Gå till innehåll

SvenReefer

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Då har jag installerat overflow boxen! Skvalpade en hel del, men sänkte vattennivån ett snäpp och blev tystare efter och sätt på ett litet pvc rör på huvudröret ner vilket även gjorde den lite tystare.
  2. Tack för det tipset! Jag har beställt en Jecod DCP 3500 som returpump! Är det sån ni menar som är på bilden?
  3. Tack för svar! Så tänker jag rätt med dom här delarna på bilden, samtliga har jag valt storleken 32mm på? Tänkte bygga ett rakt rör med en vinkel in till sumpen. Sen är det två "utgångar" på overflowboxen och jag antar bägge två behöver användas ner till sumpen?
  4. Hej! Jag är helt nybörjare när det gäller sumpar och pvc-kopplingar. Så jag ber om ursäkt i förväg. Men jag skulle vilja veta vilket är det bästa sättet att koppla in en grotech overflow box till sumpen. Det enda beskrivningen jag har att gå på är att rören har en diameter på 32mm. Jag undrar vad man ska ha för delar och vilka som passar. Ska jag bara köpa ett pvc-rör som har diametern 32mm och trycka in? Eller måste jag ha ett rör med mindre diameter storlek för att den ska in i kopplingen till boxen? Det kanske räcker bara med en slang med en slangklämma också? Akvariumet är 112l och ska ner i en sump på 54 liter.
  5. Det är sant. Ska börja bygga ihop allt imorgon och blanda saltvatten ikväll. Så hoppas jag att drakfisken skickar min leverans snart... Så man kanske hinner få sanden till helgen.
  6. Nej, jag har kört ett ytterfilter innan när det var ett sötvatten. Jag har en enkel streampump här hemma liggandes, men ska nog införskaffa en som man kan styra. Köpte juwels marine vit och blå-rör. Det ska bli spännande att starta upp allt. Väntar på sanden ska komma hem, så man kan jag påbörja. Men har under tiden fixat RO-vatten i mängder...
  7. Jag tänkte vänta med en skummare så länge. Jag har en streampump sen tidigare som jag tänkte använda, möjligt att jag skaffar mig en till. lysrören ligger på 2 x 21w. Jag hade tänkt köra lätta koraller - mjuka osv.
  8. Hej! Jag har ett tomt juwel rio 240 liters som bara står. Jag tänkte köra med två påhängsfilter (Tidal 110 och en tidal 75) har drösvis filtervadd här hemma till mina sötvatten, som jag tänkte köra med även seachems Purigen. Någon här som har erfarenhet med att köra saltvatten med påhängsfilter? Har beställt juwels marine led-rör som jag ska byta mot dom nuvarande orginal rören. Jag tänkte köra 20kg arkas reefrock och komplettera med 4-5kg levande sten. Sanden har jag beställt från Drakfisken - Natural White Levande sand 9,07kg x 2. synpunkter? mvh // Sven - Grön inom saltvatten.
×
×
  • Skapa Ny...