Gå till innehåll

Nybörjarfrågor


Cichlidae

Rekommenderade inlägg

Har du T8a armatur liggandes så använd den tillsammans med MH. Duger oftast fint. Går alltid att byta ut till T5or när plånboken är fylld. Eller varför inte endast MH.. Själv kör jag med MH only. Smaken är som baken.. Alla har sin uppfattning om vad som är bäst.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tack så hemskt mycket för all hjälp. Vi får se när jag får råd att göra slag i saken med detta. Det tilltänkta akvariet måste dock även limmas om först och innan jag kan göra det måste akvariet som redan står där jag tänkt ställa det väck. Men den biten är i alla fall på gång.

Metallhalogen ger självklart ett mycket snyggare ljus. Alla lysrör ger ju bara ett "platt" ljus utan något som helst skimmer, det märker jag ju i mitt stora SA-akvbarium, där jag nu har en MH lampa och två vanliga byggstrålkastare. Tanken är att jag ska byta ut det mot enbart MH efter hand som plånboken tillåter.

Därför tänkte jag även om det funkar med T5 only i saltbaljan så kör jag med det tills jag kan byta mot mh även där. Men prio 1 är att byta till MH i stora sydamerikaakvariet, det är ju trots allt det som är hemmets viktigaste akvarium. :)

Jag åkte på en liten halvstor utgiftschock igår, så det lär nog dröja ett tag till ännu. Men det är nog bara bra att skynda långsamt så man hinner lära sig något under tiden.

Hur jobbigt är det egentligen med saltvatten? Jag har fått uppfattningen att det är väldigt jobbigt att få iordning, men om man väl fått ett fungerande system så sköter det sig nästan självt. Bara att fylla på lite vatten och göra lite tester då och då? Eller har jag helfel nu?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...