Gå till innehåll

Vad är detta? Fick med i levande stenen


Boerboele

Rekommenderade inlägg

Bara för att det inte står att den inte är giftig behöver det inte betyda att den inte är det. Jag hanterar borrar som att alla är giftiga då de flesta faktiskt är det mer eller mindre.

Sjöborrar ingår dessutom i kulfiskars meny så har den börjat picka på taggarna redan kommer den nog fortsätta med det, speciellt nu när din borre har så få taggar och inte kan skydda sig lika bra. Men oftast vänder fiskarna på borrarna där de inte har så mycket taggar när de ska äta dom.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

20 cm låter stort. Denna är nog ca 5 bara. Då kanske jag inte ska vara så orolig att den är stilla, tentaklerna rör sig iallafall.

Flyttade lite försiktigt på stenarna som den var vid, och det visade sig att den sitter i taket i en ihålig sten. Har pluggat hemifrån hela dagen för att hålla koll (fick sååå mycket gjort mellan varven jag kollade i akvariet :P) och kulfisken har inte rört den alls (flyttade stenen så jag kan se in). De har till och med varit i samma grotta en hel del utan att bry sig om varandra.

Tror den pickade mest för att det var matdags och han bet på allt han såg. Men kommer helt klart hålla koll, blir det nån ändring så får den flytta.

Aha, ja, då är det nog bäst att hantera den som giftig :). Tror dock kulfisken får svårt att vända på borren då borren är större och den verkar sitta ganska fast. Den bet aldrig i taggarna, var rädd att nån fisk skulle komma emot rent allmänt. Han nafsade efter en tentakel när det var matdags, separerade dem direkt så vet inte vad som skulle hänt om de fick fortsätta. Inget har dock hänt än vad jag sett eller kan se efter den blev insläppt igen. Det var ungefär 24 timmar sen.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...