Jump to content

JonasG

Medlem
 • Posts

  24
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by JonasG

 1. Hej, har börjat på nytt jobb så hobbyn har blivit lidande och det känns inte rättvist mot djuren. 2 st a. ocellaris Gul goby Olika sniglar, sandvändare och turbo. några eremiter. 20-30kg inkörd ls med en del mjukkoraller på. har även en rätt stor svart ormsjöstjärna som följer med stenarna då den oftast gömmer sig därinne. lite teal Candy cane koraller finns också. skänker helst bort allt på en gång om möjlighet finns. Finns i Norrtälje.
 2. Någon som har något roligt de vill bli av med i närheten av Norrtälje? gärna en BTA, men är även intresserad utan mjukisar och lps. mvh Jonas
 3. målen är ju att köra fisk och koraller, så jag följer ditt råd. Tänkte starta med Lps sen när alla värden ser bra ut, och se om jag får någon framgång. Sen får jag utgå därifrån och se vad jag klarar av att hantera
 4. jag har en lånad hydrometer i nuläget, tänkte skaffa mig en refraktometer framöver. Har fått för mig att de är lite mer pålitliga? salthalten är 1.023 nu, men samtidigt är vattennivån i sumpen rätt hög nu efter saltet kom i. Så när det dunstat till normal nivå så borde det ju ha ökat lite. Jag får hålla koll på det där, men då känns det ju säkert att börja ”köra igång” processen nu antar jag.
 5. Sådär, då var sumpen fixad med ett eget fack åt returpumpen och saltet är i karet. Lite väntan på att det löser upp sig nu då, hur länge bör jag vänta med att hälla i levande sand osv?
 6. Köper nya stenar istället, det där kändes rätt omständigt. Iaf för mig som inte är så påläst, vill göra det lite lättare i uppstarten iallafall.
 7. när man lakar ur död ls, så står det att man kan köra med kranvatten och startbakterier . Räcker det om jag kramar ur filtret från någon av sötvattenpumparna? ska man tillsätta startbakterier vid varje vattenbyte i tunnan sen?
 8. perfekt! Stort tack till er båda.
 9. Jag har även fått 20-25 kg död ls av en kompis, men han har haft den liggande ute oskyddad på sin baksida i typ 2 år i alla väder. Kan man använda den ändå?
 10. ja, det kanske blir mer pålitligt att använda om jag kör på den metoden.
 11. Det är ju faktiskt en riktigt bra idé! Tack!
 12. Skönt! Då kör jag på den metoden, är det någon särskild slang som funkar bättre till saltvatten eller hårdnar alla i slutändan?
 13. tror du att jag skulle kunna använda ”returröret” som säkerhet och köra returen upp bakom akvariet i en slang? Returröret går ju upp rätt mycket högre än det grövre röret, och borde ju vara redo att släppa ut vatten vid eventuellt stopp i det andra. eller är en slang på baksidan en dålig idé med?
 14. Hej allihopa, jag ska gå över från sötvattensakvarium till salt efter 30 år och kommer säkert ha en hel del frågor. Så jag startar en tråd här redan nu så jag har ett ställe där jag samlar alla frågor och lägger upp bilder allt eftersom. såhär ser karet och sumpen ut i dagsläget, behöver man ändra något i sumpen för att den ska funka på bästa sätt till saltvatten? det är ett stort rör ner och ett litet upp från sumpen, men jag har sett att vissa har 3. Jag undviker gärna att borra om det går. Skulle det funka med 2?
×
×
 • Create New...