Jump to content

SeaDweller

Medlem
 • Posts

  46
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.seadweller.se

Profilinformation

 • First name
  Björn
 • City
  Stockholm -Kungsholmen
 • Antal år inom saltvatten
  1 år började våren 2004
 • Akvarievolym
  200
 • Akvarie mått
  100X50X50
 • Antal år inom sötvatten
  4 år började 1981

SeaDweller's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Reputation

 1. http://www.flurl.com/uploaded/mama_13369.html
 2. Haj uppäten av bläckfisk http://www.alldumb.com/items/2005/08/13482.wmv
 3. Kolla denna filmsnutt på en kamouflerad bläckfisk. Synnerligen välkamouflerad! http://www.blennus.com/index.php?option=content&task=view&id=317&Itemid=
 4. Vill också ge massor med cred... nu kan jag pusta ut när forumet är uppe
 5. ojojoj!!! VILKEN MOROT!! Det kommer bli en lååång väntan innan jagfår sätta igång... Var hittade du bilden? Nu är jag mer taggad än någonsin..
 6. Du har rätt, en rolig grej bara..
 7. Tackar för länkarna, trodde först det var svaret på mina "problem" men sen såg jag att den rörde lampan i sidled. Det var synd.. den hade varit grym om den hissade och sänkte istället.
 8. AH23Bär ju då en svart pendant med analog timermed 2 MH:n 150w. Om man har över 60 djupt ska man enligt mallen ha 250w. Men för ett 150cm brettkar gäller 3 lampor med 150w eller 250w beroende på djup(över 60 cm djup). Men det är ju ingen lag utan bara rekommendationer. Ska man ha en massa ljuskrävande grejer i karet kan man väl satsa på 250w direkt. A eller D står för analog eller digital timer. De har ju lysrör också den där modellen...
 9. Tjena, Arcadia har gjort en "mall" för vad som är lämpligt. Det är ju skönt att veta att du har resurser även om du inte krämar alla lampor. Länk: ARCADIA CHART Lycka till!
 10. Japp, helglas. BTN modulen ska gömma avrinningen med standpipe. Antingen en durso eller en sån som jag tror du (wrang) hade med "öppet rör". Det blir mycket silikon runt BTN modulen för den ska bli tät.....jag ska härma "David O Daniel" MH:n får blimin400wattare, "LightLine" nån norsk historia med 20000K. Men det beror på om jag kan separera delarna och få ner vikten. Annars måste det nog bli nåt i stil med din AquaMedic länk, där man kan ha separata delar.
 11. Måtten är 100X50X50 dvs ett litet pluttkar. Akrylvarianten var ju 120X60X75 . Jag ficklite rabatt, 5900:- med bänk(100cm hög). Originalpriset ligger på 7500:- med bänk. Vi hade lite jobb att få bort metallramenrunt (som var fantastiskt ful), såga! slita! rycka! innan den lossnade.Sen blev det lite finskrapning för att få bort silikonet. Hursomhelst så är det under halva priset mot akrylvarianten. Märket är förresten "newstarglass" men siten verkar var nere... Hittade denna på googles bildsök: Annan variant
 12. Ok! Tackar för tipset, om man kan separera ballasten med lampdelen kommer jag inte behöva en särskilt stark motor. Jag la upp bilder på det nya karet. Fler kommer vartefter.
 13. Hmm.. intressant. En 150 wattare kanske räcker till mitt kar. Det ärju alltid skönt med färdiga lösningar... Vad är det för kelvin? lysrör? jag PM:ar..
×
×
 • Create New...