Gå till innehåll

Sony släpper ny digital systemkamera!


Laggeman

Rekommenderade inlägg

För er som funderar på en lite finare kamera och som kikat på Nikon eller Canon har nu ännu ett val: Sony A700.

Detta blir den andra modellen i serien som Sony släpper sedan de köpte upp kameratillverkaren Konica Minolta för två år sedan. I och med nya A700 tar Sony steget upp från konsumentmodellerna och börjar på konkurrera med Nikons nya D300 och Canons motsvarighet 40D som släpptes förra månaden.

SonyDSLRA700Left001.jpg

A700 innehåller en hel rad nyheter och förbättringar mot deras tidigare modell A100. Upplösningen har ökats till 12 megapixel vilket är i nivå med andra tillverkares semiproffisionella modeller. Sensorn mäter 23,5 x 15,6 millimeter vilket ger en upplevd brännviddsförlängning på 1,5 gånger vilket är detsamma som för de flesta digitala systemkameror. Känsligheten är valbar mellan iso100 och iso1600 med två extra lägen som motsvarar iso3200 och iso6400.

Materialvalet i kameran ger tydliga tecken på att de vill slåss i den högre divisionen med den, stora delar av kamerahuset är byggt av aluminum och ytterskalet är en kombination av plast och magnesium. Kamerahuset är dessutom tätat mot damm och fukt vilket gör att den utan vidare problem ska klara av fuktig väderlek och dammiga miljöer. Även bildfrekvensen har förbättrats vilket gör att A700 kan ta upp till 5 bilder per sekund i jpeg-läge ända tills minneskortet är fullt. I raw-format begränsar bufferten seriebildtagningen till maximalt 19 bilder per serie men med oförändrad bildfrekvens.

Även autofokussystemet har förbättrats vilket innebär att A700 får 11 fokuspunkter varav en är speciellt optimerad för ljusstarka objektiv. Det också gjorts en del förbättringar i form av bättre mekanik och effektivera algoritmer för att snabba fokuseringen jämfört med tidigare modeller. Sony har även passat på att finslipa bildstabiliseringen i kameran som nu ska vara tillräckligt kraftfull för att motsvara mellan 2,5 och 4 bländarsteg beroende på objektiv och ljusförhållanden.

Sony hänger på trenden med högupplösta displayer på kamerorna, A700 har en tretums display med vga-upplösning vilket är i klass med vad konkurrerande modeller har.

Någon gång under nästa månad är det tänkt att A700 ska komma ut på marknaden. Priset i Sverige är ännu inte fastställt men priset i USA lär bli omkring 1400 dollar.

:)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...