Jump to content

Magnus Hörkeby

Medlem
 • Posts

  30
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Magnus Hörkeby

 1. Tack Danne. Bor i sthlm så jag kommer åt två bra butiker. När det gäller doseringspump går det bra med vilken som helst eller är dom billigare inte tillräckligt precisa i dosering? Har sneglat på en Aqua Medic reef doser evo 4 men skulle gärna få fatt på en begagnad eftersom det rullat en hel del pengar nu med tämligen nytt akvarium.
 2. Nu har mitt första saltvatten akvarium varit igång 3-4 månader och jag förstår att det är dags att införskaffa doseringspump och balling då jag bara mäter dom vanliga värdena på nitrat, fosfor, kalcium, PH och har noll koll på hur det ser ut med dom övriga sprängämnena. Vill ha en blandad mix av koraller. Det finns ju flera tillverkare så jag undrar vilka ni satsar på och lite varför.
 3. Söker frag akvarium alternativt nano med teknisk utrustning i Stockholmsområdet!
 4. Hej jag är intresserad av CA och bor i Nacka så jag kan hämta när som helst.
 5. Jäkligt synd att man är på semester på västkusten. Kan hämta 5 Aug.
 6. Tack Daniel, snubben jag köpte akvariet ifrån sa att regulatorn passade på sodastream flaskorna men det var så mycket info den dagen. Men är det rätt gas och om så borde den väl vara ren nog?
 7. Behöver sänka fosfaten något och undrar om jag kan med fördel använda kalkreaktorn (som jag fick med akvariet) fylld med Rowa Phos eller om det går lika bra med en strumpa i "media cupen" (Red sea reefer akvarium).
 8. Okey jag avvaktar lite med ozon. Det följde med en mojäng med klockor på som man kan skruva ditpå en kolsyrepatron (sodastream?) Jag har ingen dospump men har skättat I lite calsium lösing som följde med ner i sumpen. Ska ta prover i kväll så får vi se hur det gått.
 9. Hittade en Ozongenerator bland grejerna jag fick med till mitt begagnade akvarium. Om jag fattat rätt så kan den kopplas till skummaren. Är det något som jag borde koppla in? Dessutom finns det en stor kalkreaktor som jag funderar på om jag borde koppla in men det är ju redan lite trångt i sumpen. (Red Sea reefer 250). Magnesium lite lågt på 1275 har införskaffat magnesium mix som jag försiktigt börjat dosera och när det går upp ska väl calsium doseringen börja följa med?
 10. Var i sthlm? Kan bli aktuellt efter semestern.
 11. Har försökt att få till avrinningen från akvariet så det inte sörplar så i "säkerhets" röret. Ett väldigt meckande med avrinningskranen och farten på pumpen (som jag helst vill ha på full effect). Jag kan få till det så det fungerar men då antingen töms sektionen där pumpen står lite för snabbt eller så blir det för mycket vatten där eftersom flottören inte verkar stänga av flödet. Jag kan få det lite bättre genom att justera ventilen på påfyllningskaret. Kan man mecka med flottören eller är det bara att köpa ny?
 12. Hittar inget litet vitt streck så då får dom vara Stomatella tills annat bevisats. Dom klämmer gärna in sig i någon hålighet i en sten så det ser ut som ett svart hål. Väldigt aktiva på kvällen.
 13. Upptäckte till min förvåning två stora kolsvarta nakensnäckor ca 5 cm i mitt nyinköpta beg akvarium kan det vara Stomatella? Om så är dom verkligen så goda innevånare som mina googleträffar vill påskina?
 14. Någon som föder upp eldräkor?
 15. Någon som testat appen Aquarimate för att hålla koll på det mesta med akvariet eller finns det bättre?
 16. Det här ska jag hålla koll på för om några veckor kanske jag kan börja stoppa ner koraller i akvariet. Hoppas du bor på rätt sida om stan.
 17. Tack allesammans... Nu har det slumpas sig så att jag ska hämta ett red sea reefer 250 v3 I morgon ? med levande och hela kittet. Håll tummarna för mig. Har fixat plastbackar, dunkar, frigolitlåda och plastpåsar på zoo affären.
 18. Det har löst sig bättre... Jag ska hämta ett begagnat Red sea reefer 250 v3 I morgon med all teknik. Fiskar hela konkarongen. Har fixat frigolitlåda påsar dunkar och plastbackar.
 19. Okey.. Triton har ju ett testpaket från Salifert för uppstart det kanske får bli ett sådant. Tack för info.
 20. Jisses så mycket tester man kan göra på sitt vatten! Har fattat att Hanna checker är det man ska ha men dom kostar ju en slant. Så min fråga är vilka ska man satsa på i första hand och vilka kan man nöja sig med enklare testutrustning. Jag tänker att vissa tester är svårare att få till tillförlitligare resultat medans andra är lätt. Jag är intresserad av att hålla koraller i akvariet samt fiskar.
 21. Tack för svar... Jag har skickat en förfrågan på offert till dom. Ville bara få koll så jag inte lade en beställning till ett nerlagt företag. Deras pris på ett red sea reefer 350 var så pass mycket billigare så jag undrade om det var ett gammalt pris.
 22. Finns Håkanstorps zoo kvar? Hittar bara gamla träffar på företaget och deras sida verkar inte uppdaterats på flera år men jag kan ju ha fel.
 23. Tack för svar... Ju mer jag tänker på det desto mer lutar det åt en Sea Red reefer 350 v3. Fortsätter att beta av alla setup videos på youtube.
×
×
 • Create New...