Gå till innehåll

bygga eget - MH-lampa


Irrbloss

Rekommenderade inlägg

hallå ni som vet :D

jag hade tänkt bygga ihop en egen mh lampa å såg att köpa reflektorer till dem var ganska svin dyrt så jag tänkte om det går att köpa typ en mh bygglampa eller nått å sno den reflektorn och då kommer vi även till det. tror ni att det finns en ballast i den bygglampan eller måste jag köpa en sådan vid sidan av för de var rätt så asdyra de också. tänkte be pappa plåtslagare att fixa till nån plåt armatur och sätta allt där i.

mvh/robban

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det finns många trådar som berör detta, så sök.

Annars kommer jag med ett varningens finger; Tändspänningen i en MH-lampa är flera tusen volt och är minst sagt kännbart!

Vidare finns det små egenheter som att dubbelfattade lampor saknar helt skydd för skadligt UV-ljus som lamporna skickar ut, vilket dom enkelfattade (skruvsockel, E40) lamporna däremot är berikade med.

Bygger du om en "bygglampa" så finns skyddsglaset där redan från början. Själv konverterade jag en 500W halogen-armatur från Rusta (29:- eller vad den kostade) till en 70W metallhalogen, då lampan passade i sockeln. Till detta behövs ett drivdon med tändfunktion och ett elektroniskt sådant hittade jag på eBay i Tyskland för knappa 250 spänn. Lampan utöver det kostade några hundralappar, men sedan blev det aldrig av att jag använde den...

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

jag har byggt ihop en egen kan rekomendera dig att köpa en beg färdig lampa! det är dyrt med socklar balaster och tändare till mh armaturer o ändå fick jag min företags rabbat hos el leverantören. kan tilllägga att jag är oxå elektriker o det går åt mycket tid för att få den att se bra ut o fungera! mitt bygge kosta typ 900:- köpte sen en aquamedic mh armatur för 1000:- med ljuskälla! o den ser lite bättre ut om du förstår vad jag menar! men Lycka till om du ändå vill försöka, det är ju alltid roligt att mecka lite själv =)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...