Jump to content

Leeloo

Medlem
 • Content Count

  33
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Zandra
 • City
  Tärnsjö
 • Country (if other than Sweden)
  Sverige

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sätter dem sig på fiskarna då?
 2. Tack för alla svar Christian! =) Nu sitter det massa vita prickar på min ruta, någon tycktes ha ben. Denna bild är ju något inzoomad. Vet fasiken inte vad det är för något. Hoppas innerligt att de inte är allvarligt.
 3. Ja fiskavdelning på Bromma Zoo säger att vita prick ligger latent hos alla fiskar och kan bryta ut närsom under stress, fast är rätt säker att det inte kommer från Mandarinen för den har inga prickar. Skummare vill dem inte att man använder för att medicinen kan få nedsatt effekt, läste jag på instruktionen men jag behöver ju ändå filtrera på annat sätt tänker jag. Annat jag kan koppla till detta är att jag köpte en BTA på Triton dagen innan prickarna kom. Tänkte inte att den skulle va en risk. Kanske var ett misstag att tänka så. Är dem prickarna du såg på Bromma Zoo lika mina prickar?
 4. Jag har 200 l och tänkte väl kanske lägga till 1 eller 2 fiskar i framtiden. Har en gul kirurg, 1 bengai, 2 clowner och 1 Mandarin. Mandarinen köptes för 1 månad sen ca från Bromma Zoo, så den har ju legat i karantän innan den flytta hit. Alla lever i harmoni, är inte ett nystartat kar. Förra veckan var jag tvungen att ta vatten varje dag från huvudkaret då jag hade min Heteractis Magnifika i karantän. Kanske kirurgen blev stressad av det. Tänker att jag gör klart Oodinex kuren sen gör ett större delvattenbyte och slår på UVC igen, annars får jag fylla på reservkaret men det som sagt saknar sump, vad för typ av filter ska jag då ha i karantän karet för att simulera cirkulationen av en sump. Skummare ska man ej heller ha när man behandlar med mediciner har jag läst. Så hur gör man en funktionell miljö. Finns det andra sätt att rensa parasiter "mekaniskt" förutom UVC.
 5. Har ju uvc så vet inte varför den fått såhär överhuvudtaget, kan försöka ta nya bilder ikväll. Det jag menade med ljuset, är att eftersom prickarna ej är synliga i fullt spectrum, så har jag stängt av vit röd grön nu på dagen för att se om prickarna uppenbarar sig då prickarna bara varit synliga på kvällen i blått ljus. Dock så syns ej prickarna i blått ljus på dagen. Mycket märkligt detta. Sen dem två prickarna som är synliga på nattranden som du såg, det var dessa 2 som flyttade på sig annan vart på kroppen, sen så visar den en väldigt bra bild av hur dessa prickar ser ut, det är många många fler av den sorten över hela kirurgen.
 6. Men är det så att dessa parasiter ej syns dagtid, slår jag av dagsljuset och bara använder det blå ljuset nu på dagen så syns prickarna inte.
 7. Haha my bad! För tidigt på morgonen klart det är en kirurg. Det är partiklar i vattnet oxå men dessa sitter fast på kirurgen, de som flyttat sig har satt sig på annan plats antar jag, det är så många prickar så svårt att hålla reda på dem alla. Jag har läst det mycket bra inlägget från 2013 men tänkte att det kanske hänt lite på behandlingsfronten fram till nu. Det är ändå några år som gått
 8. Hej! På kvällarna så syns det fullt av vita prickar på min kirurg, som små sandkorn, på dagarna syns det ingen prick alls. Prickarna rör sig också verkar det som, han hade 2 prickar på nattranden som sen några minuters senare var någon annanstans på kroppen. Han äter som vanligt och verkar inte klia sig på inredningen. Jag behandlar just nu med Oodinex, blir dag 3 idag. Ingen av de andra 4 fiskarna har några prickar. Om Oodinex ej funkar. Vilken behandling är att föredra? Jag har ett 200 liter reserv akvarium som kan användas som karantän dock utan sump.
 9. Självklart ska jag prova alla andra alternativ innan antibiotikan, köpte faktiskt en UV igår, ska även prova med fler vattenbyten och ytterligare kol, just nu svårt att sätta den i karantän då foten sitter fast. Tack för svar
 10. Nu är det nånting som har bitit hål i den oxå, fattar inte! Nu är den ju körd För den håller väl inte på att dela sig? Måste va nån bristleworm eller parasit som orsakat detta. Inte vad jag ville vakna till

Saltvattensguiden


Organisationsnummer: 802438-6222
E-post: admin@saltvattensguiden.se


 • Ordförande: nike83
 • Kassör: Tribiani
 • Tekniskt ansvarig: ormet
 • Medlemsansvarig: kaptenen
 • Annonsörsansvarig: danne031
 • Våra betalningsalternativ


 • Swish: 123 268 41 16
 • PayPal: kassor@saltvattensguiden.se
 • Bankgiro: 220-3503

 • Aktuell programversion


  IPS Community Suite 4.4.10
  Tapatalk 1.6.5

  ×
  ×
  • Create New...