Gå till innehåll
  • Saltvattensguiden sponsrar

  • logo_sjofartsmuseet.png

     

    Saltvattensguiden sponsrar korallträffarna på Sjöfartsmuseet i Göteborg.

     

     

     

     

    Marine Aquaculture Research

     

    Do you care about a healthy ocean? Would you like to protect coral reefs? Then please help us!

    Our goal is to farm endangered corals, to make the aquarium trade more sustainable and protect wild coral populations.

    Don't take from the ocean. Grow it yourself.

     

     

     

     

     

  • Vem är online   0 Användare, 0 Anonym, 14 Gäster (se hela listan)

    • Det är för närvarande inga användare online
  • Senaste inlägg

    • Det är dessa tre saker jag matar med då fisken är för liten för större mat och ratar torrfoder.
    • Många djurplankton finns i både söt- och saltvatten. Men precis som jag inte hade matat våra saltvattensfiskar Daphnia (water fleas :O), som nästan enbart lever i sötvatten, hade jag nog inte matat med andra sötvattenslevande kräftdjur. Med det sagt, så länge du inte enbart matar med dessa sötvattenslevande kräftdjur är det nog inte ett stort problem. 
    • Och kan lika gärna fråga här. På en liten levande sten som tillsatts i efterhand växer dem här: tycker efter googlande att det ser ut som små rörmaskar och inte 'colonial hydroids' men någon med mer koll får gärna bekräfta det åt mig. (Det nere till höger antar jag även är en 'vermetid snail' som jag borde avlägsna?)    
    • Hej, var sugen på att prova saltvatten så jag köpte ett begagnat Red Sea Max C, uppdaterade belysningen till Maxspect Jump L165 Blue, upptäckte att den medföljande skummaren inte fick plats med en lampa monterad på bakre glaset så skippade den och hoppas att jag inte behöver den, fyllde med död sten (som köptes i "blandad storlek" men i praktiken var ett fåtal stora bumlingar, delade på dem så gott jag kunde vilket visade sig vara att slå av småbitar och epoxa tillbaks dem på andra platser på dem nu marginellt mindre stenarna) och levande sand och startade upp det i mitten av Juni förra året.   Har sedan långsamt tillsatt ett fåtal djur och så här ser det ut idag: Nuvarande invånare är en Gul Clowngoby En pepparmintsräka (utrotade det halvdussin glasrosor jag hade över en natt, är imponerad.) En mindre mängd städare som utökas efterhand GSP Ett kenyaträd som oplanerat växte bland GSP'n, kommer förmodligen göra mig av med. Och senaste tillskottet; en färggrann Clauvaria Planerar i framtiden att ev. skaffa en grön clowngoby och en tailspot blenny, men gör mig ingen brådska med att fylla ut fiskbeståndet. Har en generellt LPS-plan vad gäller framtida koraller och försöker planera hur jag lämpligen kan placera dem jag är intresserad av emn är osäker på vad som kommer att fungera så är tacksam för andras råd och rekommendationer. *Funderar på om Hammarkorall kan placeras högst upp på den stora vänstra stenformationen eller om det blir för nära ljuset för dem? *Skulle en cyphastrea hantera ljusmängden på den främre centrala mindre stenen? *Hur mycket växer en caulastrea på höjden? Är svårt att avgöra från bild och film, hade planerat att placera sådan på någon av de små hyllorna på nedre delarna av de större stenformationerna, men skulle den kunna stöta sig med eventuella koraller på toppen? *Vad kan jag fylla dessa nedre hyllor med i övrigt som inte blir för aggressivt mot sina grannar? (eller palytoxinbildade, är alldeles för nervös för sådana)  
    • Yep, funkar gör det ju garanterat. Sedan är frågan vilka av de olika effekterna som man påstår som har med just bolus doseringen att göra. Det tycker jag inte är visat. Sist så är det ju de ovetenskapliga och ounderbyggda förklaringarna. Sist men inte minst så har vi påståendena om att många andra etablerade metoder så som kalk automatiskt leder till old tank syndrome och krash.
  • Kommande händelser

    Inga kommande evenemang hittades
×
×
  • Skapa Ny...