Gå till innehåll

Blgebo

Medlem
  • Antal inlägg

    29
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Jonas
  • Stad
    Borlänge
  • Antal år inom saltvatten
    0
  • Akvarievolym
    123

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

Blgebo's prestationer

Givmild kirurgfisk

Givmild kirurgfisk (5/14)

  • Inkörd
  • Bidragande clownfisk
  • Nygammal flundra
  • Två tummar upp
  • Hänger på SVG

Senaste prestationer

15

Omdöme

  1. Häpp. Nu ligger det på Blocket. Vi får väl se om det blir kvar eller ej...
  2. 3000:- denna helg. Sedan börjar jag sälja iväg grejerna i delar. Slå till nu och gör ett kap! Nyss gjort rent filtren och ordnat veckans vattenbyte. All is well and beautyful! Mängder med prylar ingår.
  3. Även SPS skall fungera med denna belysning (jag rör alltid ihop vilka som ska vara svårare...). Finns mängder med tips och inspiration kring detta akvarium i div Facebookgrupper.
  4. Ett komplett Fluval Flex på 123,5l med dubbla original ljusramper i locket. Den extra ljusrampen kostade nästan lika mycket som akvariet så det är sannolikt rätt så ovanligt med dubbla ramper... Med dubbla ramper ska LPS inte vara något problem. En Sicce Nano wawemaker och en Fluval. Pump utbytt till Eheim för tystare drift. Fluval doppvärmare. Förstärkt IKEA-Möbel. Allt ingår: Akvarium Möbel Fluval skimmer Doppvärmare+två extra som är i princip oanvända Original pump Salt Aktivt kol Filtermaterial Refraktometer Fryst foder Pellets Flingfoder Div tester Fiskar: firefish, Midas Blenny, clownpar, Bangai cardinals, Diamond Goby Städpatrull: turbosar, blåbenta eremiter och boxarräka Koraller/anemoner: 2st BTA, GSP, euphyllia, candy cane, clavularia, discosoma m. m. Allt är köpt nytt av mig. Sedan uppstarten för 18 månader sedan och rullar på utan problem med veckovisa vattenbyten. Jag matar mestadels med fryst men kompletterar med flingor och pellets. Karet är av all in one typ och således ej utrustat med sump. Säljes pga tidsbrist, för mycket hobbys, träning, husrenovering, resor och kids gör att akvariehobbyn får stå tillbaka. Bra nybörjarkar eller kanske något för rutinerad akvarist på jakt efter karantänbalja av deluxmodell? Säljes helst i klump för runt 5000:-. Detta motsvarar nog inte ens en fjärdedel av inköpspris men kan vid svalt intresse diskuteras. Skickas ej. Enbart upphämtning. Fyra dunkar a' 20l för tpt av akvarievatten ingår om så önskas. Mvh Jonas Fridell, 070-6026163
  5. Jag håller med om att IKEA nog inte är optimalt under akvarium alla gånger. Vi är nöjda med vårat som är uppreglat och förstärkt så in i bomben men varje gång man dräller lite vatten på glaset så är jag där och OCD-torkar som en dåre för att det inte ska svälla! Höjden blev perfekt jämfört med den tillhörande originalbänken dock.
  6. Här har det inte duggat tätt mellan uppdateringarna direkt. Nu har det gått ett år sedan uppstart. Vi har gått ett antal ronder mot alger och diatom. Sonen tröttnade och fick lov att köpas ut. Under ett par veckor tröttnade jag också och lade ut hela rasket snudd på gratis på blocket utan att få napp. I brist på köpare tog jag ett helhetsgrepp och köpte koraller för att skapa konkurrens om näringsämnena i vattnet, bytte till blå hinkar med red sea salt, lade in en filterrengöring på torsdagar utöver den som sker vid söndagens vattenbyte. Mer fryst foder istället för torrt och skimmern justerades in bättre. Nu är det kanonfint i akvariet och det smyger fram coralinealger både här och där. Nu har vi dubbla ljusramper under locket och börjar ladda för lite LPS! Harmonisk känsla över hela anläggningen och vackert att se på.
  7. Den här rackaren verkar inte fungera med våra mer beskedliga innevånare och säljes för en hundring. Den är Inköpt på Zoo.se i Bromma för en månad sedan. Käkar både torrt och fryst. Ni når mig på 070-6026163 om så önskas.
  8. Jag tror att vi har samma fenomen: kiselalger/diatom. Jag har fått tips om att komplettera mitt osmosfilter med ytterligare ett steg som tar bort kisel ur kranvattnet samt att dra ner på mängden rött ljus som tydligen triggar algtillväxten.
  9. Veckorna rullar på och förutom någon enstaka glasros som fått nedkämpas sker inte mycket dramatiskt. Fiskarna får varierad kost av fryst och pellets. Våra värden håller sig i schack och samtliga invånare verkar trivas med livet. Skummaren går via nexastyrning ett par timmar per natt men den är nog överflödig än så länge. Fördelen är väl att den ändå syresätter vattnet en del. Vi har också justerat belysningen så att vi dragit ned på det röda som tydligen triggar algtillväxten. Det i kombination med silikatfiltret verkar ha gjort susen. MYCKET mindre alger på substrat och glas vilket känns bra! Tack Jois för tipset!
  10. Blixtsnabb leverans från Österrike och nu filtrerar vi i fyra steg inför helgens vattenbyte!
×
×
  • Skapa Ny...