Jump to content

Jeanette Åhs

Medlem
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Jeanette
 • City
  Strängnäs
 • Akvarievolym
  288 inklusive sump
 • Akvarie mått
  90 x 60 x 60

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har lps och mjuka koraller anemoner inga sps koraller. Tycker att de flesta korallerna får backa för dinon. Har haft mycket i sanden men det har även spridit sig upp på stenen. Har 5 sandstjärnor och fyra sandsnäckor har läst både ja och nej till att ha dessa att de äter upp alla nyttiga smådjur i sanden. Kan vara så att vi har haft för lite sand 10 kg. Har finkornig sand 1-2 mm när det är vitt är det så fint ihop med alla färger.
 2. Hej! Vi har från start haft väldigt låga nitrat och fosfat värden nära noll. Har doserat nitrat med saltpeter för att få upp värdena. Tillför även kh för att få ett stabilt värde på 8 - 8,5. Har nu höjt värmen till 27 och tycker att det redan ser lite bättre ut. Ska gå upp till 28 grader.
 3. Hej! Vi mäter med salifert. Har från start haft mycket låga fosfat och nitratvärden. Har doserat nitrat för att komma upp till ca 10. Verkar som vi har dino. Ibland har det satt sig på glaset också. ska testa med att öka värmen till 28 grader och släcka ner i 72 timmar.
 4. 280 liter inklusive sump. Akvariet är ett red ses e-Max 250 akvariet har varit igång i ca 1,5 år. Det brukar bubblar upp på ytan som små bruna korn på em/kväll. en bild nu på sanden det är mycket cyano eller dino på snäckornas och eremiternas skal.
 5. Hej! värden: Salt 1,025 kalcium 380 fosfor 0,03 nitrat 10 kh 8,3 magnesium 1380 vi har en bra städpatrull men de vill inte ta dessa cyano. Började i sanden sedan krypa upp på stenen. Borstar och samlar upp det bruna som nu har bildat trådar med bubblor på toppen. Många av Korallerna mår inte så bra. Fiskar märker vi ingen påverkan. Bilden är nytagen efter rengöring. Vad tycker ni att vi ska göra?
 6. Hej Stig! Det var maskhål så långt upp att vi fick kasta den. Det var en öppning i nederkanten av läderkorallen. Kan parasitmask komma ifrån svamp? vi har haft en mörkgrå svamp som växt precis bredvid. Svampen var med när vi köpte sarcophyton. Den är också borttagen.
 7. Hej saltvattenvänner! Jag undrar om jag ska göra något åt min fina läderkorall. Den har varit med från uppstart en av de första korallerna vi köpte. Den har växt bra, men nu ser det ut som den börjar ruttna i foten av korallen. Korallen hänger på olika håll, är det bästa att låta den vara eller ska jag skära bort roten och låta den växa fast på nytt? mvh Jeanette
 8. Kolla gärna hur stor anemonen är som har tio huvuden. Är alla tre anemonerna åt det röda? Kan du ta fler bilder? Mvh Jeanette
 9. Hej! Vilken färg är det på anemonerna ? Mvh Jeanette
 10. Har en stenkorall med brun stam och gröna polyper som böljar fint. Nu har en gren blivit ljusare och blir mer och mer vit. Korallen var lite ljus där ute på änden, då den blev ner knuffad. Kan jag göra något? Kommer inte ihåg vad korallen heter. Vet ni?
 11. Har en röd/rosa goniopora. Igår var gonioporan mycket mindre än vanligt och idag är det ett som ett slemigt hölje. Läst att man ska punktmata flera gånger i veckan. Vi har matat två gånger i veckan med red seas Reef energy coral nutrition A B Vad har hänt?
 12. Karet varit igång i 4 månader Vi har fem eremitkrabbor. 7 turbosnäckor av två olika arter tre nassarius. Stödmata? Vårt akvarium är ett red sea 250 e-max på 211 liter + sump = 288 liter totalt. Använder osmosvatten och vi använder även silicatfilter sedan en vecka. Kalciumet är nu 0 innan silicatfiltret 100. Dragit ner på antal timmar belysning till 8 h. Vi matade fiskarna mer än vanligt för vi köpte fyra nya. En eldkejsare och tre frökenfisk springeri. Alla värden har varit bra, stabila.
 13. Då har vi trådalger i sanden, det blev bruna klumpar efter vi rört om i sanden. Tidigare ett fläckvis brunt lager på sanden Om vi rör om i sanden då och då försvinner trådalgerna eller är det bättre att ta upp dessa? Betare? Menar du sandsnäckor eller sandvändare fisk.
 14. Hej! Vi har sökt på youtube men inte hittat något om saltvattenbyte. Hur gör ni vattenbyte? Krångligt, många frågor kommer upp i huvudet. Har fått rätt mycket kiselalger på sanden och på levande stenen. Fått rådet att göra två vattenbyte på 20% rätt tätt. Svårt med att få upp algerna det blir mest den fina sanden som kommer med. .
×
×
 • Create New...