Gå till innehåll

Kan man flytta enkelt???


jacs

Rekommenderade inlägg

Hej,

Köpte som sagt en "fraggsten" med lite fin bruna mjuka skiv saker på, denna sten visade sig ha bubbel alger på sig som jag fick bort med eran hjälp. Min fråga nu kan man flytta på dessa skiv saker enkelt från denna lilla "fraggsten" till ordinare sten så man kan slänga fraggen? Annars så får man väl be till skiv guden att de flyttar sig självmant.

//Jonas

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Enkelt och enkelt, allt går.

Ta en matkniv eller liknande och pilla lös den från stenen, man får hålla på en stund. Går den sönder lite så gör det inte så mycket, den återhämtar sig ganska snabbt. Dock kan dom spruta vatten när man håller på och pillar med dom, så akta ögonen och håll munnen stängd, är inte så jätte hälsosamt att få i sig det, och smakar inget vidare heller.

Men att fästa den på ny sten sen kan vara lite småbökigt, superlim funkar ibland, knådlim funkar aldrig. Däremot brukar det funka skapligt om man "klämmer" fast den med gummiband på en sten och låter den växa fast själv.Bandet måste sitta löst annars delas den. Ett alternativ är att ta ett glas med lite småsten och lägga skivan i glaset på ett lugnt ställe i karet, så den får växa fast på stenen i glaset.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ok, låter som att om bubbel algerna bestämmer sig för att komma tillbaka som man funderar igen på ett ev. flytt då. Ser helst att de flyttar sig självmant men vill inte ha bubbel alger. Stort tack för svaret.

//Jonas

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...