag mata städpatrullen med pyttelite fryst fiskfoder?? Dels för direktmatning men även för att höja näringsnivåerna och på så vis öka algtillväxten?? Jag vore tacksam för hjälp nu, eftersom jag inte vet hur jag går vidare på bästa sätt.
  13. Jag har sedan tidigare 5 eremiter av två sorter och har nu utökat med 5 till. Menar du att jag ska skaffa ännu fler, Lasse? Bra att du skriver det där med ammonium. Jag använder Saliferts test, men siffran verkar inte helt rimlig, med tanke på hur akvariet ser ut. Då algerna mest sitter på gruset, så försöker jag störa dem samt har sugit upp en hel del av dem vid vattenbytet. Tar det än så länge med ro. Det som nu ger mig lite att tänka på är att placera skivanemonerna så bra som möjligt.
  14. Tack för svar! Jag har haft igång akvariet i tre veckor och följt Lasse Forsbergs metod. Eremitkräftor kan vara rätt klantiga har jag märkt, så jag har nu tänkt på att placera skivorna så att de inte är så lätta att flytta/välta.
  15. Efter vattenbyte på 10 liter såg värden ut såhär; Salinitet 1,024 KH 10,5 pH 8,5 Ammonium 0,25 Nitrat <2. Var på Triton och köpte 5 blåbenade eremitkräftor och 10 sandsnäckor. Dessutom blev det en sarcophyton och några små skivor. Alla invånare i akvariet mår bra och nu hoppas jag att grönalgerna ska få sig en match.
×
×
  • Skapa Ny...