Gå till innehåll

en lite fråga (belysning)


sir_martin78

Rekommenderade inlägg

Hej Martin och varmt välkommen till Saltvattensguiden! :W:

Reflektorerna ska nog gå bra, men du kommer få köpa en ny ballast och en lampa med rätt spektrum som passar över akvariet. Leta efter 150, 250 och 400W MH (metallhalogen). Kika runt lite i webshopparna som finns här i Sverige så kan du säkert hitta något som passar.

Ett tips är att kika bland annonserna på köp & sälj här på forumet och göra ett klipp där istället. Då får du rätt förutsättningar från början.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag hade nog hellre lagt pengar på en elektronisk ballast som man vet fungerar med de lampor som är för akvariehobbyn, tex denna: http://www.tritonakvarium.se/product.asp?product=1530

Sen kan en reflektor likt den i länken inte kosta många tior att tillverka av en bit reflektorplåt köpt på något byggvaruhus.

Som sagt, kolla runt bland köp & sälj och se vad du kan hitta där istället, jag är övertygad om att du får mer valuta för pengarna på det viset. :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Dom du länkar till är specialbyggen för "garderobsodlare" som vill leda ut en del av värmen som lampan genererar från garderoben så att vad man nu har där o växer inte kokas...

Jag tror inte spridningen är speciellt bra på dom faktiskt då det primära är just att få ut värmen, ljuset räcker nog hursomhelst för det dom odlar medan man gärna vill maximera effektiviteten för ett saltvattenskar.

Men det kan vara praktiskt om du tröttnar på ditt kar och vill prova på nåt annat-ciggar-

//NiXoN

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...

Ingen har sagt att det inte går, bara att det inte är det mest praktiska i normala fall.

Kan du leda ut värmen på ett bra sätt så får du helt klart ner tempen på karet, men frågan är om det är överhuvudtaget lönsamt o göra så.

Vattenkylning av luften som dom refererar till är egentligen mest praktisk då du har en extrem temperatur i luften eller då du vill dölja den värmesignatur utåt.

//NiXoN

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...