Gå till innehåll

Elliot_R

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Hej igen! har gjort rent sumpen och akvariet så mycket det går.. och idag testade jag vattenläckage samt hur sumpen och overflowet fungerade det funkade utmärkt! Med en jämn nivå.
  2. Aha tack för svaret ang filtreringen. idag var jag iallafall och hämtade upp karet. När vi kom ditt var det magiskt såg jätte fint ut. När vi tömde det och så. Så visades det att det var salt överallt på bänken men det går att göra rent… killen som vi köpte det av sa att han köpte det av en kille som haft det sen 2012 och det finns kvitto och sånt när det köptes. Men killen hade köpt ny lampa för ett år sen som är grym! Den har nästintill alla inställningar: sol/nedgång blått ljus (UV) vitt ljus osv det man behöver sumpen var lite risig och skitig men det gör man bara rent sen är det i nyskick! kommer med bilder när jag städat ur det lite mvh Elliot
  3. okej! Temperatur kontroller, ATO/ billigare version med Pet flaska tills jag köper en riktig har jag av dem du skrev ner. Tycker du man ska ha filter media såsom filter vadd/ Matrix, levande Sten? Eller spelar det knte så stor roll vad man lägger i.
  4. tack tack! blev ett 80 l kub akvarium med sump på 40l Vad är bäst att lägga i en sump? om det är 2-3-4 stegs? vad behövs och vad kommer jag att "behöva" som nybörjare. Vad är alternativen? Kommer att köra en del koraller, levande sten och ett par av clownfisk och städcrew samt nåt annat roligt ge gärna tips vad man ska ha i sumpen och varför. mvh!
  5. Tack till alla otroligt snabba svar! Jag kommer med uppdateringar!
  6. Tja! Heter Elliot är 14 år (2010a) har nuvarande 2 akvarium 350l med lite smått och gott och ett 800l med stingrockor och andra rovfiskar. Som rullar på fint. Och vill nu testa på ett saltvattensakvarium så har införskaffat mig ett 54l med belysning (3 dioder, blått, vitt och båda) och annat. Kommer även att köra med enklare koraller och eventuellt ett hangon filter. (ska ha levande sten oså) Men skulle gärna ta emot alla tips och trixx från er som har haft eller är under uppstart och vill dela med sig era saker som hänt (bra, dåligt allt möjligt) hur jag ska börja och allt ni kan tänka er! Roligt att ha tips från alla har läst saltvattensguiden men vill gärna ha tips från er oså mvh Elliot
×
×
  • Skapa Ny...