Jump to content

bjomat

Medlem
 • Content Count

  2,022
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  44

Everything posted by bjomat

 1. Ja men har du redan Zeomatic så är det ju bara tuta och köra Jag kan posta mitt doseringsschema sen om du vill. Ojdå...tack Henrik!
 2. Haha nu ska vi inte överdriva Larry Stort tack ändå!! Tack! Ja stämmer bra FM ZeoLight lite modifierad sedan 2 år typ. Jag har slarvat som tusan under i princip hela 2016 med vattenbyten,zeostenbyte,kolbyte och dosering reef vitality kapseln. Det jag haft hygglig koll på under den tiden är KH vilket jag anser vara det absolut viktigaste när det gäller hålla acropora. Dosermaskinerna doserar Color elements (x3) UltraMinS, Balling (x3) och KNO3 och de har varit igång nästan som vanligt under förra året (nån flaska tog slut vill jag minnas). Jag har även automatisk "zeostensskakare" för mulmet. Så svaret på din fråga om måstena är nog att hålla låga näringsvärden+väldigt stabilt KH. Tackar Ja som sagt det går automatisera Zeovit-metoden hyggligt bra också. Oj det var väldans roligt att höra!! Tack så mycket
 3. Jag har kämpat lite med en bakterieblomning under ca 2v men den har nu gett med sig. Vet tyvärr inte orsaken till blomningen men skönt det verkar vara över nu i alla fall. Några bilder tagna alldeles nyss: Trevlig helg!
 4. Japp 2st G2 Pro och 1st G3 Pro. Funkar bra tycker jag. Hehe ja massor! Tack....och Gott Nytt
 5. bjomat

  ID Acropora

  Ne inte tenuis eller abrotanoides. Svårt detta! (som alltid) Ser lite ut som gemmifera om man tar bort utsticken på högersidan. Påminner också om irregularis. (Tror inte på nån av de heller)
 6. Det ser bra ut det här! Roligt att skummaren levererar med. Spännande följa den bortglömda acroporan me. Bland det roligaste med den här hobbyn tycker jag - att lyckas vända "ett lik" till nåt fantastiskt.
 7. Grymma acroporor!! Kul me ny kejsare me...ser väldens fin ut!
 8. Jag vill passa på att önska en riktigt god jul till Er alla saltisar! Hoppas också det kommer ligga något saltrelaterat under era granar Några bilder från igår kväll tänkte jag bjuda på med. Nu ska jag avsluta på jobbet och åka hem för att fixa till skinkan och umgås med familjen!
 9. Ser verkligen bra ut! Kul du är igång!
 10. Imponerande!! Otroligt bra jobbat!
 11. Precis gjort mätningar och det såg bra ut. Jag har gjort KH-test några gånger men sist jag mätte "allt" var 27/10. Justerar upp K aningen annars får det vara. Saliniteten justerar jag ner till 1,026 vid nästa vattenbyte.
 12. Tack! Jo det blir ofta rätt stor skillnad när man sitter vid datorskärmen. Thx! Du börjar ju få ordning du me!! Tackar! Lätt bli hemmablind så svårt svara på det egentligen. Tycker det ser skapligt bra ut Tack!
 13. Faktiskt pulat lite med systemet! Bytt vatten, bytt zeosten, mätt kh, doserat lite bakterier, skrapat rutor och fixat med ett fraggkar. Anledningen till pulet var att ett fraggkar började bli igenvuxet av bubbelalger så det blev till att tömma och limma om massa fraggar. Ska försöka hålla lite bättre ordning nu... Lite bilder tagna nyss: Fortsatt trevlig helg!!
 14. https://www.aliexpress.com/snapshot/6527557549.html?orderId=66135592204071 Den länken funkade för mig just nu men jag behövde vara inloggad på aliexpress. Du måste nog registrera dig hos dom först om du inte redan är det.
 15. Ja det är en riktigt fin korall. Min står tyvärr rätt skuggad nu så gör sig inte riktigt rättvis. Lyckades hitta min på EC som nanofrag för ca 2 år sen. Aldrig sett WC ha den.
 16. Några nya bilder tagna alldeles nyss: a.hyacinthus a.sp aussie a.desalwii the vinh a.cerealis a.microclados tierra del fuego a.sp aussie pink lemonade rainbow nasuta a.tenuis pikachu wolverine moldy grapes a.losietteae a.sp Det mesta mår bra tycker jag men många koraller blir tyvärr skuggade. Dags ta tag i detta! Nästa vecka satsar jag på ett vattenbyte och lite annat pyssel

Saltvattensguiden


Organisationsnummer: 802438-6222
E-post: admin@saltvattensguiden.se


 • Ordförande: nike83
 • Kassör: Tribiani
 • Tekniskt ansvarig: ormet
 • Medlemsansvarig: kaptenen
 • Annonsörsansvarig: danne031
 • Våra betalningsalternativ


 • Swish: 123 268 41 16
 • PayPal: kassor@saltvattensguiden.se
 • Bankgiro: 220-3503

 • Aktuell programversion


  IPS Community Suite 4.4.10
  Tapatalk 1.6.5

  ×
  ×
  • Create New...