Gå till innehåll

Beatrix

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Hej! Jag är på jakt efter en filfisk som kan hjälpa mig äta upp glasrosorna i mitt akvarium. Har du möjligen en sådan i ditt akvarium som har "städat klart" eller som kan få lämna plats för annan fisk så köper jag gärna. Stockholm med omnejd önskas för så kort transport som möjligt. Kram Lina
  2. Ja, efter lite mer googling måste jag nog hålla med dig. Tänkte att det skulle bli en snygg kontrast men det blir rätt mörkt. Tack för input!
  3. Hej igen! Jag är sugen på att ja svart sand i mitt akvarium. Jag skulle därför vilja veta om det spelar någon roll vilken sand man använder beroende på vad man vill ha i sitt akvarium? Och i så fall. Om jag gärna vill ha mjukkoraller och enklare fiskar och skaldjur i mitt 130L akvarium, vilken sand är då att föredra och varför? Red Sea https://foretagsakvarium.se/product/red-sea-levande-sand-10kg/?v=f003c44deab6 Carib Sea https://foretagsakvarium.se/product/carib-sea-hawaii-black-sand-907kg/?v=f003c44deab6 Jag ska starta en tråd om min uppstart snarast!
  4. Och! En ytterligare fråga i detta. Personen i fråga jag köper av har ju haft igång detta och säljer pga tidsbrist. Det finns massa alger i karet i dagsläget på levande sand och stenar. Hur gör jag för att rengöra dessa utan att förstöra dem? Eller är det en "städpatrull" som ska köpas in? Tack på förhand!
  5. Wow! Så mycket bra och utförliga svar! Jag ska nu gå igenom all info ni nu skickat mig och kan gladd säga att jag verkar få hämta upp ett 130L Red Sea imorgon. Så nu börjar väl planeringen på riktigt!
  6. Wow! Så mycket bra tips! Blir dock paus på detta 60L inköp och ställer om tanken till större (Så fler fiskar kan få bo med mig). En fråga till ovan då, hur ställer jag om ett sötvatten till salt? Vad pratar vi om för pengar i teknik att köpa in? Tack snälla för alla svar!
  7. Hej allihop! För några månader sedan skaffade jag mitt första akvarium på 57L (sötvatten), sedan blev det ett till på 200L (sötvatten) men har hela tiden haft i huvudet att jag vill ha ett saltvattensakvarium. Nu har jag lyckats komma över ett som jag ska hämta imorgon på 60L. Jag behöver all hjälp jag kan få, så här kommer ett gäng frågor, svara på de frågor du kan/vill: 1. Finns det någon bok eller dylikt alla saltvattensägare borde äga? 2. Vilka koraller kan jag ha i mitt akvarium? Gärna mycket färg och form! 3. Vilka typer av "blötdjur" kan bo i denna storlek? Sjöstjärnor, sjöborrar och liknande? 4. Vilken typ av fiskar kan bo i denna storlek? 5. Bästa butik/uppfödare i Stockholmstrakten? Tack på förhand!
×
×
  • Skapa Ny...