arnstad Postat 10 januari 2014 Dela Postat 10 januari 2014 Hejsan gott folk för att göra dubbelbuffert är det då bara att köpa bakpulver i mataffären ta 200gram och lägga i ugnen 15min och sen ta resten av bakpulvret och blanda ut med det pulvret man hade i ugnen för att få rätt blandNing? Tack Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
jacs Postat 10 januari 2014 Dela Postat 10 januari 2014 20% skall bakas i 200grd under 30min enligt guiden Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
arnstad Postat 10 januari 2014 Författare Dela Postat 10 januari 2014 Okey och sedan ta resten av pulvret ifrån burken och blanda ut bara så är det klart? Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
DaTrucka Postat 10 januari 2014 Dela Postat 10 januari 2014 Bakpulver innehåller väl lite annat än ren bikarbonat?Är nog bättre att köpa NatriumBiKarbonat i akvariebutik. Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
arnstad Postat 10 januari 2014 Författare Dela Postat 10 januari 2014 Enligt guiden ska man ha vanligt bakpulver ifrån mataffären låter lite skumt att blanda med rent bakpulver efter att man haft i ugnen restprodukten blir ju natriumkarbonat Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
_Manne_ Postat 10 januari 2014 Dela Postat 10 januari 2014 Har också gjort detta i ett tidigt skede av hobbyn.. Funkar utmärkt o den burken jag köpte på Ica var enligt innehållsdeklarationen bara "det" inget annat jox i...Med vänlig hälsning, Manne Sent from my iPhone using Tapatalk Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
Andreas N Postat 10 januari 2014 Dela Postat 10 januari 2014 Bakpulver.... Nä inte bakpulver . Bikarbonat som bakas i ugnen skall de va. Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
arnstad Postat 10 januari 2014 Författare Dela Postat 10 januari 2014 Delade meningar angående detta blir ju inte klokare av detta Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
DaTrucka Postat 10 januari 2014 Dela Postat 10 januari 2014 http://sv.wikipedia.org/wiki/BakpulverSå ja det är skillnad.Köp ren bikarbonat.Men räkna med att det blir dyrt i längden om du hittar det i matbutiken. Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
gurra600 Postat 10 januari 2014 Dela Postat 10 januari 2014 Det kostar ungefär 50:- kg i akvarieaffären (salt) om du köper 1000g så är det 200g som skall bakas i ungnen på 200-225 grader i ca 15min, sedan blandar du detta med resterande delen av natriumbikarbonat. Den här är bra att läsa den har jag haft till hjälp Saltvattenskemi_för_dummies_v1.pdf Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
_Manne_ Postat 10 januari 2014 Dela Postat 10 januari 2014 http://www.oetker.se/oetker_se/html/default/debi-66sqmw.se.htmlFinns på Ica tex..Med vänlig hälsning, Manne Sent from my iPhone using Tapatalk Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
jacs Postat 10 januari 2014 Dela Postat 10 januari 2014 Den har jag köpt från oetker men ej gjort ännu klar. Blandade ihop 2.5L för ett par veckor sedan och häller i 1-2dl i veckan typ Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
Guest Postat 10 januari 2014 Dela Postat 10 januari 2014 köper bikarbonat på willys 120g för 10kr Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
StefanL Postat 10 januari 2014 Dela Postat 10 januari 2014 Citygross ett kg 35kr Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
Fredrik.g Postat 30 mars 2014 Dela Postat 30 mars 2014 Vilken mängd dubbelbuffert blandar ni med vilken mängd osmosvatten? Ska testa detta men blir inte riktigt klok på mängd pulver/liter vatten i blandningsstadiet. Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
jacs Postat 31 mars 2014 Dela Postat 31 mars 2014 För mig att jag blandade mina 200gr i 5l RO. Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
Rekommenderade inlägg
Gå med i konversationen
Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.