Gå till innehåll

Hoppande fiskar


Skafar

Rekommenderade inlägg

Hej

Osäker på vilken kategori vi skulle lägga denna fråga men vi är nu mitt i akvariebyte och massor av frågor ploppar upp varje dag! Det här med öppen topp! Det är vi inte vana vid. RSM 250 har ju lock och vi har alltid undrat hur man klarar sig utan det! Med Red Sea S650 och Pacific Sun Pandora Hyperion ljusramp blir det nu fritt för alla fiskar som väljer att lämna tanken? Andra frågor angående ljusramp. Egentligen gillar vi inte det rent estetiskt! Veijrar som hänger från taket, synliga sladdar som hänger och dräller! Hur gör man när man ska ner och fixa i tanken?

Mvh //Micke & Gunilla

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Sänker ni rampen nog långt ned så blir ju en Pandora nästan som ett lock. Man får kompensera genom att sänka styrkan lite på den istället så man inte bränner något.

Sladdarna på baksidan kan ni sätta med kabelstripes så blir det en enda sladd som går ned. Är då rampen sänkt så kommer ni aldrig att se dessa/denna.

När det gäller hoppande fisk så finns det ju inte så mycket att göra. Man kan ev lägga något finmaskigt som skydd, finns säkert någon som kör så idag. Men med en stora PS-ramp så finns det kanske inte så mycket plats runtom för fiskarna att hoppa? Har ni fiskar som ni vet är hoppbenägna idag?

När man ska ned i karet och jobba så hissar man helt enkelt bara upp rampen 30cm eller så, då kommer man åt det mesta utan problem tycker jag.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...