Gå till innehåll

Fästa koraller?


Skafar

Rekommenderade inlägg

Hej

Nybörjare på det här så har jag försökt att finna något svar på frågan om hur och om man fäster korallerna på något sätt i de levande/ döda stenarna? Vi har en sjöborre som envisas med att välta omkull och ta med sig koraller på sin "rygg". Det finns ju korallkitt men är det bra att fästa det på undersidan av korallen?

Mvh //Micke & Gunilla

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Mjukkoraller får man vara lite mer försiktiga med när man ska fästa dem på underlaget, ofta så tar man en sten som man vill fästa korallen på, och antingen limmar fast den med ett geleaktigt superlim, eller så kan man ta och dra ett gummiband runt korall och sten så fäster korallen själv efter ett par dagar, man får se till så att man inte drar gummibandet för hårt, för då delar sig korallen istället och du får två lösa bitar. :)

Limningen funkar bäst på tex knappar och en del skivanemoner, annars kan man också lägga korallen i ett glas med lite korallkross och hoppas på att den fäster på krossen innan din sjöborre hittat ner i glaset. Man kan även lägga dem under ett durkslag tex.

Ska du fästa stenkoraller så är det enklast att använda ett korallim i form av en massa typ modellera, då kan man forma en lagom stor bit och sen limma dit korallen där man vill ha den. Dessa typer av lim härdar på allt från ett par minuter till ett dygn, beroende på fabrikant och typ.

Lycka till!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...