Gå till innehåll

H8RED

Medlem
  • Antal inlägg

    266
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Jocke
  • Stad
    Nynäshamn
  • Akvarievolym
    Inget igång just nu

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

H8RED's prestationer

Återkommande kardinalfisk

Återkommande kardinalfisk (8/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Ted, du rockar.
  2. Tack som fan
  3. Är det någon som kommer ihåg formeln för att beräkna volymen på ett runt kar? Tack på förhand.
  4. Ja visst är det en intressant produkt tack vare att den inte på långa vägar utvecklar lika mycket värme som en hqi-lampa och därmed kan hållas mycket närmare vattenytan.(man ska i princip kunna röra vid den utan att bränna sig). På samma sida som jag länkade till kan man dessutom köpa passande reflektorer mm. Lägger in en länk till en sida som testat dessa lite i ett annat sammanhang men vill passa på att säga att jag inte på något vis stöder eller är intresserad av det som finns representerat där. http://www.swecan.org/modules.php?name=News&file=article&sid=251
  5. Hittade en typ av belysning som borde vara intressant för de som vill odla macroalger mm samt även de som gillar effekten av dagsljus ca 6500K. http://www.trgcomp.se/trgse/internet/design/ProductShow.aspx?ProductID=4419 mycket nöje.
  6. Personligen tycker jag att man inte ska ha fiskar i nano (lite som att ha en hund i en garderob). Satsa på några sniglar och ett par putsarräkor eller köp ett större akvarium. Endast min personliga åsikt, inga pekpinnar eller påhopp.
  7. Mängden sten i förhållande till vattenvolymen hjälper dig att bryta ned nitrat till kvävgas vilken annars göder alger, man brukar rekomendera minst 10 % sten (i vikt) men personligen tycker jag 25 % är bättre. Man kan ju annars nyttja div nitratfilter eller odlingar av tex caulerpa taxifolia (bra alg) för att bekämpa nitraten (caulerpan tar dessutom upp fosfat men behöver skördas för att säkerställa god tillväxt = bra näringsupptag). Bara som svar på din fråga ang varför man bör ha mer sten.
  8. Att laka ur stenarna under mörkläggning en längre tid kanske skulle kunna vara något, lägg stenarna i en mindre tank som är helt mörklagd, kör med fosfatremover, kraftig skummning och cirkulation samt byt allt vatten 1 gång i veckan under ca en månad. Kanske funkar
  9. Vattennivån upp till skummarkoppen ligger en liten liten bit upp i själva rördelen men inte ända uppe vid o-ringen.
  10. God jul och akta er för "glöggmetoden" (för mycket glögg kan leda till att man glömmer mata sina djur) den håller visserligen nitrathalten låg men är inte särskilt bussig
  11. På min prizm deluxe funkar ytavrinningen perfekt så länge vattennivån hålls rätt, för övrigt en tyst (har den i sovrummet) och bra skummare för mindre system.
  12. Jag fyller burken om några dagar så får vi se hur det går. Tack för idag, slut för idag.
  13. Om det var aluramsakvarier så agerar siliconet ihop med akvariets ram ett underlägg och det är framför allt de långa stående rutorna som är känsliga för ett högre tryck i mitten.(har själv en 375:a på stativ utan underlägg) Äh,,,, är mest nervig för vatten på golvet.
  14. Fan vet inte, har ingen lust att bygga större bänk så att underlägget kan sticka ut lite, tyckte det skulle vara snyggt när tank ock bänk går i exakt linje med varandra.
  15. he he fylla he he
×
×
  • Skapa Ny...