Gå till innehåll

raxver

Stödjande medlem
  • Antal inlägg

    20
  • Gick med

  • Senaste besök

Om raxver

Profilinformation

  • Förnamn
    Rafael
  • Stad
    Stockholm
  • Land (om annat än Sverige)
    Sverige
  • Stödjande medlem t.o.m
    2025-09-01
  • Akvarievolym
    400
  • Akvarie mått
    100x80
  • Använder du skummare
    Ja
  • Använder du Osmosvatten
    Ja
  • Har du sump
    Ja
  • Kör du med sand på botten
    Ja
  • Använder du UV-C
    Ja
  • Använder du Ozon
    Ja
  • Använder du zeolitbaserad metod
    Ja

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

raxver's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Nygammal flundra
  • Bidragande clownfisk
  • Hänger på SVG
  • Välkomnad
  • Två tummar upp

Senaste prestationer

2

Omdöme

  1. Tack för tips, tyvärr söker några som jag kan personligen hämta. Jag vill inte riskera att koraller dör på väg till Stockholm.
  2. Ja GSP ser ut att växa fort. Jag har en liten montipora och pavonor skulle vilja ha. Den korall som jag är mest ute efter är bubble korall, men det verkar vara svårt att få tag på den
  3. Hej! Söker mjukkoraller och andra ”enkla” koraller. Helst någon från Stockholm. Skicka bilder och pris, helst inga priser som tar affärer. Söker även en proteinskummare för 400l och doseringspump.
  4. Stämmer, jag får börja med mjukkoraller och på sikt gå över till SPS:er. En annan fråga, behöver man mata mjukkoraller& SPS:er eller klarar de sig på ämnen som finns i vattnet, ljus& ev. fiskmat? Vad tycker du om phytoplankton som mat till koraller?
  5. Så jag kanske bör fokusera att anpassa akvarium till SPS:er och komplettera med några mjukkoraller. Inget problem att skaffa doserings pump. Är allmänt svårt att hålla SPS vid liv? Det känns som att det är inte så många som har SPS:er, majoriteten verkar ha mjukkoraller.
  6. Hej! Tack för tips och förslag! Jag tycker personligen att mjukkoraller är ganska tråkiga om man får säga det men det säkert finns många häftiga där ute som jag inte vet om. Jag har lite fastnade vid dessa koraller: - bubble korall (så fin! ) - bird nest - montipora - micromussa - heliofungia - goniastrea - psammacora - discosoma - cynarina - caulastrea @Christian J @kaptenen vad tror ni om ovan koraller? Jag har inga problem att ge koraller mat 2,3 ggr. Per vecka men jag vill helst inte hålla på varje dag med en pipett
  7. Hej alla! Mitt akvarium passerade toppen av höga halter av ammoniak, bruna alger och värden stabiliserade sig. Nu jag skulle behöva tips av er som är mer erfarna på vilka koraller jag kan ha och var jag ska placera dessa. Det går bra med enkla koraller och de som kräver lite jobb/ erfarenhet men helst skippa de som är inte anpassade för nybörjare, eller som kräver daglig skötsel. Mitt akvarium är på 400l med sumpen. Lampan som jag har är Maxspect Recurve. Jag vill helst att akvarium sköter sig självt (ish), dvs utan att behöva använda kemikalier. Jag ska använda mig av proteinskummare och alger på sikt. Se gärna bilderna på hur akvarium ser ut Om du har några koraller som kan passa hos mig som du vill sälja fraggar av så säg till, helst någon från Stockholm. Obs. jag har läst att det finns koraller som är farliga för människor eller sprider sig jättefort som Kenya träd - dessa jag vill undvika. Tack för alla tips!!
  8. Söker en skummare och doseringspump till akvarium på 400l, gärna som man kan styra via en app. Helst någon som bor i närheten av Stockholm. Skicka information och priset via PM.
  9. Hej! Jag har en Frogspawn som mådde bra och hade inga avvikande beteenden hittills. Igår har den släppt lite vävnad ifrån sig (rosa/ brun, ca. 2-4cm) och sedan har den krympt och rullat upp sig mot natten. Det har aldrig hänt tidigare- eller har inte märkt det. Idag har den släppt ut vävnad igen som på bilden. Jag undrar om det är normalt beteende för Frogspawn?
  10. Jag kontrollerar salthalt dagligen och ligger stabilt runt 1025.
  11. Hej! Red Sea 400l med sump. @nike83 Startade för drygt 3v. sedan med kranvatten (200l) och sedan osmos (ca. 200l). Använder salt som är anpassad till kranvatten. Jag har 10kg levande stenar och 15kg DS som är 3v. gammalt nu. Jag ska tillsätta ytterligare 20kg DS, 5kg LS och 10kg 'Dragon' sten under helgen (ska ha stenar i osmosvatten med salt under en dag). På det är 10kg levande sand (2 olika sorter; 2x5kg). Planerar inga fler inköp av stenar. Tanken var att köpa LS vid flera tillfällen för att ha olika sorter av bakterier. Jag vet att man ska ha fler kg av levande stenar men inget som jag kunde få tag på och känns inte helt rätt att köpa en del av korallrev. Jag tillsätter bakterier med droppar varje dag, har olika sorter av snäckor och en pepparmintsräka som tar hand om levande stenar.
  12. Stämmer, men frågan var om dessa stenar kan på något sätt förstöra balansen i akvarium, eller bara att det är inte optimalt Tanken är inte att ersätta LS& DS bara ha olika sorter av stenar.
  13. Nej, jag har inte köpt de i en saltvattensbutik men jag tänker att om de är helt naturliga och inte påverkar på vattenvärdena i akvarium så det bör nog bra? Jag har läst på andra sidor (från USA) att personer hade såna stenar och det har gått bra. Jag tänkte kolla om någon här från gruppen har använt dem, och hur de ser ut om t.ex. 1 år. Från andra sidan DS bör man också kunna använda i sötvattensakvarier, mem de rekommenderas mest till saltvattensakvarier
  14. Jag hade inga andra tester som jag kunde köpa just, så jag tog de som fanns i butiken för att se värden på NO2, NO3, Ph och KH. Jag har köpt stenar vid olika tillfällen, men det stämmer att jag köpte en till sten tillsammans med räkan. Dock mot kvällen visade det sig att räkan kom tillbaka från de 'döda' det var som du säger att räkan har lämnat skalet och mådde fint på kvällen Har ni använt er av 'Dragon' stenar (ARKA myScape-Rocks Dragon Ohko Sten - Olibetta) tidigare? Tanken är att dessa stenar ska komplettera LS och DS. Ang. aktivt kol och sili-out2 är det något som jag kan använda nu eller senare?
  15. Ja, räkan var jätteblek när jag har kommit hem från jobbet och livlös. Jag har bara tömt påsen med vatten och slängt in räkan till akvarium, så ja det kan vara anledningen… @Christian Jhur länge väntar du tills du släpper in nya djur i akvarium?
×
×
  • Skapa Ny...