Jump to content

Saltwaterpotato

Medlem
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

Profilinformation

 • First name
  Isak
 • City
  kalmar
 • Country (if other than Sweden)
  Sverige

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Saltwaterpotato's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • First Post
 • Conversation Starter
 • Reacting Well
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

 1. Låter intressant! vet du om det finns några speciella saker som kan vara extra känsliga med dessa? Lämplig akvariestorlek?
 2. Så då hade du plywood som du vattenbehandlade med polyester / epoxi?
 3. Så jag jobbar på ett rökeri o fiskaffär, vi köper alltid in levande kräftor och humrar, denna veckan fick vi in enormt stora väldigt fina kräftor. självklart var min första tanke vad som krävs för att ha en havskräfta i ett kallt saltvattensakvarium. Sökte runt överallt men kunde inte hitta någonting som nämnde att någon har testat att ha havskräftor eller ens diskuterat ämnet. Antar att man behöver en 7-13 grader och 30 promilles salthalt i akvariet? detta är de värden jag kunde hitta för hummerakvarium vilket även är min andra fråga. Någon som har en hummer i akvarium och som lyckats få dem att må bra?
 4. Så har lite funderingar på ett akvariebygge, tänkte bygga ett kallt saltvattensakvarium och funderade då på om någon har några generella tipps på hur man bygger ett akvarium. Samt om det finns något annat material som går att använda för alla sidor förutom framsidan där jag vill ha glas. Tänkte att det vore bättre att ha något ev. billigare på de sidor som ändå ska isoleras. Vad det gäller isolering så brukar ni använda frigolit va?
 5. Den listan låter rimlig, läste din artikel och måste säga att den var riktigt bra och redde ut en hel del som jag inte hade funderat på innan. När det gäller de andra delarna som jag trodde jag behövde var nog de till varmare saltvattensakvarium med koraller i. Lite funderingar till, läste att det var bättre att ha mer vatten och att man borde ha något som suger ut näringen ur vattnet, funderar därför på om det skulle gå att koppla det stora akvariet med en avrinningsslang till ett mindre akvarium(37L) där skummare finns. I detta akvarium rinner vattnet från ena sidan till den andra och passerar då ett tjockt lager alger och efter det en sil byggd på blåmusslor som filtrerar vattnet. efter detta finns en mekanisk sil för att förhindra algrester från att hamna i vattenomloppet, efter detta pumpas vattnet till kylaren och efter det tillbaks till akvariet.
 6. Tack så mycket! Mycket bra saker att fundera på Menar du att de enda aparaterna som behövs är de du listade ovan? på de flesta andra ställena har jag sätt betydligt fler saker listas upp.
 7. Hej hade tänkt försöka starta upp ett kallt saltvattensakvarium (biotop västkusten). Har haft flera sötvattensakvarium innan så har grundläggande akvariumkunskaper men är en blank sida när det gäller saltvattensakvarium. Har kollat runt lite på detta forum för att skaffa mig en uppfattning men har lite frågor Har flera akvarium ett på ungefär 90 L och ett på 65L som är de jag funderar på, finns det någon storlek att föredra för en nybörjare? Sen självklart, Vilka prylar behövs i ett kallt saltvattensakvarium? Har sätt flera listor och trådar på detta men ingen verkar kunna komma överens :/ Hade tänkt ha lite musslor, alger en krabba och någon liten enkel fisk i akvariet antar att det påverkar vad som behövs. Läste även att man absolut inte fick ta vatten från havet då sjukdomar och gifter kunde följa med, men hur får man då in djuren samt mindre organismer som musslor äter? Vattnet hade jag tänkt blanda av regnvatten och salt då kranvattnet här innehåller stora mängder kalk. Är tacksam för hjälpande svar samt tipps och råd i allmänhet /isak
×
×
 • Create New...