Jump to content

vaigge

Medlem
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by vaigge

 1. Hej! Nu är det så att jag har haft mitt nya akvarium igång och det har cyklat färdigt.. Tänkte därför flytta över min fisk och mina koraller från det gamla till det nya karet. Hur gör ni i sådana lägen, koppar ni som man gör med nya fiskar från butik? Salthalten ligger på samma och temp är lite mindre än en grad värmare i nya karet. De andra testerna jag tagit ligger på ungefär samma! Mvh
 2. vaigge

  Sandtips

  Intressant att du testar den finkorniga. Har du lite streamers eller dyl som hjälper att förbättra cirkulation? Hade rekommenderat att ösa ner sanden igenom ett pvc rör så slipper du största delen av det dimmiga. Släng gärna upp lite bilder på resultatet!
 3. vaigge

  Sandtips

  Leverans idag! Som ni ser föll valet på Fiji Medium. Egentligen hade jag nog helst velat ha den som är mest finkornig, men var lite orolig att det skulle bli en sandstorm i karet då?
 4. Haha ja och tur är väl det att alla har olika smak? Ja precis, bifogar en halvkass bild från dagen jag hämtade det så kanske du får en liten hum om hur det är uppbyggt!
 5. Hej! Tack för svar. Tyvärr hade jag lite problem med att hitta ett vettigt red sea. Istället blev det ett Aqua medic på 320L, vilket jag absolut inte ångrar! Håller på cykla det just nu. Den stora fördelen jag ser med detta istället för RS är att ha sumpen på baksidan av karet. Gillar det starkt!
 6. Hej! Har nyss satt i ny LS i karet och det börjar som vanligt växa fram en del roliga saker. Är det någon som kan svara på vad detta är för något? Mvh
 7. Efter en halv veckas slit börjar det äntligen lika något här hemma. Var iväg och hämtade mitt nya Aqua Medic Magnifica 100 - 320L i måndags och sedan dess har det varit jobb med att få ihop det, nonstop! Dagens projekt har varit fokuserat på teknik och all dess sladdar. Är dock rätt nöjd med resultatet och gillar verkligen hur det ser ut i skåpet. Får se hur länge det håller denna ordningen.. Bifogar lite trevliga resultbilder på sladdragningen!
 8. vaigge

  Sandtips

  Tack grabbar. Ja precis som Kimozabe nämnde, smaksak. Jag tycker det ser för tomt ut med BB, nånting som fattas liksom!
 9. vaigge

  Sandtips

  Hej! Någon som har tips på sand till ett 320L kar? Måtten är 100x65x60, hur mycket sand behöver man uppskattningsvis? Ska blanda koraller och fisk.
 10. vaigge

  Red Sea MAX C250

  Hej! Har kikat lite på ett Red Sea MAX C250, alltså den lite äldre modellen. Är det nåon som faktiskt vet hur org belysningen är i dem? Hur fungerar det med timer osv? Mvh Victor
 11. Hej! Då jag är ganska ny inom saltvattensakvaristiken tänkte jag ställa en fråga till er som kan lite mer. Det är nämligen så att jag har hittat ett Red Sea Reefer 250 som jag är väldigt sugen på. Det ingår alla saker som det gör i ett nytt Red Sea akvarium. Alltså kommer jag att behöva köpa till saker så som lyse, pump osv osv. Är det någon här som vet en ''setup'' som skulle passa? Sakerna behöver inte vara top notch, men det ska heller inte vara något billigt Kina-skräp. Hade varit väldigt tacksam om jag hade kunnat få hjälp med detta och ta nästa steg in i saltvattensvärlden! Mvh
×
×
 • Create New...