Gå till innehåll

Red Sea MAX 250 - någon med erfarenhet


HBrown

Rekommenderade inlägg

Hej,

nja, tänkte mest på om startpaketet var bra eller om det är något man bör byta ut redan från början. Tycker designen är snygg och bra mått för min del. Tänkte köra på LS, fisk och några koraller efter ett tag. mitt första saltvattenkar så det blir att börja om från början och verkligen läsa på vilket jag har gjort. En helkorkad fråga men hur kommer man åt skummare och all teknik på baksidan om man har akvariet mot en vägg (hoppas ingen skrattar åt min fråga nu)......:smiley9:

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Skummaren kommer du åt med en lucka och sen kan man öppna hela huven i två steg. Akvariet med orginalteknik kan behöva en kylare på sommaren (om du inte har ac i akvarierummet). Byter man returpumpar samt skummare så kommer man ner i temperatur och byter du sen till ledbelysning så klarar du dig förmodligen utan kylare. Jag tycker rsm250 är ett riktigt bra "allt i ett" akvarium men ljudnivån i orginalutförande är dock lite hög (kan moddas bort).

Fråga på om det är nåt mer du undrar.

Med vänlig hälsning, Björn

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag har ett RSM 250, det enda jag har bytt är fläktarna till lamporna, kostade 240 kr och tog ett par timmar. Pumpar och skummare låter mer än om du har dem i en sump, så det beror på hur känslig man är för ljud, skulle inte recommendera det i sovrummet. tror inte det gör någon jätte skillnad genom att byta pumpar/skummare, även om många gjorde det, speciellt med de tidiga RSMerna. Om jag håller pumpen i handen låter den inte så ljudet kommer från vibrationer i karet. Du kommer åt skummaren genom att lyfta locket-:),finns en liten lucka för skummare koppen.

Dvs bör stå en decimeter från väggen

Ett begagnat kostar hälften av ett nytt, du hittar dem rätt ofta på blocket, speciellt om man bor i mälardalen, såg ett som såldes idag. Undvik de som är äldre än två år, de hade en del barnsjukdommar

http://www.redseamax.com/redseamax/250temp/redseamax/red_sea_max_specs250.html

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Lånar tråden lite här bara... Stefan vart köpte du dina fläktar? Har bytt mina men är inte helt nöjd med dem. Är inte tillräckligt tjocka så de får för sig att låta ibland. Sjukt störigt speciellt när karet kommer igång låter det som sa_an i 15 min... Tacksam för svar.

Annars e det ett sjukt bra nybörjar kar, bara att slå till. Det enda som är lite trist är att det blir lite högt när man ska hålla på med koraller som ska stå på botten men det är väl för en annan e lite kort i rocken ;-)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...