Gå till innehåll

utrota röd alg/tång med kokande vatten?


freddi36

Rekommenderade inlägg

Vanlig alg som brukar försvinna med tiden, hade mina ifrån att karet var 3-4 månader till ca 1.5år gammalt, tror att det var en blandning av förbättrade vattenvärden och ökat betartryck, speciellt med min favoritalgätare, kaninfisken, ditt kar är nog lite i minsta laget för den, vilket mitt också var egentligen.. Men det är bara att se det som en rödlila gräsmatta, som försvinner med tiden.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tjena!

Jag är helt säker på att du har denna http://se.reeflex.net/tiere/2939_Gracilaria_corticata.htm men dina har inte vuxit så mycket ännu. Jag TYCKER inte det är en vanlig alg som försvinner av sig själv, jag har haft den i flera år i ett renodlat zeovitsystem så den gynnas inte av näring i vattnet!

Jag har provat följande för att bli av med algerna:

Eremiter - Helt ointresserade

Mitraxkrabbor - Käkar allt, utom nämnda alg :(

Sjöhare - Nix

Dvärgkejsare - Smakade, men bara en gång

Kirurg - Nja, den käkar, men extremt lite..

Mörkläggning - Fungerar inte, trotts att det sägs att den lever på ljus! Har prövat med stenar i mörker upp till 6månader, algerna försvinner men kommer snabbt tillbaka när ljuset kommer.

Det ända som jag har märkt fungerar någorlunda bra är sjöborrar och att plocka för hand, dock kommer dom tillbaka snabbt då dom verkar ha "rötter" inne i stenen.

Nu tycker jag alger är riktigt kul, mest för problemlösningen att bli av med dom :) Men denna är riktigt jä--la skit, har övervägt att slänga den stenen som är drabbad!

Hoppas någon kommer med ett bra sätt att få bort den!

Finns en snarlik släkting som ser ut så här http://se.reeflex.net/tiere/1631_Hypnea_pannosa.htm#kommentar , men den är inte lika aggressiv och kan vara riktigt vacker i låga näringsvärden (har den också).

Mvh Danne

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Den Danne säger är en annan art än den jag syftar på, så det är nog att ge det tid och se vad det utvecklar sig till, min var som en kortare gräsmatta som täckte stora delar av stenen. Man ser det på dessa bilderna.

post-4092-14468923033542_thumb.jpg[ATTACH=CONFIG]63430[/ATTACH]

Har sett den flera gånger i nystartade kar, och den brukar försvinna, men det tog 1,5år för mitt att försvinna, nu har jag inte sett det på två år. Mitt är riktigt segt, kort, sitter stenhårt och sprider sig relativt snabbt, men försvann som sagt spårlöst på några månader, exakt varför vet jag inte..

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det liknar red turf algae (bild 3/4 ner på sidan ..) http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=sv&langpair=en|sv&rurl=translate.google.se&u=http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php%3Fs%3D%26threadid%3D585144&usg=ALkJrhjwzVX4k3VzJcEbYascPG7btrDDuQ

Om det är det så.

Så är denna kanon på att äta upp algen.(Har själv en och den gnager bort allt av den röda skit algen...)

http://se.reeflex.net/tiere/726_Mespilia_globulus.htm

/Nissen

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

jag skulle kanske köpa en sjöborre då :) inte bara för att dom äter alger utan även för att dom är jädrigt coola!

jag har kanske ett lite för litet kar? 58L med mycket sten och ganska tätt med koraller så den kommer inte att få så mycket plats och jag vill inte att den ska välta koraller.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...