Jump to content

Eroll026

Medlem
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Christian
 • City
  Linköping

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hej! Säljer ett komplett Aqua Medic Cubicus. Köpt hos företagsakvarium hösten 2019 så inte ens 1 år gammalt än. Vattenvolym i display är ca. 135 liter, sumpen är på ca. 54 liter så totalt ca. 190 liter system. Akvariumet är väldigt tyst, både överrinning och pumpar är väldigt tystgående, jag har haft akvariumet i vårat vardagsrum och det har inte varit något störningsmoment. Utöver att akvariumet är komplett enligt listan nedan: https://foretagsakvarium.se/product/aqua-medic-cubicus-cf-qube/?v=f003c44deab6 Så ingår följande: - Media reaktor för aktivt kol. - Uvc på 11w med tillhörande pump i displayen. - Refugiumlampa med flexibel arm, 100w. - Doppvärmare - 2 Tunze streamer i display och en i sumpen. - Tunze osmolator (automatisk top up) - refractometer - komplett uppsättning Salifert tester med viktigaste parametrarna. - Flipper magfloat med skrapa Osv osv kan fylla en hink med tillbehör. Akvariumet är för nuvarande igång med levande sten, några koraller och några fiskar. Fisk: - Ett clownpar, en svart Ocellaris och en Percula Picasso. - Yellow coris wrasse - bicolor foxface - en diamond Goby - 2 firefin Goby, en röd och en lila Finns några lättare koraller också. Kan säljas tomt eller med levande. Finns i Linköping och säljs endast komplett, enda valet är levande eller tomt. Tycker att 8500 kr känns skäligt men om ni är intresserade så kan vi absolut diskutera. Tack till saltvattensguiden för chansen att annonsera och ha en bra dag! Mvh Christian (bilderna är från uppstarten så all utrustning syns ej)
 2. En liten uppdatering nu då, igår åkte den levande stenen i och pumpar och skummare drogs igång. Idag på morgonen har en hel hög med borstmask letat sig ut ur stenen. Kan ju inte klaga på att den levande stenen inte är färsk iallafall men det åker i en maskfälla direkt nu eftersom det redan verkar finnas ett hälsosamt bestånd.
 3. Tack för alla svar! Jag har bestämt att jag kör på med stenen direkt i karet och så får vi se vad för spännande som dyker upp kommande månader.
 4. Hej! Är precis i stöten att starta upp mitt andra saltvattensakvarium. Förra gången la jag den levande stenen direkt i akvariumet och fyllde på med saltvatten, den gången sök det snabbt upp diverse maskar, en elak krabba och liknande. Denna gång funderar jag på att ta en lite försiktigare metod även om jag vill använda just levande sten. Jag har läst lite om folk som sköljt sin levande sten med kolsyrat vatten och liknande för att flusha ut dom värsta maskarna och ev. Mantis räkor och krabbor. Tänker att man snabbt efter att ha sköljt den levande stenen få ner dom i saltvatten för att inte skada livet i och på den för mycket. Stenen ska i vilket fall cyklas med både levande sand och startbakterier så just den delen borde vara okej. Vad tror ni om att göra på det här sättet? Finns det något annat sätt att minimera oönskade fripassagerare eller tycker ni att det tillhör hobbyn att ta det onda med det goda? Tacksam för tips! Mvh!
 5. Säljer min Coralbox moonled, köpt från Svensk shop i januari 2019. Lättanvänd och bra ljus. Med en mobilapp och wifianslutning går det att justera ljusstyrka, dygnsrytm, oväder och flera andra effekter. Mycket bra led för pengarna! Finns i Linköping och kan skickas. 1500 kr med frakt.
 6. Hej! Som titel säger, 2 clowner och en gulfenad frökenfisk säljes pga tidsbrist. Alla tre har simmat ihop från start utan bråk och fungerar hur bra som helst i ett 60 liters. Ca. 1 år gamla. Finns i Linköping.
 7. Hej! Jag är på jakt efter mjukkoraller som Discosoma och Rhodactis eller liknande. Helst som knapp / enskilda men på mindre stenar går också bra! Kan ta mig runt hela Östergötland.
 8. Den 3e röda är GH, vilket ska vara vattnets hårdhet. Igår gjorde jag första vattenbytet på ca 10% och idag fick jag följande resultat på stickan: Om man bortser från att detta inte är det mest tillförlitliga test så är alla värden inom godkänt. På måndag åker städpatrullen i, fungerar det med 2 eremiter, en sandvändande snäcka och 2 turbosniglar eller bör jag mixa annorlunda?
 9. Den översta är nitrat och den undre är nitrit. Okej det låter bra! Jag satte på ljuset idag och har det rullande på 8 timmar så låter ljuset rulla några dagar innan jag släpper i något levande.
 10. Kanon tack! Då kör jag på med filtersvamp tills vidare! Jag har ytterligare en fråga. Jag vet att teststickor generellt inte är rekommenderat och att vätsketest är bäst för korrekt avläsningar av värden, men jag hade bara stickor att tillgå just nu. Karet har varit igång i 3 veckor nu med levande sten och levande sand, och idag fick jag följande läsningar på stickorna. Skulle detta kunna tolkas som att karet genomgått cykeln eller åtminstonde är på god väg? Jag har både bruna alger (diatomer?) Lilaaktiga alger och en del gröna lövlikande alger på stenarna, jag har också sett 2 ytterst små "featherdusters". Ger detta någon indikation på var jag kan befinna mig? Tack för alla svar! Mvh
 11. Återigen tack för ett utförligt svar! Akvariumet har nu varit igång i 12 dagar med cirkulation men utan ljus. Idag såg jag för första gången tecken på liv i form av en ytterst liten fläck av grön alg vilket får ses som positivt då något händer. Liten grön alg i nedre vänstra delen av stenen, lite svår att se: En ny fundering har uppkommit. Till akvariumet jag köpte ingick ett såkallat HOB- (hang on box) filter. I filterboxen ligger 2 svampar likt dom i sötvattenfilter. Som jag har förstått det så används uteslutande biologisk filtrering i form av levande matrial, och att dessa svampar lätt kan bidra till negativa värden när smuts fastnar osv? Bör jag ta bort svampmatrialet och endast använda filterboxen som extra cirkulation eller ska jag fylla filterboxen med levande sten för ytterligare filtrering alternativt behålla svamparna och rengöra dom vid vattenbyten? Tack för svar! Mvh
 12. Tack för svaret! Jag har valt att inte tillsätta något annat än det levande matrialet hittills då jag inte vill skapa obalans som jag inte kan hantera sen. Karet har varit igång i en vecka nu och det har inte hänt så mycket vilket är väntat. En följdfråga, stenen är täckt av dött matrial som hänger kvar och svänger med strömmarna, räcker detta som mat åt nyttobakterierna eller bör jag komplettera med lite fiskmat (såkallad spökmatning) för att "göda" mer? Bör jag vänta tills jag faktiskt ser alger bildas med att sätta i eremiter och snäckor eller kan jag utgå från att runt vecka 3 och framåt så börjar det finnas mat att tillgå för dom även om jag inte ser gröna trådar? Tack! Mvh
 13. Ja den är väl beprövad och jag övervägde att använda den metoden, men valde tillslut att använda en såkallad "fisklös" metod som ser ut som bifogad bild. Hoppas resultatet blir det samma i slutändan.
 14. Tack för utförliga svar! Nu känns det som att jag har lite mer klarhet. Jag är beredd att sätta i en städpatrull om några veckor när tillväxten av alger börjar!
 15. Hej! Vill börja med att tacka för ett väldigt informativt forum med mycket bra guider. Jag har nyligen startat mitt första saltvattensakvarium efter att ha hållit på med sötvatten. Storleken på karet är 50 liter. Jag började cykla karet igår och har lite frågor nu. Den levande sanden gör vattnet väldigt grumligt vilket jag har läst är normalt, men brukar ni köra med filterpumpen av eller på under det värsta grumlandet? Jag har cirkulationspumpen avstängd. I och med att jag har både levande sten och levande sand i, bör jag ha lampan tänd något under cyklingen för att ge ev. liv något ljus, eller ska jag köra mörklagt tills dess att det är dags för städpatrull / fiskar? Jag gjorde en liten felbedömning vid köpet av allt och beställde endast 2 kg levande sten. Jag har för avsikt att beställa ytterligare 3 kg framöver, men kommer 2 kg räcka till 50l vatten för att genomföra cyklingen av tanken? Är det nödvändigt att tillsätta tillexempel en upptinad räka eller ren ammoniak i vattnet för att trigga en reaktion om jag använder levande matrial under cyklingen? Tack på förhand! Mvh Christian

Saltvattensguiden


Organisationsnummer: 802438-6222
E-post: admin@saltvattensguiden.se


 • Ordförande: nike83
 • Kassör: Tribiani
 • Tekniskt ansvarig: ormet
 • Medlemsansvarig: kaptenen
 • Annonsörsansvarig: danne031
 • Våra betalningsalternativ


 • Swish: 123 268 41 16
 • PayPal: kassor@saltvattensguiden.se
 • Bankgiro: 220-3503

 • Aktuell programversion


  IPS Community Suite 4.4.10
  Tapatalk 1.6.5

  ×
  ×
  • Create New...