Jump to content

Pelle79

Medlem
 • Content Count

  116
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Everything posted by Pelle79

 1. Pelle79

  Vad är det här?

  Tredje bilden ser ut som en plattmask
 2. Jag har ett rio 240 och kör med en Helialux och marine blue led i multilux rampen. Funkar fin fint för mina koraller, jag har dock inga acropora.
 3. Hej Jag har sps, lps mjukkoraller, 6 fiskar 1 zebra muräna och lite räkor i mitt. Jag kör med tunze 9004, helialux. Och bytte ut orginal led till marine blue. Jag hade kört med tunze 9012 skummaren om jag hade varit som dig för 9004:an är lite klen mvh Pär
 4. Ok jag kände lite på det och det ligger som ett skinn på den, det ser ut som att jag råkade skada huden på ena grenen, det får bli ett fall för morgondagen, det kanske är att överväga att flagga den
 5. Har upptäckt att där är nått svårt område på korallen och en av grenarna verkar ha tagit stryk, nån som har tips och råd?
 6. Är det bäst med sump under skåpet eller är Max så pass bra och tillförlitlig? Vad väljer man om man är ” relativt”ny inom detta?
 7. Efter all fajt med plattmask utan något gott resultat så börjar jag fundera på om det är tid för en nystart i hobbyn.... Jag är inne på ett red sea reefer 250 eller ett red sea Max e 260. Vad är fördelar och nackdelar med de olika karen? vilket är det bästa att skaffa nu om man ändå ska starta om på nytt? Hur är red Sea led och skummare? Vad hade ni valt och vilken utrustning?
 8. Bytte 20 L för två veckor sedan
 9. Mg 1370 kh 10,9 ca 460 Po4 0,08 No3 12 Pytsar i 6 ml nopox salt 1.024 hur är det med osmosfilter? ger det utslag när man behöver byta ut filterna?
 10. Hej Det var ca två månader sedan senaste behandlingen och då bytte jag ut ca 120L av mina 200. Jag har alltid aktiv kol i.
 11. Hej alla jag skulle behöva lite tips och råd av någon här på forumet. Jag har haft plattmaskar ett bra tag i karet och försökt att eliminera dem med flatworm rx ( detta gjorde dom bara starkare ) köpt wrassar doppat koraller i sötvatten men dom kommer bara tillbaka, sen har min birdnest och min Pocillopora börjat vitna, Gonipora ser ut att sakta dö ut, fått kiselalger i karet??? vad tusan är det som händer HJÄLP
 12. Det har varit lugnt på akvariefronten ett tag. Fick ett par bakslag med lite fisk och några koraller som strök med. Till råga på allt så har jag lyckats att få bruna plattmaskar. Jag for i väg och skaffade flatworm rx , blandade upp 200l saltvatten och slog i medlet idag vid 11 tiden... sen väntade jag till kl 15 utan ett enda gott resultat ? jag doserade i mer än vad som dom rekommenderade. Slutade med att jag gjorde ett vattenbyte på 150l och sötvatten doppade alla koraller och möblerade om i karet. Dagens fråga: Hur fasen blir man av med plattmask??? ?
 13. Detta ser ut att vara någon egen uppfinning. Ser ut som att han/hon har skapar en större ytavrinning med hjälp av typ en bockad avrinningskam som sitter högre än eccoskim intaget, gissar bara ?
 14. Är det bra eller dåligt? Om dåligt, hur botar man detta ?
 15. Hej har du kvar några zoa? Skicka bild och namn
×
×
 • Create New...