Jump to content

Kimpos

Medlem
 • Posts

  82
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Kimpos last won the day on January 24

Kimpos had the most liked content!

Profilinformation

 • First name
  Kim
 • City
  Värnamo
 • Country (if other than Sweden)
  Sverige
 • Antal år inom saltvatten
  4
 • Akvarievolym
  100
 • Akvarie mått
  80x35x35

Recent Profile Visitors

912 profile views

Kimpos's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • Dedicated
 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Reacting Well

Recent Badges

52

Reputation

 1. Nu på morgonen håller de istället till i ett av de bakre hörnen, men fortfarande högt upp strax under ytan. På samma ställe vet jag att mina tidigare clowner i förra akvariet sov på nätterna
 2. Jag lät allt vara utan vattenbyten och ett par dagar senare hade bakterieblomningen lagt sig. Idag blev det en tripp till Kungsbacka och första fiskarna fick flytta in. Ett black ice snowflake-par som spräckte min budget för dagen rejält.. De är helgalna och simmar mot strömmen vid utblåset från returpumpen strax under ytan. Var tvungen att lägga på en plexiskiva som lock för jag är rädd att de hoppar ut Är det ett vanligt beteende för clowner? De jag haft tidigare har hållt sig närmre botten och inte varit alls lika ivriga att simma..
 3. Jag misstänker att jag har en kraftig bakterieblomning, men detta har suttit i i över 1,5 vecka nu. Jag byter 10% vatten 2 gånger i veckan men det hjälper inte. Vattnet är riktigt grumligt/mjölkigt men det varierar något och är bättre på morgonen för att vara som sämst på eftermiddagen. Vad kan jag göra eller lägger det sig till sist?
 4. Det blev en 3155, borde komma idag tillsammans med ett gäng sniglar och eremtier. Algpåväxten har tagit rejäl fart under helgen och det ser för jäkligt ut just nu
 5. En vecka sedan jag fyllde med vatten och hade hoppats på lite mer alger vid det här lagret. Ser fram emot att sätta i cuc så det finns något att titta på i karet På levande stenen har jag ett par rörmaskar och spagettiworms, mer än så har jag inte sett sedan jag la den i karet. Mätte lite värden idag och det ser ut enligt följande: KH - 10,9 PH - 8,15 No2 - 0,025 No3 - 5 Det var ett tag sedan jag gjorde detta senast och har dålig koll på riktvärdena.. Får slå det på Google Det ryktas om att det kommer pengar på fredag så tänkte investera i en ATO. Några tips på en som passar till 100 liter? Dunstar ca 2 liter/dygn.
 6. Scapen gör sig inte rättvis på bild, men nu är det igång!
 7. Stenen är köpt på företagsakvarium och skickad i påse i kartong. Inga minusgrader under den dygnet den tranpsorterades. Hade den som sagt en vecka innan detta hände. Bytte 25% av vattnet i backen häromdagen. Sen dess har det inte flutit upp mer pods men har heller inte sett något annat liv. Såg tidigt en liten Asterina, men syns inte till nu. Får bevaka den en tid till och se. Salthalten låg ju något högt på 1,028, kan det vara det?
 8. Ah, kan man ju nästan förstå med tanke på priset.. Jag tackar för infon men får börja med denna och uppdatera löpande sen
 9. Så svårt att få till scapen. Gillar när det händer saker, grottor och bågar, men det blir ju såklart mindre yta för koraller. Låtar åt att bli så här med en grotta och en typ halv grotta
 10. Nu är det på gång! Har börjat limma plexidelarna till sumpen så förhoppningsvis kan jag börja fylla med vatten om bara någon dag. Under tiden ska jag börja med scapen med död sten. Kom gärna med idéer Jag har drygt 3kg levande sten i en plastback med vatten, värmare och streamer. Den har legat där i ca 1,5 vecka. Temperatur på 25 grader och salthalt på ca 1.026-1.028. Idag var vattnet brunaktigt och när jag stängde av streamern flöt flertalet copepods eller liknande upp till ytan. Vad beror det på och kan hela stenen vara död?
 11. Vilken tajming.. igår fick jag positivt på ett covid-test. En timme senare får jag sms om att akvariet har kommit till lokala djurbutiken. Hade ju varit perfekt att ha under karantäntiden, men men.. Får se om någon kan lösa ut det åt mig på måndag. Funderar mycket på sumpen. Vilken nivå vattennivån kommer hålla och i vilken nivå avrinningen behöver sitta. Behöver jag ha ett eget fack för värmaren eller kan den vara tillsammans med skummare?
 12. Började skissa på sumpen. Delar av första facket så att det börjar genom filter och med plats för biobollar under det. Därefter plats för värmare. Vidare till ett större fack där tanken är att få plats med en tunze 9004. Om det behövs? Returpump i sista. Kan det funka?
 13. Ah, smart! 80x60x80 om man kikar på underskåpen. Då finns det lagom med plats framför karet också, medan man donar. Får kika vidare på det!
 14. Är precis i startgroparna för ett optiwhite 98liters. Samma mått som ditt fast 35 även på höjden och jag inspireras lite av din sump. Körde du mellanväggarna i riktigt glas? Vilken returpump har du?
 15. Haha ja, det stämmer! Tack, ser fram emot att köra igång igen. Du håller i? tack, ska spana in den
×
×
 • Create New...