Gå till innehåll

Santias

Medlem
  • Antal inlägg

    30
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Hej. Vi har lite problem med alger i vårt akvarium det är ett red sea nano så endast 75l. Nitrat legat på ca 4 senaste tiden samt fosfat på 0.08. De andra värdena som calcium, magnesium, Ph och KH ligger stabilt har en temp på 26-26,5 grader i vattnet och en salthalt på 1.026. Hoppas ni kan se på bilden trotts att bilden inte är den bästa. Tacksam för tips och trix.
  2. Hej! Vi har sedan länge haft dessa mörkröda/ bruna flak som växer. De växte snabbt över en del av våra mjukkoraller. Hoppas någon här vet vad det är samt hur vi kan få bort de. Tacksam för hjälp!
  3. Hej jag undrar om någon vet vad detta kan vara? Mina zoanthusar öppnar sig inte då jag tror jag de ”trådarna” stör? Tacksam för hjälp
  4. Okej punktmatar du dina? Nej jag använder redsea PRO men hört att vissa misstänkter att Fujisanden innehåller mg så därför det kanske är högt. Har varit bra mycket högre.
  5. Vet inte om det blev något när fosfaten var nollad då jag tillsatte Nopox.
  6. Hej och tack för svar! vi har haft lite svängningar i KH på ca 1ppm tidigare legat mellan 8,7-9,7 ungefär men det har legat stabilt senare två månaderna. Jag tror att salthalten är högre än vad jag mäter det till då jag använder en plastmätare. Har mätt för ett tag sedan till 1,027 med en refaktometer eller vad de heter och mätte då 1,025 hemma så jag skulle tro att det är 1,026 nu. Mg vet jag inte hur jag kan sänka då jag inte tillsätter något. Skulle väl kanske kunna byta salt i så fall. Tror ni att korallen håller på att dö? achantestrean har sett väldigt fin ut förr..
  7. Hej Vi har lite problem med vissa av våra koraller. Det är främst en achantestrea som verkar tackla av och många polyper har dött. Började mata den regelbundet men blev en liten förbättring för att sedan börja tyna bort igen. Sen är det den som ni ser på bilden, den har varit fin men inte haft några vita toppar som att den skall växa. Vi har haft lite problem med fosfat som varit nollat men nu är det bättre då vi slutat med Nopox dock är nitrat lite högt. Korallen har väldigt snabbt börjat bli vitare och vitare uppifrån och ner. Vad kan detta bero på? Vi kör med osmosvatten samt tillsätter endast KH nu. Bifogar bild på den senaste mätningen. Tack på förhand
  8. Ja så är det nog alla tycker ju olika =). Jag använder RO vatten bara. Men jag får använda slut på detta salt så får jag tänka över vilket jag vill använda framöver fast det kommer ta ett tag då jag har en stor hink och byter bara 10L i veckan =). Men det blir nog ett större kar framöver =)!
  9. Ja du har nog rätt fick detta av Red Sea när jag sökte på mitt batch nummer. Jag använder Red Sea Coral Pro salt verkar ha ganska höga värden av det mesta. Vilket salt rekommenderar ni att man använder?
  10. Okej då slutar jag dosera Nopox men är inte högt nitrat dåligt det med? Ljuset är på 8 timmar med soluppgång och nedgång på 2 timmar totalt ska nog sänka ljustimmarna lite. Har ni några tankar om magnesiumet? Jag har alltid haft högt från start.
  11. Hej Tack för svar. Slutar jag med Nopox så höjs Nitrat ganska mycket runt 20-50ppm. Är det bättre att ha ett högt nitrat eller ska jag börja dosera fosfat? Mina andra koraller såg bra ut så därför tog jag ut korallen som var påverkad av rädsla att det skulle vara något dåligt.
  12. Glömde skriva att jag byter ca 10L vatten i veckan så det blir ca 13.3% är det för mycket?
  13. Hej. Jag tror inte att den är blekt då det såg ut som att vävnaden var lös vid gränsen mellan det vita och den normala vävnaden. Jag kommer faktiskt inte ihåg vad korallen hette men den var vit i topparna i början så jag tror inte att den har växt nämnvärt i mitt kar. Bilden var tagen igår kväll med ganska dåliga ljusförhållanden men det såg ut som att det bara är skelett. Akvariet har varit mörklagt i 3 dagar och har nu varit tänt i 4 dagar. Startade på 40% av inställningarna för att gå upp till 100% på 7 dagar för att inte bränna korallerna. Detta startade dock innan mörkläggningen. Lite information om karet Red Sea Nano 75l En Streamer pump som ger mellan 500-2000l har den inställd på lite mindre än hälften så kanske 1200 l/h Sen är det den är det Red seas egna original cirkulationspump som ger 950 l/h Total cirkulation i karet är på ca 2150 l/h Belysningen är original en AI Prime HD 55w. Se bifogad bild för inställningarna. Bifogar en bild på mina vattenvärden från en tid tillbaka. Dras med ett höga värden på magnesium samt nu även kalcium vilket är lite konstigt då jag doserat mycket mindre nu senaste veckorna. Kanske får sluta dosera kalcium och se om det går ner. Doserar även KH, Nopox samt Cyano Clean, har även köpt hem och blandat till Kaliumdivätefosfat KH2PO4 då jag har noll i fosfat och läste någon stans att korallerna kan blekna om de inte finns mätbart fosfat har doserat en gång bara men inget hända på testet så blev osäker om jag skall fortsätta doser tänkte höra med någon bättre vetande. Jag använder Red Seas tester på pH samt Red Seas pro tester på Ca, KH, Mg, NO3 och PO4. Mäter salthalten med en plastmätare (osäker på vad den heter) Tacksam för all hjälp gällande värdena.
  14. Okej tack för svaret den kryper nu runt i karet igen
  15. Hej. Har en sps korall som blev vit i basen och på ca 2-3 veckor har den blivit bitar och nu är det inte mycket kvar så den åkte ut ur karet idag. Är det risk för att flera spser blir atakerade av RTN? Vad är era erfarenheter?
  16. Okej jag ska se om jag kan minska på nopox men jag har provar förr och då stack nitratvärdet iväg till 10ppm direkt. Jag suger ut så mycket jag kan när jag gör vattenbyten. Jag har haft akvariet mörklagt i tre dagar utan några resultat. Akvariet är ju nystartat bara varit igång i 5 månader. Här är nya bilder nu när akvariet är tänt.
  17. Hej. Hittade denna på en av mina spser undrar om den är bra eller skall bort? Någon form av ormsjöstjärna? Korallen är påväg ut då den håller på att dö. Tack på förhand
  18. Tack för svaret. Jag har märkt att nitraten går upp från 5 till 10 om jag doserar mindre Nopox men får dosera rätt mycket tycker jag 1,5 ml dagligen i ett 75L. Okej vad skulle du rekommenderar för algätare? Det vi har i nu är 7 nassarius av olika sorter en rödbrunt eremit samt ett gäng turbosnäckor lite osäker hur många men runt 5st. Jag sög ut allt som var synbart men det kom tillbaka på några dagar. Men der har hållit sig ganska lokalt men har börjat komma på några andra ställen i sanden nu på slutet.
  19. Hej. Har lite svårt att ta bilder nu då jag provat att mörklägga akvariet för att se om det hjälper. Värdena i akvariet (75L) är. Salthalt 1,024 pH 8.0 KH 9,8 Nitrat 5 Fosfat 0 Magnesium 1520 Kalcium 480 Testerna jag använder är Red sea. Doserar nu med Nopx samt cyano clean samt kalcium och KH men doserar mindre nu av kalcium och KH. Magnesium är högt och har alltid varit det. Tänkte börja dosera fosfat för att få upp det lite. Tacksam för några idéer som skulle kunna hjälpa.
  20. Hej! jag undrar om någon kan identifiera dessa alger? De växer inte i skuggan men har spridit sig ganska snabbt och vad jag kan se nu bara finns i sanden. Bilderna är tagna när akvariet är släckt med blixt. Är tacksam om ni kan komma med tips på hur man blir av med de. Tack på förhand Mattias
  21. Nej det är jag inte. Jag blev lite fundersam när den ändrade form så tydligt bara. Men den är fullt utslagen med sina spröt om det nu är rätt term :). Ska låta den stå så får vi se framöver.
  22. Hej Tack för svar :)! Då kanske jag kan passa på att fråga om den översta som jag hittade på nätet förmodligen är en Cabbage Leather . Den har tappat sin form om man säger så den är mer utfläkt nu jämfört med bilden. Har ni någon aning om vad som är fel? Är det ljuset kanske?
  23. Hej Nyligen köpt dessa men glömt vad de sa att de hette så tänkte kolla om någon här vet? Tack på förhand
×
×
  • Skapa Ny...