Jump to content

Mikael Stolt

Medlem
 • Content Count

  175
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

1 Follower

Profilinformation

 • First name
  Mikael
 • City
  Stockholm/Solna
 • Antal år inom saltvatten
  0
 • Akvarievolym
  170
 • Akvarie mått
  60x60x60
 • Akvarietillverkare
  Red Sea Max-E 170
 • Ljusuppsättning
  LED
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  Ai Hydra 26 HD
 • Använder du skummare
  Ja
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Red Sea Intern
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är
  Koraller & Fisk
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är - Övrigt
  LPS och fisk
 • Antal år inom sötvatten
  2
 • Använder du Osmosvatten
  Nej
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  16
 • Har du sump
  Nej
 • Kör du med sand på botten
  Ja
 • Använder du UV-C
  Ja
 • Använder du Ozon
  Nej
 • Använder du zeolitbaserad metod
  Nej

Recent Profile Visitors

1,050 profile views
 1. Tar gärna emot alla tips o råd jag kan få. Som sagt så skulle det var jätte häftig OM man lyckades få fram clown bäbisar.
 2. Absolut, jag förstår att det är mycket arbete kring det o även att det är väldigt svårt att få ut något av det. Men min riktiga fråga var väl mest om chanserna att lyckas få fram yngel som överlever skulle va större om jag flyttade över clownerna i ett annat kar med en lugnare miljö o utan andra fiskar som eventuellt ger sig på/äter upp romen/larver/yngel?
 3. Hej, jag har en liten fundering som någon kanske kan svara på? Har två clowner var av den ena (honan) måste vara gravid. Hon har fått världens kula på magen o beter sig väldigt konstigt mot hanen. Tidigare så har dom delat på en anemon, men nu sista dagarna har hon börjat jaga iväg honom så fort han kommer för nära. O ibland när båda är utanför anemonen så kan o simma efter honom o det ser ut som att hon ”biter” honom i fenorna (inga synliga skador) så så aggressiva bitningar är det inte. Dessa två går nu i mitt 170l kar tillsammans med en liten Doris, 3 chromisar en annan liten kirurg o en mandarin. Har för ett tag sedan dragit igång sonens akvarium på 80l, enbart sand o sten i med några sniglar, är tänkt att på söndag börja inreda det med någon korall o fisk, men nu till min fundering som är om det kanske är värt att flytta över clownerna till detta kar då det inte finns några andra fiskar som kan tänkas äta upp äggen om dessa nu läggs? sen funderar jag även på hur clownerna eventuellt kommer att reagera på detta då det inte finns några koraller eller deras anemon? är jag helt ute o cyklar eller kan man göra såhär? tacksam för svar. vore ju jätte häftigt med clown yngel. Alla tecken som står på denna länk sker i mitt kar för stunden. https://www.cuteness.com/article/tell-saltwater-clown-fish-pregnant // Micke
 4. Om jag ska gå på AI Hydra så kan jag gå på Reefer Deluxe där dessa ingår. Gillar mina Hydra jag haft till mina två kar, men kanske ska prova något annat? Maxspect Gyre har jag också god erfarenhet av sen mitt 260 kar. Mycket nöjd. Kommer du över o hjälper mig att få ihop allt när det väl blir dags
 5. Hej, Jag har vart medlem här ett tag och började med denna trevliga hobby i februari i år. Började med ett Juwel akvarium som salt, sålde det ganska snabbt och köpte mig ett Red Sea Max 260. Sen hade jag det i nästan 6 månader innan jag sålde det vidare och köpte mig ett likadant men 170-modellen och tanken var att även beställa ett mått anpassat efter mina egna önskemål, allting var väl så gott som klart med själva karet, dom som skulle tillverka det stängde igen för semester o väl åter från semestern så var allting väldigt mycket dyrare än vi avtalat. Har nu kört mitt lilla Red Sea 170 men går och drömmer om ett större, det är här mina problem börjar och jag behöver hjälp från er experter. Jag har tittat lite på Red Sea Max S 400 eller kanske ett Max S 500 är runt den vattenvolymen jag önskar. Det är ju jätte skönt att detta nästan bara är ett plug and play kar, men några små kompletteringar av teknik så funkar det, men sen till den stora frågan där jag behöver hjälp, OM man istället skulle köpa en av Reefer modellerna? vad behöver man köpa till och vad är bra? Märke? modeller? Vad behöver jag för att få igång ett sådant system? Har aldrig pysslat med extern sump, returpumpar, skummare m.m, allt har alltid funnits där i mina tidigare Red Sea. Hjälp mig gärna att skriva en lista med vad som behövs och gärna märke och modell. Och jag skulle gärna uppskatta om ni orkar en liten motivering varför just denna modell/märke. Samma märke kanske är att föredra om saker och ting går att synka ihop med varandra eller samma styrenhet m.m? - Belysning - Skummare - Cirkulation - Returpump - Vattenpåfyllare - Annat som är bra att tänka på - Rör, kopplingar m.m. Budget och pris är oviktigt, det blir min huvudvärk att se över sen, jag önskar mest hjälp för att få allting att lira
 6. Vet bara inte vart jag ska göra av den då jag bara har ett kar
 7. Båda levde i morse iallafall. Men dom verkar va på sin vakt båda två..
 8. Har läst mig till om vimpel eller spik på ryggfenan är hon o hane o precis insett att jag har två hanar. Överlever dom natten tillsammans?
 9. Hej, Har en liten fundering, var o köpte en mandarin idag, hade en sedan tidigare o ville därför ha en hona för att jag misstänker att den jag hade var en hane. Första timmen i akvariet gick bra då den nya var ganska stilla, men senare så har den första av dom två börjat jaga den nya ganska mycket. Är det för att en funnits en tid o han vill markera eller kan det vara så att jag fick en hane till o dessa två går inte ihop? Någon med erfarenhet av mandariner? Tacksam för svar o i värsta fall får jag väl slänga upp den ena för försäljning.
 10. Är typ lite gul/gröna i centrum @Rameau
 11. Den som ligger bakom är en fire and ice men denna är inte lik den, varken kransen eller själva centrum på dom. Ska försöka fota den andra med sen när jag är hemma igen. Men dom kan kanske variera lite fire and ice. Men hitta en på någon Zoas sida som hette icefire? Kanske inte finns något som heter så?
×
×
 • Create New...