Gå till innehåll

Tobbsarn

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Då jag ska avsluta mitt akvarium säljer jag en Micmol Thor X Saltvatten, Nypris 4295:-. Mitt pris: 2500, 2000:- vid försäljning innan nyår, skickas ej. Ca 3 månader gammal Eheim skimmarine 100 Nypris: 600:- Mitt pris: 200:- Red Sea Coral Pro salt 22kg OÖPPNAD Nypris: 889:- Mitt pris: 500:- Nås enklast via sms till 0700929066 (OBS: Ring ej, endast sms)
  2. Då jag ska lägga ner med saltvatten önskar jag bli av med 2 st svarta clownfiskar ca 4 och 3 cm (Amphiprion ocellaris) 1 st bangaikardinal ca 4 cm (Pterapogon kauderni) samt 1 putsarräka (Pterapogon kauderni) 100:-/fisk eller alla för 250:- Finns för upphämtning i Haninge. Nås enklast på sms: 0700929066 (ring ej, smsa.)
  3. Grymt, får tacka så hemskt mycket för all hjälp! Nu ska jag bara möblera klart hemma så blir det uppstart inom kort
  4. Tack för ett utförligt svar, jag kommer att köra lite levande sten, i detta fallet kommer jag få ett par stenar som är rätt algiga, är det helt fel av mig att använda dem? Koraller kan som sagt vänta för min del, jag vill bara göra rätt för mig och se till att vattnet är bra först. Att mata bakterierna känner jag igen från sötvatten iaf, tänkte även hälla i easy-life bakteriekultur i samma vända också så får vi se vart värdena tar mig kommande veckor
  5. Lyckades hitta på bauhaus så det är löst nu! Ställer min kommande fråga här i samma tråd i hopp om att någon ser och kan svara på det. Hade tänkt starta upp karet typ nästa vecka, men fick nu veta att min lampa kommer dröja ett par veckor innan den kommer, går det bra att starta upp ändå och köra? Ska alltså inte lägga i några koraller eller fiskar ännu, men tänkte om det har någon negativ effekt att ha akvariet igång utan belysning under ca 1 månads tid.
  6. Tack så grymt mycket för svaren, mycket hjälpsamt! Osmos är införskaffat sedan igår, måste bara hitta en adapter så jag får på den på kranen hemma
  7. Perfekt, precis sån liten guide jag letat efter där någon till och med säger att den är bra, hehe. Vad skulle du själv rekommendera för fosfat och nitratvärden?
  8. Nitrat 6.50 ppm PO4 0.13 ppm Blir detta korrekt då eller bör jag minska PO4? Jag har själv ingen brådska med uppstarten men har införskaffat levande sten, levande sand och tänkte låta det gå ett tag i kombination med lite bakteriekultur också för att se så att alla värdena jämnas ut. Vid vilket stadie bör man introducera städpatrull ungefär? Tack för svar!
  9. Halloj, lite som titeln säger så undrar jag lite angående önskade vattenparametrar, jag är helt ny inom saltvatten, rätt kunnig inom sötvatten. Men jag tycker jag läser så olika överallt om vad för parametrar man ska sträva efter. Detta handlar om ett 89l (60x40x35) med Micmol Thor X, Aquael ultramax 2000 ytterfilter. Tänkte köra utan skummare till en början. Min vision är ett par clownfiskar och ett par koraller, kom gärna med förslag på lättskötta sådana som inte är allt för dyra eller komplicerade. Efter att ha läst runt lite på olika saltsidor så har jag gissat mig fram till att detta känns korrekt, rätta mig gärna om jag har fel: 1,026 salinitet pH 8.3 – 8.4 Ammonium 0 Nitrit 0 Nitrat 0.25 ppm PO4 0.13 ppm Magnesium 1300 ppm Iodine 0.06 ppm Strontium 8-10 ppm Kalcium 380 – 420 ppm 6-8 dKH 24 Grader Är det något som är fel med detta?
×
×
  • Skapa Ny...