Jump to content

CoraroC

Annonsör
 • Posts

  25
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Everything posted by CoraroC

 1. Nu har vi nedsatt pris fram till söndag på utvalda koraller. Passa på att fynda SPS till superpriser!!! Välkomna alla som planerat in att komma på öppet hus idag torsdag Direkt till webshopen! Filmer om CoraroC finns på vår Youtube kanal!
 2. CoraroC börjar traska lite utanför Sveriges gränser All info hittar du på www.coraroc.com! Och lite filmer finns på vår Youtube kanal!
 3. SUPERTILLFÄLLE ATT SNACKA SALT, TESTA CORAROC O KÖPA KORALLER!!! På torsdag 26/5 (kristi himmelsfärdsdag) håller vi öppet hus mellan 12-18 med superpriser på koraller. Vi bjuder på kaffe, bullar och kaka! Du kan provbygga och köpa CoraroC aquascapes. Från torsdag 26/5 till söndag 29/5 kör vi superpriser på koraller i webshopen. Vissa koraller till halva priset 50% rabatt!!! Eftersom våra koraller har gått i lång tid i karantän så har vi inte AEFW, Asterina eller liknande "ohyra" i våra försäljningssystem. Det är dock gott om nyttiga pods och sånt CoraroC´s målsättning är att sälja prisvärda egenodlade koraller som är väl anpassade till akvariemiljö! Betalning med Swish på plats fungerar också nu!!! Ni är varmt välkomna till CoraroC på torsdag 12-18! Vesterbergs väg 24 644 36 Torshälla Lite på landet utanför Eskilstuna!
 4. En del nya koraller ligger upplagda i webshopen! Passa på innan sommaren!! Ett par exempel nedan Bland annat snygga gula Pocilloporor till superpris!! Dessa koraller växer snabbt och bildar alltid snygg form! Denna hyacinthus finns det fraggar på. Bilderna på fraggarna blev inte de bästa men detta är moderkolonin. Härligt röd/rosa med lite gröngult i polyperna. O så ett par superunika "splicade" fraggar på No.1. "Grafted" eller "splice" på montipora är ganska vanligt men relativt ovanligt på acropora. Googla på "splice acropora". Även CoraroC inredning finns i lager! Vi har lagt ut några korta filmklipp om CoraroC på vår Youtube kanal. All info hittar du på www.coraroc.com!
 5. Nu finns också en del videor upplagda som visar hur man använder CoraroC! Video: Kort översikt CoraroC aquascape system Video: De olika delarna som ingår i CoraroC aquascape system Video: Hur man sätter ihop CoraroC delar Video: Exempel och info om aquascaping med CoraroC Nedan ett par bilder som visar hur naturligt skarvarna växer ihop efter ett tag. På denna bild ser man också hur enkelt det är att bygga överhäng och "svävande" plattor. Det gör det enkelt att komma åt och hålla rent oavsett om man kör sand eller inte. Fastän det ser helt ihopväxt ut är det lätt att plocka isär delar och bygga om eller justera sin scape. Här nedan ser du delar som suttit ihop över 1 år och sedan tagits isär. Notera den rena och intakta ytan på fästpunkterna. Som jämförelse också en helt ny bit av CoraroC branch HU-100. Här hittar du information på engelska om de olika delarna i CoraroC. All info hittar du på www.coraroc.com!
 6. ...och här kommer lite hur det ser ut när koraller växer på korallhållare CHS-100. Först en A. spahtula. På första bilden kan du se var skarven mellan CHS-100 och HU-100 är men på bild två är skarven svår att upptäcka om man inte vet var den är. Och så en A. solitaryiensis som växer på CHS-100 Precis limmad i ett 4 dagar gammalt system. Den börjar breda ut sig över korallhållaren CHS-100. Växer på och man ser också hur sten HU-100 och CHS-100 mognar och börjar lika levande sten. Nu har den vuxit över hela CHS-100 och precis börjat få fäste på HU-100. Nu behöver man bestämma om man ska låta det bli en riktigt stor korall och låta den växa ut över hela HU-100 eller om man vill lossa CHS-100 och trimma ner foten lite och hålla den i schack. Och så ett par olika koraller bara i CHS-100 Ser du skarven mellan CHS-100 och HU-100? Här hittar du information på engelska om de olika delarna i CoraroC. All info hittar du på www.coraroc.com!
 7. I denna tråd tänkte vi presentera och ge information om CoraroC. Hur det fungerar och vad det ger för möjligheter. CoraroC är moduler som ser ut som sten som du bygger ihop. Man vrider bara ihop de olika delarna med händerna. Du behöver inga verktyg. Vilka är fördelarna med CoraroC? Du kan enkelt flytta koraller som kanske inte trivs på en plats till en ny plats med annorlunda ljus eller flöde. Du kan ta ut en enskild korall för att fragga den eller trimma ner den om den börjar bli för stor. Du kan enkelt bygga om eller bygga till din scape med nya delar. Det är lätt att skapa minimalistiska luftiga scapes med mycket simyta för fiskar och massor av möjliga placeringar av koraller. Det är enkelt att göra så kallade "floating scapes". Du behöver inte använda lim för att fästa koraller. Det är lätt att montera koraller horisontellt vilket brukar vara svårt med lim men ett vanligt och naturligt växtsätt på reven. Korallhållarna passar också på raster ifall du vill låta en korall växa till sig i ex. ett fraggkar innan du placerar den i displayen. Ni får gärna ställa frågor i denna tråden om ni vill Vi börjar med lite info om korallhållarna. Nedan de 3 olika korallhållarna. Först lite om CHP-100. Man bara skruvar fast korallen. Här en A. echinata monterad. Efter ett litet tag ser det väldigt naturligt ut och korallhållaren ser ut som levande sten. Den är fortfarande enkel att lossa om man vill flytta korallen. Här en A. tourtosa monterad i CHP-100. Skruvfästet på CHP-100 är väldigt starkt. Nedan lyfter vi en stor bit CoraroC i den lilla acropora fraggen. Det är svårt att göra med en nylimmad fragg Här är lite olika koraller i CHP-100. Dessa monteras mot CoraroC med en encrusting ring CHR-100. Här hittar du information på engelska om de olika delarna i CoraroC. All info hittar du på www.coraroc.com!
 8. Äntligen kommer nu vårat inredningssystem ut på marknaden! Inred ditt akvarium på ett helt nytt sätt! Det går att lägga beställning nu i webshopen. Beställningar kommer börja skickas i Sverige och Europa den 19 april (direkt efter påsk). Massor av info om CoraroC ligger nu på vår hemsida. Det är presenterat på engelska eftersom vi riktar oss till en internationell marknad. Besök oss nu på www.coraroc.com! Det finns också lite doseringspumpar på outlet! Helt nya! Samt lite fisk och lägre djur! Välkomna!!!
 9. Vi kör nedsatt pris nu på en mängd koraller!!! Passa på att fynda dina koraller till superpris!! Mycket välkomna till CoraroC!!
 10. Nu har vi också lagt ut en hel del fina SPS som är perfekta att starta med om man vill testa SPS! Tåliga koraller med snabb tillväxt och ofta också mycket stabila i färgerna även om man skulle ha lite svajiga värden eller något annat lite ur fas. Mycket välkomna till CoraroC!!
 11. Nu finns det nya "releaser" upplagda i vår webshop samt riktigt snygga Tridacna maxima musslor! Bland annat finns nya millepora i många olika färger, Ice Fire echinata och bali shortcakes. Allt har gått i låååååång karantän hos oss!! Välkomna till CoraroC!
 12. Massa koraller upplagda med kraftigt nedsatta priser på utvalda arter! GÄLLER TOM MÅNDAG 29/11. Välkommen till CoraroC!
 13. Hej alla saltisar! Här kommer liten film på våra koraller. Mer kommer ut i webshopen vartefter vi hinner! Ha en fin helg alla Välkommen till CoraroC
 14. Nu ligger äntligen lite nya koraller i webshopen! Välkommen till CoraroC!
 15. Hej alla kunder och hela saltvattensguiden! Vi kommer att bygga helt nytt under sommaren. Så det blir lite begränsat utbud under sommaren men det blir såååå mycket bättre till hösten De nya lokalerna planeras för att bland annat innehålla förbättrade produktionsförutsättningar för CoraroC inredning, 6 m korallsystem och ett displaykar för CoraroC inredning på c:a 2 500 liter. Följande info finns också i vår webshop: Info 1 juni 2021: CoraroC bygger nya lokaler!!! Vi hoppas vara klara under september. Vi kommer därför bara kunna erbjuda ett begränsat sortiment under sommaren. Lanseringen av CoraroC inredning som skulle börja nu i juni skjuts också upp till september. Njut av sommaren bästa kunder så ses vi med massa spännande nyheter under hösten:) /CoraroC by ReefDesigner
 16. Nu har vi fyllt på rejält med nya WYSIWYG koraller i shopen!! Alla tidigare kunder och de som anmäler sig till nyhetsbrevet på hemsidan får en rabattkod!! Det är också fler nyheter på gång. Inom kort kommer CoraroC inredningssytem till saltvattensakvarier. Sen kommer vi också släppa en liten serie av vår Pump Twister. Arduinostyrd pumphållare som skapar svepande vågrörelse i akvariet. Välkommen till CoraroC!!
 17. Snygg blandning av olika koraller som kommer ge ett avtryck i alla akvarier! Supererbjudande till 31/3! 999 kr! Välkommen till CoraroC!
 18. Nu är det dags att prova på acropora koraller!! Ett supererbjudande på en snygg kombination av färger till ditt akvarium! Paket med 4 st acroporor! ENDAST 1299 SEK!! Välkommen till CoraroC!
 19. Nu har vi satt ihop en kombination för dig som vill pröva på SPS-koraller! Dessa är härdiga koraller i snygga färger. Du kommer få riktigt stora bitar av dessa koraller! ENDAST 799 SEK! VÄLKOMMEN TILL CORAROC!
 20. ...även massor med andra sps:er... Dessa är perfekta om man vill start upp med SPS i sitt kar då de generellt är lite enklare än de flesta acropora. Av dessa kan vi ordna riktigt stora fraggar/kolonier till superpris Välkommen till CoraroC webshop!
 21. Ännu mer påfyllt i CTO. Det kommer av de flesta korallerna finnas 3 storlekar: small, medium och large. Snart kommer också lite nya WYSIWYG ("What You See Is What You Get") Välkommen till CoraroC webshop!
 22. Vi har börjat lägga upp vår "Cut to order" sektion i webshopen. Flertalet av våra koraller kommer att finnas där inom kort Välkommen till CoraroC webshop!
 23. Nu kör vi stor rea på massor av våra koraller Så passa på att hitta dina SPS hos oss! Acropora från 149 kr/st. Alltid fraktfritt vid beställning över 3000 kr. CoraroC webshop Här är några exempel på underbara rariteter som är odlade i våra system utan kontakt med nyimporterade koraller
 24. Om man hållit på ett tag med saltvattensakvarium och i synnerhet sps-koraller så vet man att framgång kan vara tålamodsprövande och motgångar kan komma snabbt och vara kostsamma. Därför introducerar CoraroC inom kort Tank Crash Refund. Vad är Tank Crash Refund? Om ditt akvarium kraschar och alla eller många av dina koraller dör kommer vi erbjuda avsevärd rabatt för inköp av nya koraller. Vi hoppas att det ska vara möjligt att ”komma igång” igen istället för att av denna orsak lägga ner eller sluta med hobbyn. Hur fungerar Tank Crash Refund? Tank Crash Refund bygger på en rabattstege där olika kriterier avgör storleken på rabatten. I grunden kan man säga att ju mer koraller man köper från CoraroC och ju mer man skriver om sitt akvarium på Saltvattensguiden desto mer rabatt får man vid en eventuell krasch. Vi vet också att det är lätt att ”klanta till det” för sig så även det kommer ge viss rabatt även om det inte kommer väga lika tungt som mer okända motgångar som utvecklar kunskapen inom hobbyn. Varför gör CoraroC detta? Vi tycker i första hand att det är en kul grej och hoppas att det bidrar till en aktiv ”community”. Vi hoppas också att fler vill pröva på att hålla SPS-koraller och njuta av den delen i sin hobby. Hur ser då rabattstegen ut? Så här ser idén ut just nu: Steg 1 15% rabatt på 2 inköp av koraller hos CoraroC. Kriterier för steg 1 Du har tidigare handlat hos CoraroC. Du har en tråd om ditt akvarium på Saltvattensguiden. Något har hänt i ditt akvarium så att mer än 5 st av dina koraller dött under de senaste 2 veckorna. (Kan vara strömavbrott, instabila värden, feldosering, annat.) I din tråd på Saltvattensguiden redovisar du minst en bild där korallerna lever och en bild på de döda korallerna med en beskrivning om vad som hänt. Steg 2 25% rabatt på 2 inköp av koraller hos CoraroC (begränsat till max 2 av varje korall/art). Kriterier för steg 2 Du har tidigare handlat minst 5 koraller vid 2 olika tillfällen hos CoraroC. Du har en tråd om ditt akvarium på Saltvattensguiden som du under de 3 senaste månaderna uppdaterat minst 1 gång per vecka. Något har hänt i ditt akvarium så att mer än 10 st av dina koraller dött under de senaste 2 veckorna. (Kan vara strömavbrott, instabila värden, feldosering, annat.) I din tråd på Saltvattensguiden redovisar du minst 3 olika bilder där korallerna lever och minst 3 olika på de döda korallerna med en beskrivning om vad som hänt. Steg 3 50% rabatt på 2 inköp av koraller hos CoraroC (begränsat till en korall/art). Kriterier för steg 3 Du har tidigare handlat minst 10 koraller vid 3 olika tillfällen hos CoraroC. Du har en tråd om ditt akvarium på Saltvattensguiden som du under de 3 senaste månaderna uppdaterat minst 2 gånger per vecka. Något för dig okänt har hänt i ditt akvarium så att mer än 30 st av dina koraller dött under de senaste 4 veckorna. Du beskriver aktivt med detaljerade bilder på korallerna i din tråd vad du tror är orsaken och ber om input från andra. I din tråd på Saltvattensguiden redovisar du minst 3 olika bilder där korallerna lever och minst 3 olika på de döda korallerna med en beskrivning om vad som hänt. Du har fört loggbok på dina vattenvärden (KH, PO4, NO3, Ca och salthalt) och kan visa att de varit stabila de sista 3 månaderna. Ni får gärna ge förslag och input till detta. Kom bara ihåg att vi gör det för att vara en kul grej och systemet kommer ha en viss godtycklighet förbehållen CoraroC. Så det hela bygger till stor del på goodwill från vår sida och vi vill inte ha en ”stelbent” diskussion om exakta gränsdragningar. Vi kommer göra allt vi kan för att bjuda till för att ha dig kvar i hobbyn. När vi känner att funderingarna kring detta landat kommer vi presentera systemet på vår hemsida www.coraroc.com. Så alla glada akvarister framtidssäkra ditt akvarium redan idag genom att köpa koraller hos oss och kom igång och presentera ditt akvarium här på Saltvattensguiden. Have a crush on your tank even with a crash
 25. Stort TACK för detta Vi firar med massor av nya koraller i vår webshop
×
×
 • Create New...