Jump to content

Kimpos

Medlem
 • Content Count

  45
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Kimpos last won the day on February 19

Kimpos had the most liked content!

Community Reputation

27 Good

Profilinformation

 • First name
  Array
 • City
  Array

Recent Profile Visitors

358 profile views
 1. Sorry för sent svar.. fäste marcorocks med buntband och fogade ihop mer revcement. Lät till och med buntbanden sitta kvar men de är täckta med cement
 2. Här har hänt en del! Värdena stabiliserade sig relativt snabbt och nitrit har legat på 0 i över två veckor. Allt är nu överflyttat från det lilla karet och de gamla clownerna har även fått ett par nya kompisar - en palettkirurg, en foxface och en Diamond goby.
 3. Dammet har börjat lägga sig och scapen tonar fram. De mindre på sidorna är levande sten från mitt nano. Kanske lite lite men bidrar väl alltid till något. i övrigt hade jag ett Red Sea startkit som jag använt ca 1/5 av. I stort sett hela gick åt redan första dagen, så måste beställa mer startbakterier!
 4. Tack! Det kommer! Just nu är det ganska grumligt eftersom det precis är påfyllt med sand och salt. Men så snart det lagt sig lite mer blir det uppdatering! Tack! Jag vet faktiskt inte än. Kommer nog ta det ganska lugnt och utöka med fisk och koraller successivt. Det kommer troligtvis bli mest SPS. Gillar t.ex euphyllia som ger mycket rörelse. I fiskväg har jag idag två clowner och en bangaikardinal som kommer få flytta över. Funderar på lite kompisar till bangaien. Har funderat mycket på stjärnmuräna men blir troligtvis inte så - vill inte att något annat ska bli uppätet. En blå och en gul kirurg tror jag, men annars får vi se. HAr ni tips på fisk och koraller ni tror kan passa så säg till!
 5. I september startade jag ett 49-liters. Mitt första salt. (Kimpos nano) Men som typ alla här vet är det få som stannar länge vid ett litet kar, och så var det även för mig. I mitten av december började tankar och planering gå mot ett större. Tittade från början på ett Red sea max s400. Smidigt när allt ingår, tänkte jag som aldrig sett en skummare live. Efter lite tips och råd från Robin på CoralCove blev det istället ett Reefer 350. Strax efter att allt var beställt och klart ändrade jag mig. Bytte plats för vart det skulle stå och fick plötsligt plats med ett större. Robin ska ha en eloge för sitt tålamod med jobbiga kunder (typ jag) och ett stort tack för all hjälp. Han lyckades avboka 350t och istället blev det ett 525xl. Nu är allt monterat och på plats. Scapen, som jag gjorde redan för ett par veckor sedan i väntan på karet, är ilyft och jag har börjat fylla med osmos. Hoppas på att vara igång och börja cykla karet i slutet av veckan. När det är redo kommer jag flytta över mina två clowner och bangaikardinalen från nanot. Om ingen redan nu är sugen på att ta över bangaien? Sedan vet jag inte vad jag ska ha i. Är riktigt sugen på en stjärnmuräna, men vet inte. Vad tycker ni hade passat?
 6. Låter najs! Har inte bestämt mig om jag ska köra medium rakt igenom eller mixa med small dock.. Ja, jag vet inte om du skaffade någon goby, men tänkte på om städarna river runt ordentligt nog för att den ska hålla sig vit! Jag har idag ganska grovkornigt och den är grön av alger.. Eremiter och sniglar grejar inte tillräckligt, och hörde att den ska vara för grov för att en goby ska funka..
 7. Funderar också på att skaffa Atis Fiji White Sand! Vad tycker du nu när du haft det ett tag? Jag funderar på medium, och har samma tankar som du hade.. Ligger den kvar? Lätt att hålla ren?
 8. Bra pris på den annars! Kan ju vara värt att prova. Eller vad tror ni om det röda filtret? Har ingen erfarenhet av att fota i akvarium ännu, men när man dyker med t.ex gopro är oftast dyklinserna röda. Kanske dock är för att ta tillbaka färgerna, inte dra ner det blåa..
 9. Att den blir stor visste ja, men har hört lite andra teorier. Bland annat att den inte kräver mycket utrymme eftersom den oftast håller sig på en och samma plats. Men då bör jag nog tänka om lite, antingen i storlek eller om vad jag ska ha i! Tack! Och tack båda två, @stigigemla @Christian J. Tar till mig era tips och söker vidare!
 10. @stigigemla @Christian J Tack för era svar! Jag har idag ett litet nano på 49 liter med ett påhängsfilter och en AI Prime. Tanken till det större är att jag köper till en, kanske två AI Primes. Tror ni det räcker eller bör man gå på större? Jag har lite LPS och mjukisar idag, och gillar verkligen euphyllia! Så det lär det bli mer av i det större. Grejen är att jag har ingen aning om vad som är bra eller dåligt i skummarväg och cirkulation. Vilka märken som är bra och vilka storlekar som rekommenderas. Funderar på en stjärnmuräna och bara ett fåtal fiskar. Hörde att man gärna går upp en storlek på skummaren då muränan skitar ner en del? Fördelen jag ser med Red Seas akvarium är att de kommer "förinstallerade" med sump. Jag slipper borra och dra rör vilket jag känner att jag varken vill eller kan Idag har jag ca 5kg levande sten. KAn jag köpa marco och låta den bli "levande" med tiden av de jag redan har, och samtidigt tillsätta bakterier under uppstarten?
 11. Jag kollar på att skaffa ett red sea reefer i storleken 350-450. Jag har tänkt att köra ganska lowtech men skulle behöva tips på lämplig utrustning. Både vad jag måste ha och vad som är bra att ha men inget krav. Vilket märke på skummare rekommenderas? Storlek? Annat att tänka på för just red sea-akvarier?
 12. Riktigt snyggt! Hur lyckas du hålla gruset så rent och fint? Jag har också lite grövre vitt grus men det har blivit helt grönt av alger! Har 5 turbos och 4 eremiter (50l). Bara gröna alger i gruset, inte alls mycket på stenarna.
 13. Stängde av rött och grönt helt nu, får se om det hjälper!
 14. Jag har fått mycket gröna alger på sistone. Sätter sig främst på glaset och gruset och jag har tydlig påväxt från dag till dag. Städgänget består av fem turbos och de har inte en chans att hänga med i algernas tempo! Vad kan det bero på och vad kan jag göra åt det? Eller är det att skrapa rutan varje dag som gäller?
 15. "Här ska jag vara aktiv och uppdatera mycket". Jo tjena, så blev det ju inte. Men inte försent än Det har hänt en del sedan sist och det är ganska precis två månader sedan jag startade karet. Teknikmässigt är det bara lampan som är bytt, till en AI Prime HD. Mycket nöjd med den. Levande finns nu städpatrull på fem sniglar och två eremiter. Får ganska mycket gröna alger på både glas och gruset, behövs något mer som avverkar detta mer effektivt? Två vanliga clowner och en eldräka var de första som flytta in och de verkar trivas bra. Senaste tillskottet var en bangai kardinal och en scooter blenny. Även dessa käkar och är aktiva, tolkar det som att de mår fint Har även blivit ett par koraller. Har fyra små kolonier med olika knappar. En ricordea florida och en ricordea yuma. En mini maxi anemon som satt sig lite jävligt på toppen av stenen där den inte syns. Självklart i en håla så att den nästan försvinner om jag försöker flytta på den, så den får bo kvar där. Och så min favorit - en euphyllia frogspawn som nyligen splittade ett huvud och numera har tre samt alla knoppar som börjar växa fram på "stammen". Har ni tips på vad som skulle passa bra högre upp på stenen så shoot! Ser lite tomt ut. Önskar även tips på filter för att kunna fota i blåljus. Då till stor kamera så jag kan nyttja makroobjektiv osv. Inget stort fan av att fota med mobilen även om många här gör det jäkligt bra!
×