Gå till innehåll

ritning på sump! kommentera..


Guest jake

Rekommenderade inlägg

Varför inte ha en dränksäker pump som tar vatten från botten som pumpar till UV:n och retur direkt till huvudkaret (som mynnar ut på lämpligt ställe). Pumpen behöver inte vara så stor eftersom det bara är tryckförluster i ledning och UV som behöver övervinnas. Typ Aquabee 1000 eller 2000 på sugfötter.

Det tror jag oxå blir enklast och säkrast...Men det skulle vara kul att se hur han tänkt lösa det genom avrinningen smiley2.gif.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

En tanke, Befinner sig inte parasiterna som skadar fiskarna sig i huvudakvariet o inte i sumpen, för de simmar längs med bottnen, varför då ha UV-C i sumpen när parasiterna in rinner igenom ytavrinningen ?

Eller tänker jag helt fel?

Det här har disskuterats tidigare om jag inte minns fel. Det finns olika åsikter om det och vissa tycker just så att vattnet till UV-c ska komma från bottenregionen i huvudkaret då parasiter brukar finnas där, medan andra tycker att det räcker med de fritt simmande som åker med ytavrinningsvattnet ner i sumpen.

Själv hör jag till den senare gruppen och har laggt ner pumpen på botten av det fack som vattnet rinner ner i först från karet.

Det är väl 50-50 skulle jag tro. Det finns parasiter som simmar fritt och letar efter sin värd medan andra håller sig till botten eller håligheter och väntar på att nån fisk ska komma förbi (t.ex. under nattten de de flesta letar håligheter eller gräver ner sig i sanden).

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...