Jump to content

Laggeman

Medlem
 • Posts

  16,805
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Laggeman last won the day on November 9 2015

Laggeman had the most liked content!

2 Followers

Contact Methods

 • Skype
  Laggeman
 • Website URL
  http://www.jlakvarium.se

Profilinformation

 • First name
  Jimmy
 • City
  Krutmöllan
 • Antal år inom saltvatten
  Sen 2005
 • Akvarievolym
  200
 • Akvarie mått
  570x570x570
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  BLAU Lumina hybrid 48W LED + 4x24W T5
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Coral Box D500
 • Storlek på sump
  60 liter

Recent Profile Visitors

6,759 profile views

Laggeman's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

613

Reputation

 1. Karet har gått på sparlåga det senaste året i princip då jag har haft en hel del annat för mig, både jobbledes men även på familjefronten har det utökats något. Jag tog för ett par månader beslutet att lägga ner karet istället då jag inte kände att tiden fanns till att rusta upp det som behövdes, och när väl beslutet var taget så kändes det helt rätt och idag gick de två sista korallerna till en ny ägare, så nu är karet tomt på levande, så när som på sanden som inte är tömd ännu, men det är inget som brådskar, och med tanke på att jag nu är föräldraledig ett tag till så ska jag nog finna tiden till det också innan hösten kommer då jag hoppas kunna ha tömt karet och blivit av med det också. Med andra ord, jag tar en komplett break från saltvatten ett tag, men kommer igen när barnen är mer självständiga och ett annat hobbybehov än det som finns idag kräver det. Mvh/ Jimmy.
 2. Då har vi olika erfarenhet, har startat upp två kar själv med den stenen och båda gångerna har fosfaten varit obefintlig innan jag lagt ner sand i karet. Sen däremot...
 3. Upp med lite fraggrack nu också så du kan börja limma fraggar. När ska tröjorna användas?
 4. "...more succesful, less asshole". Bara jag som höll på att sätta kaffet i vrångstrupen där på slutet?
 5. Radion-rampen funkar bra, men jag måste nog blåsa rent den med tryckluften, fläkten låter för mycket mitt på dagen när den går på full fart, även ljusstyrkan ska skruvas ner har jag kommit på då jag efter byte av belysning har fått en algpåväxt på sanden som inte fanns innan. Iofs så har ju Radion-rampen även röda leds så det var kanske väntat. Två stycken porslinskrabbor har inhandlats och sitter i min BTA och verkar trivas fint där. Annat levande som tillkommit är en Ecsenius bicolor och en Pseudocheilinus hexataenia från ett kar som las ner i närheten. Den senaste verkar tyvärr ha hoppat eller försvunnit på annat vis då jag inte sett till den under de senaste 2 veckorna. Jag måste verkligen få upp mitt nät så snart den nya hållaren till rampen kommer så jag kan montera den utan ben på karet, eller wire för den delen. Bilder på nya lösningen kommer så småningom, inväntar bara leverans av prototypen.
 6. Wrang, kolla upp dina rättigheter enligt konsumentköplagen: http://www.trygghetsavtal.se/produktforsakring/villkor/garanti--reklamation/
 7. Haha, får en flashback till Hitta Nemo när Nemo hamnar i akvariet hos tandläkaren. Det här blir riktigt bra Lasse, jag kommer att åka en runda till Göteborg i sommar, så kommer gärna förbi dig då om det går bra, har grabben med och tänkte ta Liseberg bl.a.
 8. Jag har bra erfarenhet av blåkindad tryckare, den är av släktet Xanthichtys, de är planktonätare och låter småkrypen vara ifred. http://se.reeflex.net/kategorie/6.html#Xanthichthys Den värsta jag haft var en Balistapus undulatus, passar nog fint i ett rovfiskkar, men inte bland koraller eller mindre fredligare fiskar.
 9. Nej, men jag har funderat på det, mest för att jag var nyfiken på dem, men det blev aldrig av.
 10. Vill du slippa diskoeffekten från dem så kan du ju alltid montera en diffusor under för att sprida ljuset lite.
 11. Jag använder själv en Vertex med boosterpump, men mest för jag fick den till ett bra pris begagnat, har sen dess bytt alla filter. Men är du inte i behov av boosterpump, vilket de flesta som har egen brunn är, så räcker en vanlig 3- eller 4-stegs variant gott. D&D vet jag folk som är nöjda med, även andra "större" modeller. Fundera lite på hur hög kapacitet du behöver.
 12. Jag har kört både Razor och just nu Radion, ser ingen större skillnad i tillväxt, däremot så är det mer vitt ljus i en Radion som antagligen många SPS'er tillgodoräknar sig. Jag märker det tydligast på Acans som står på botten som bleks något mer under min Radion än under den gamla Razorn. Bäst tillväxt kan jag utan tvekan säga att en DIY jag byggde med 50/50 RB/CW gav mig, grym utfärgning och inte mycket tillfulalger heller. Nackdelen med den rampen var att den var grymt tung och ful, och helt saknade intern styrning, så vanliga timers skötte on/off på den. Korallerna klagade iofs inte, men för egen del hade det varit roligare med lite nedtoning av ljuset på kvällen.
×
×
 • Create New...