Jump to content

DaddyCool

Medlem
 • Posts

  11
 • Joined

 • Last visited

Profilinformation

 • First name
  Niklas
 • City
  Gnosjö
 • Antal år inom saltvatten
  0
 • Akvarievolym
  130

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

DaddyCool's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Reacting Well
 • Week One Done

Recent Badges

2

Reputation

 1. Så kan jag strunta i den och lika gärna ta och starta upp. Behövs visserligen ett sånt där RO-filter så tar gärna tips på den fronten också. Levande sand och sten + salt på inköpslistan. Är det stor skillnad på att starta upp med "död" levande sten jämfört med "icke-död" levande sten? När jag kollar köp- och säljsidorna verkar det vara mycket lättare att få tag på den döda.
 2. Tack för alla tipsen men tyvärr hann jag aldrig besöka något av dom. Var lite slutkörd efter en vända på Liseberg och hann inte redigt med öppettiderna då vi var i fel del av Göteborg tydligen. Kollade in hemsidorna dock och nästa vända till stan får det vara en prioritet.
 3. Kan också tillägga att jag kommer vara i Göteborg nu i helgen och om någon har något bra tips på affärer att besöka så tipsa gärna. Både akvarium och någon teknikaffär som kan tänkas ha en adapter liggandes.
 4. Boyu UVC Sterilamp. UV-5 12V-50Hz https://www.cyberzoo.se/sv/articles/2.82.1784/uv-lampa-till-nemo-fiskhotell
 5. Hej igen Varit lite tyst från mig då jag tyvärr inte redigt kom igång. Hade en bilbesiktning som ledde till att plånboken blev tömd och all fritid fick läggas i garaget. Men sen jag sist skrev har jag skaffat en refraktometer och strömmare. Däremot har jag kört fast på adaptern som behövs. Den är till en UVC-lampa. Har varit på Biltema, Elgiganten och Kjell & Company, ingen av dom hade någon passande adapter. Hittade också en svensk akvarieshop på nätet som sålde samma UVC-lampa men dom hade inte heller adapter eller kunde tipsa om någon då även deras återförsäljare slutat sälja adaptern. Så är det någon som vet var jag kan få tag på en adapter till UVC-lampan?
 6. Ja, planen är att flytta till hus om 2-3 år. Nu har jag ju självklart inte någon erfarenhet av att ha igång ett saltvattenakvarie ännu men blir ju bra sugen på att skaffa ett större när jag sitter och tittar runt på alla andras på internet. Många av de fina fiskarna kräver ju också ett större. Jag har ju också läst att sjöhästar inte är det bästa alternativet men det var iallafall bättre än sonen som vill ha hajar och krokodiler. Sjöhästar får vänta tills i framtiden före det blir aktuellt. Har skummat igenom forumet till och från nu några veckor utan konto. Ser nu att den där nybörjarlänken var jag tvungen att vara inloggad för att den ska fungera och det verkar vara en guldgruva att plöja igenom. Har tyvärr ingen aning på åldern på lysrören eller något annat, hade redan tänkt införskaffa ett par extra i reserv. Har kollat lite på locket angående byte verkar sitta stenhårt fast och jag som gammal brottare är rädd för att ta i lite för hårt så allt går i tusen bitar men det löser vi när det blir aktuellt.
 7. Tack så mycket, helt ärligt så har jag ingen stenhård plan direkt. Haft vanligt akvarium förr med både fiskar och sköldpaddor när jag var yngre. Det är ungarna som hört om det och sett lite bilder tjatat om ett akvarium. Jag har också varit lite sugen och då varit intresserad att testa saltvatten och så blev det som det och nu har jag ett begagnat att testa med. I nuläget bor familjen också i en lägenhet som vi kommer växa ur inom några år så därav blir det inget större, även detta "lilla" lär bli lagom jobbigt vid en flytt. Sen har jag inte hunnit läsa länkarna helt än men ska göra det när jag hinner. Angående drömfiskar så jag inga direkt. Nu när jag kollat runt lite så blev jag intresserad av räkor, eremitkrabbor och liknande. Dottern har sagt sjöhästar men vi får se, hon är bara 5 och det kvittar nog. Men vi får se, kommer som du säger ta det bra lugnt ett tag före det händer något, gäller både koraller och fiskar. Det enda planerade just nu är en form av "stenvägg" vid den plattan/väggen. Angående boken hittade jag en begagnad som jag beställt hem. På lamporna står det följande:
 8. Tack så mycket, jag glömde skriva att ljus har jag också redan. Sitter två olika typer i locket på akvariet. Får ta en titt och införskaffa det andra du skrivit på listan, inklusive boken. Tackar också för länken, den hade jag missat när skummat igenom forumet.
 9. Glömde att skriva att jag begriper inte heller hur jag ska koppla in alla sladdarna. Till nr3 är det, det blåa jag undrar över och till nr4 är det den gula slangen. Resten av sladdarna förstår jag då det handlar om vanliga eluttag.
 10. Tjena, för några månader sedan ärvde jag ett saltvatten akvarium Boyu 128 liter. Är enbart akvariet och lite tekniska tillbehör. Hade som mål att få igång det redan vi nyårsskiftet men det blev svårare än vad jag förväntade mig. Tyvärr har den lokala djuraffären slutat med saltvatten och deras expert hade flyttat, närmsta affär ligger drygt 1,5 timme bort. Har försökt leta upp instruktioner på nätet men får erkänna att jag inte hittar svaren på alla mina frågor. Egentligen behöver jag nog hjälp med allt men startar med att bifoga de grejerna jag har och vad mer som behövs rent tekniskt inför starten. Bifogar en bild på både grejerna och akvariet. Är lite osäker på vad det är för grejer, om jag fattat det rätt så är 1 och 2 "lampor" som ska sitta i facken bakom, vet dock ej var. Nr 3 är gissningsvis en pump? Passar iallafall in på facket längst bort till vänster på bilden. Nr 4 passar in i tredje facket och gissningsvis en skummare. Har inga mer grejer. Undrar vad som behövs mer, salt och vilka verktyg för att mäta värdena i akvariet osv... Undrar också lite om böcker, Korallrevsakvaristisk för nybörjare verkar vara den enda på svenska men när jag läser här på forumet så verkar den vara utdaterad? Bra böcker på engelska istället?
×
×
 • Create New...