Gå till innehåll

Nizztos

Medlem
  • Antal inlägg

    923
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Martin
  • Stad
    Göteborg
  • Antal år inom saltvatten
    1
  • Akvarievolym
    400L + 110L
  • Akvarie mått
    150x50x60
    80x35x45
  • Akvarietillverkare
    Juwel
  • Om JA vid skummare - Vilken
    Tunze
  • Antal år inom sötvatten
    1
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    ca 15

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

Nizztos's prestationer

Kunnig revhaj

Kunnig revhaj (12/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Skrivkramp Rare
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Var köper man lämpligen Calciumchlorid och Natriumbikarbonat? Vill inte köpa FMs då jag tycker de är oskäligt dyra. Postorder är det som gäller och utrikiskt är ok. Har tidigare gynnat lokal butik men de var tvungna att sluta med dessa.
  2. Tackar, Betydligt bättre literpris. Tyvärr blir det ju lika dyrt ändå då det inte gick att köpa mindre än 2kg. Angående giftigheten så kommer detta inte ha kontakt med vatten så skall inte vara någon fara. Med tanke på kostnaden på "gjutmassa" så ligger detta just nu lite på is.
  3. Nu börjar vi ju prata bättre priser. Framgår dock inte om man kan gjuta med detta. Det är ju tänkt för "målning". Härdar det hela vägen igenom om man gjuter med det? Skulle säkert fungerar. Jag tror inte det är något större problem med alu och vatten. Alu får ju snabbt ett oxidskikt som skyddar och flänsen kommer ju inte vara i direkt kontakt med vatten. En av de saker jag är ute efter med gjutningen är dock att få lite vikt på det hela. Har inte heller hittat glasklart silkon. Det som säljs som transparant är ju allt annat än genomskinligt. PS Hoppas denna post blev vettigt formaterad. Enter fungerade inte för mig så blev tvungen att köra alt+013.
  4. Precis något sådant jag tänkte mig. Gillar dock inte prislappen
  5. Hade tidigare bara skummat din tråd på ATS-forumet men läste den lite bättre nu. Gillar din difuser. Precis så hade jag tänkt min. Hoppas du får svar om tätningen. Då jag aldrig tror att man kan få saker tätt hade jag helst gjutit ihop allt inklusive kylfläns i en helgjuten kloss. Synd att dioderna alstrar värme........
  6. Tack för info POPOV! Jag lutar forfarande åt att jag vill plasta in det hela men just nu faller det på att jag inte vet vad jag skall använda. Antingen kommer jag på något eller så får jag låta bli. Jag hade tänkt ersätta plastbitarna med tex "glaset" från en gammal lysrörsramp. Borde ge samma funktion att sprida ut ljuset. Tror det är en bra ide att göra det med tanke på hur grund lådan är. Blir ju bara punktbelyst annars även om man kör utan lins på LEDen.
  7. Såg PNY på ATS-forumet och tänkte att det måste vara du så skummade snabbt igenom den tråden. Läste vidare här då den tråden slutade lite abrupt men du verkar ju inte testat den ordentligt ännu så får invänta det och läsa mer senare (beklagar fiskdöden). Tror jag vill chansa på att gjuta ihop det i alla fall. Då detta kommer flyta på ytan vill jag se till att det inte blir kortslutning plus att jag slipper leta låda. Röda dioder är knappast 3W, nej. 700mA driver man dem väl med. Var lite för exotiskt för mig. Vill gärna ha något som finns i närheten. Utan att ha lusläst siten verkar det dessutom vara ett ytmaterial och jag vill ju gjuta ett block.
  8. Jag har länge funderat på att göra en ATS men de varianter som funnits hittills har inte känts bra ur ett placerings/skötselperspektiv. Nu finns dock SURF2 och jag tänkte kopiera den. "Ritningar" finns här: http://algaescrubber.net/forums/showthread.php?2743-Coming-soon-the-SURF2-floating-surface-scrubber-! Då har jag lite funderingar till hur man enklast bygger en sådan. SM har använt silikon för att säkra belysningsrampen och ge den vikt. Vet inte vilken typ han använt men jag tycker det vore enklare om man kunde använda någon epoxi. Man skulle du kunna gjuta en klump i en form istället för att försöka hitta en låda som matchar den undre lådan i storlek. Tänkte att man häller epoxi i en form och lägger kylplattan med dioderna rakt på så att de gjuts ihop. Har inte gjutit i epoxi sedan jag var liten och hjälpt min far med diverse "uppfinningar" men på den tiden var det kladdigt/eländigt och giftigt. Inte säker på om detta fungerar alls. Finns det revsäker klar/genomskinlig epoxi? Någon som har en bättre idé? Dioder: Antar att drivare och dioder enklast skaffas på Rapidled? Finns det ställen det blir billigare med tanke på att det är små mängder och frakt/tull från USA blir en stor procent av priset? Antar att det räcker med en alu-plåt som kylare för detta. Typ 3mm? Hade sedan tänk använda silikonsnören (från biltema) då det var det enda jag kan komma på som liknar de nylontrådar SM använt. Om någon vet var man hittar "skummet" som han använt som flytring så tar jag gärna emot tips. Frigolit finns ju alltid men det kommer ju släppa ifrån sig bitar hela tiden. Det skrovliga har jag inte lurat ut riktigt men kan tänka mig att man skulle kunna limma in den typ av plastnät som de använder till de hängande ATSerna. Eller bara limma fast grus.
  9. http://www.reefbreeders.com/ säljer dessa i USA och de har fått bra recensioner i förhållande till pris. Har själv en 48" (två ti2080 i samma ramp) på gång för att ersätta 6x54W t5. Får se om det blir bra.
  10. Vill bli av med det samtidigt som jag tycker det kan vara bra att ha kvar glasskivorna. Skivorna skall inte bli ett nytt kar som ju inte är dyrt på Hornbach. Den glasmästare jag köpt glas från tar MYCKET mer än 50 kr för den mängden glas.
  11. Bladkniven går inte emellan. Inte heller den fiskelina jag har (0.38 tror jag). Verkar besvärligt men kan vara en lösning. Möjligen kanske att detta kan fungera. Inte helt säker på att de går emellan men de kommer in en bit i alla fall. Kanske detta i kombination med "riktiga" blad som ju är tunnare.
  12. Har ett kar som jag inte använder och nu vill jag a isär det så det tar mindre plats och så att jag kan återanvända glasen. Hur får jag isär det? Det är väldigt tight mellan glasen så får ju inte in en kniv eller liknande för att skära igenom silikonet. Karet är ett av de mindre från Hornbach. Ca 50l skulle jag gissa.
  13. Tror jag börjar så. Nytt NO3 test samt försiktig tillsatts av KNO3? Eller vilken tillsats borde jag välja och var skaffar jag det enklast? Om inte annat så förlänger det tiden innan jag känner att jag måste bestämma mig för vad jag
  14. Tilsätter i princip ingenting just nu. Karet har legat i dvala i ett par år men nu håller jag på att sakta dra igång det igen. Jag är inte orolig över mina bruna koraller. Jag är mest fundersam över vad mina nästa steg är för att få full ordning på karet. Korallerna som finns i karet är några som av någon outgrundlig anledning överlevt att karet varit i dvala i ett par år. Vill nu välja en bra skötselmetod innan jag stoppar i fler koraller. Hur mäter du 0,2mg/l? Tycker att åtminstone saliferts test är oerhört svåravläst. Ser skillnad på 0 och 25 (0-2,5 från sidan) men inte däremellan. Gott gammalt. Ofta brukar ju inte datumstämpeln spela roll så jag har kört på med ett gammalt test. I hela min saltvattenskarriär har jag haft noll till precis mätbar NO3 så jag reagerade inte på att det ens skulle kunna vara fel på testet. Skall skaffa nytt men tror inte det kommer visa något heller. Möjligen går det från dagens helt ofärgade till att man kan ana att det skiftat färg. Se ovan. Inga tillsattser ännu. Lite det jag fiskar efter nu fast i formen; skall jag köra på en reducerande metod (zeo/pellets/vodka/mm) eller bara köra tillsatser så länge jag inte kan mäta näring? Sedan kommer givetvis följdfrågorna om vilka preparat man bör välja etc men en sak i taget. Jag har ingen brådska med att få balans på mitt kar. Det är redan natt och dag mot hur det såg ut i somras innan jag började ta tag it det.
×
×
  • Skapa Ny...