Gå till innehåll

Jaha då var man fast i saltträsket :)


spiggen

Rekommenderade inlägg

Hur länge varar batterierna?

Skickat från min HTC Desire via Tapatalk 2

Batterierna räckte till idag. 2 st AA batterier från mitten på augusti till mitten på november. :) Bra effektivitet på den så jag struntar i att bygga om mobilladdaren som jag först tänkte. Ett batteribyte var 3:e månad kan jag leva med.

/S

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • Svar 54
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Jag tycker jag har ganska mycket skit på botten i akvariet. Det är lite av varje, fiskbajs och lite rester av kiselalger osv. Vad gör man bäst för att få bort det? Är det mer bakterier som är lösningen?

Tack

/S

Sug ut med hävert vid vattenbyten är mitt tips.

Skickat via aJ Fån 4S med Tapatalk.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Dagens ämne i tråden får handla om kiselalger. Den där bruna färgningen man får på den fina vita korallsanden, mycket irriterande. Som ny på saltakvarium funderar man ju på hur länge den perioden man har kiselalger ska pågå och vad som egentligen är bäst för att korta ner den "bruna tiden" så mycket som möjligt.

Osmos vet jag ju att man helst ska använda och det har varit min tanke att köra osmos på allt vatten jag häller i. Nu är problemet att vi håller på att bygga om i huset vilket gör att min anläggning med osmostillverkning ligger nere sedan ett par veckor och jag fyller akvariet med vanligt kranvatten.

Jag har inhandlat ett gäng eremiter som på nätterna gör ett bra jobb att leka traktor i sanden så det mesta av brun sand problematiken är åtgärdad. Det jag ser är att när ljuset startar (kör full belysning mellan kl 14-22) så är sanden ganska vit, men mot slutet av dagen har jag fått ljusbrun sand. På natten trampar eremiterna runt och nästa dag börjar återigen med ganska vit sand.

Är det någon som har lite bra tips rörande detta skulle jag vara mycket tacksam. Osmos är för tillfället uteslutet några månader framåt så andra åtgärder vore trevligt att höra om. Samt hur länge i ett nytt akvarium man brukar se dessa kiselalger trivas? Kan man konkurrera ut dem med annat, vad i så fall?

Tack på förhand

/S

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...