Gå till innehåll

montana_79

Medlem
  • Antal inlägg

    24
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Amir
  • Stad
    Gävle

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

montana_79's prestationer

Givmild kirurgfisk

Givmild kirurgfisk (5/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Två tummar upp
  • Välkomnad

Senaste prestationer

2

Omdöme

  1. Hej, Min anemon har munnen utanför, det har varit så under några dagar. Vad kan det vara för tecken? Alla mina värden är ok.
  2. Hej, Köpte denna för 2 dagar sen, den ligger nere fortfarande, har ni nån tips vad man kan göra, alla värde är ok.
  3. Jag har temp 26 grader konstant och PH 8.2, är det bra värde? känns som hela den här processen med prickarna började nån dag jag hade temp på 28-29 och PH 8,6.
  4. Hej, Jag har fått pricksjukan i min kar nu, nästan alla mina fiskar är döda, bara två clownfiskar är kvar :( Min fråga dödar den bara fiskar, om jag tar ut fiskarna under några veckor kommer parasiten att dö till slut när den hittar en värddjur, kan de leva på sniglar anemoner och andra lägredjur?
  5. Hej, Funkar det med 3 clownfiskar, blir den som är störst en hona?
  6. Tack för alla svar, kommer att lämna tillbaka den :)
  7. Jag kör med innefilter, biologiskt material och skummare, grumlingen är mindre. Jag har köpt massa turbosniglar, eremiter och snäckor, frågan är om jag ska ha valenciennan också? Nu får jag inte den klara vattnet som set ut som att inredningen svävar i luften om ni förstår vad jag menar ?
  8. Hej, Köpte en valenciennea sexguttata till min 200 liter Juwel Lido, den har vänd upp och ner på sanden, vattnet är grumligt nu. Kommer den att lugna ner sig eller ska jag lämna tillbaka den, kan den ställa till med bakteriekulturen pga. för mycket rörelse i sanden?
  9. Hej, Startande mitt akvarium för 5 veckor sedan, under dagarna (när lyset är på) får jag ett brunt beläggning på sanden inte mycket på vissa ställe som jag misstänker kan vara brunalger eller kiselalger, har 0 på fosfat, kommer det försvinna med tiden? Belysningstiden är 10 timmar.
  10. Nu har den öppnat sig lite igen, håller på bajsar tror jag ?
  11. Hej, Köpte denna anemon i lördags och den har växt bra under 3 dagar tycker jag, men idag på kvällen har den dragit ihop sig, vad är det för fel? Ska den dela sig? Tyckte att den såg bra ut, är det vanligt att de drar ihop sig är det bra tecken eller dålig?
  12. Hej, Hur ofta ska man byta vatten på en 200 l, funkar 5% varje vecka eller 10% var annan, ska man tillsätta med Microbe-lift Nite-out 2 vid stora vatten byte eller varje gång man byter?
  13. hej, Har en sån filter, köpte en ny ledlampa till den se bild, min fråga är om den ska vara på hela tiden eller bara när man köper nya fiskar, har en 200 l saltvatten. Är det viktig med placering också?
  14. har beställd en euphyllia nu, hur ska den i akvariet sen, samma metod som inkoppning av fisk? Köpte två små clownfiskar på ca 3-4 cm en hittade jag död idag, vet inte om jag gjorde fel inkoppning, körde enligt metoden? Vet inte om de är för små borde köpa lite större kanske? Hittade den halvdöd som hade fastnat i insuget av filtret, sen dog den när jag tog bort den, jättetråkigt :( Köpte denna foder men de åt den inte? Nu blev det många frågor på en gång, är helt ny på saltvatten och har tusen frågor typ :)
  15. Hej, Vilken korall kan man ha för clownfiskar som är fotosyntetiska, inte behöver matas eller måste man ha anemoner? Har läst att odlade clownfiskar behöver inte ha anemoner, men vill skapa ett hem för de i akvariet
×
×
  • Skapa Ny...