Jump to content

JonasW

Medlem
 • Posts

  1,250
 • Joined

 • Last visited

Profilinformation

 • First name
  Jonas
 • City
  Umeå
 • Antal år inom saltvatten
  1
 • Akvarievolym
  490 +sump
 • Akvarie mått
  100x70x70
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  LED
  Pacific Sun Hyperion Pandora S 2x145W +4 T5 39W
 • Om JA vid skummare - Vilken
  CoralBox D700
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  50
 • Storlek på sump
  46B*66D*40H

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

JonasW's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

161

Reputation

 1. JonasW

  Returpump

  En Jebao DC3000/4000 skulle räcka långt.
 2. En inbyggd dongel har inte i närheten samma styrka som en extern tyvärr, som du själv fick erfara. De skulle bara ha skickat med en dongel. Med tanke på hur billiga de är i butik så skulle de inte kosta många kronor om det köpte några hundra/tusen direkt från tillverkare.
 3. Jo, jag var också kanonnöjd med deras produkter. Fin kvalité och funktion! Kan hålla med dig om att risken finns att de snöat in sig och inte kan se förbi problemet. Vem vet, det ÄR kanske görbart. Men de är stensäkra säger de och de lägger ingen mer energi eller pengar på saken heller. Deras framtida produkter kan dock säkert komma med andra anslutningsmöjligheter med tanke på allt tjafs de haft. Det mesta är pga att användare inte har externa blåtandsdonglar med tillräcklig styrka, men det hamnar ju likväl hos deras support och tar upp tid de kan lägga på annat. Kanske nog om detta i din tråd.
 4. När det gäller en Mac så är det en/flera buggar i Yosemite som gör att de inte kunnat utveckla stöd där. Det är Maverick (?) som stöds i senaste mjukvaran. Ingen Applenörd, så benämningarna kan vara fel. Gällande Ipad/IPhone så har de tydligen helt andra begränsningar som inte bara är buggar tydligen, utan medvetet ditlagda av någon outrundlig anledning. Därför så kommer det troligen aldrig stöd för dessa via blåtand med nuvarande mjukvara från Apple i dessa enheter.
 5. Dom har haft problem med att skriva mjukvara pga begränsningar som Apple lagt in i blåtandsprotokollet, så det har varit utanför deras kontroll. Det är ju delvis därför som de utvecklar "Cube":n, så att man via Wifi istället ska kunna styra deras enheter med t.ex. en Iphone. Med Mac så ska det dock som Magnus säger, med ett visst OS (senaste?) kunna styra ljusramperna eller om det var doserpumpen.
 6. Yes, dubbelkolla bara doseringarna imorgon så att rätt mängd har dragits. Funkar det då så rullar det ju på sen.
 7. Det är Set Delay som gäller.
 8. Det stämmer nu när du säger det. Gör precis som de beskriver. Leta upp delay dosing, sätt den noll och skriv över värdet.
 9. Inte mer än att du måste byta både firmware och mjukvaran samtidigt. Jag gjorde samma byte utan problem. Eller en viktig sak (!). Du måste lägga in dosermängden på nytt för annars får du bara en tiondel av doseringarna per tillfälle om jag minns rätt. Gör det och ta "read" på allt 1-2ggr för att vara säker på att allt ser bra ut.
 10. Håller med Jimmy. Blir onödigt omständigt med underhåll, när man ska i och ur med saker osv osv. Nu är det iof redan gjort.
 11. Nu hörs ju dock impellern lite mer i skummaren än med den som sitter i returpumpsvarianten. Men absolut, något är ju på tok om den lever om så mycket på steg 3. Köpt den från Fish-street? Oavsett, kontakta butik och reklamera.
 12. Låter väldigt konstigt. Kolla så att det inte sitter skräp, sniglar eller dylikt i impellern mellan plastpinnarna. Ljuddämparen ska inte låta alls, kollat så att det inte är trångt i insugsröret av saltkristaller eller liknande? Plocka isär exakt hela skummaren och rengör med en tandborste t.ex. Min skummare var i princip helt ljudlös på nivå 3 (som jag i princip alltid körde på).
 13. Lite dåliga bilder, men det ser ut som Briaerum (stavning?). De kan ibland dra ihop sig över längre perioder och sen komma tillbaka. Det gråa ser ut som detrius (skit), prova att blåa bort det med en pump eller dylikt. Det gula ser ut som svamp (bra).
 14. Alla tycker olika på denna front. Men jag personligen har slutat stirra mig blind på märkesskummare, fina namn på finesser m.m. Jag är supernöjd med min Coral Box D700. Tyst, väldigt effektiv och lätt att rengöra. Allt jag letar efter i en skummare. Den skummar för fullt när jag har lite nitrat i karet. Matar jag för lite så går den ned i produktion. Tycker att det indikerar på att den håller undan väldigt effektivt i mitt 490-liters. Den är för övrigt till salu nu när karet plockas ned om den skulle vara av intresse. Edit: Tycker Laggemans inlägg stämmer rätt bra med mina egna tankar.
 15. Instämmer i princip allt Fredrik. Tror till stor del att gratis annonsering är till FB fördel. Det är nog inte hela sanningen, men en del av den som sagt. Väldigt synd att det inte skrivs på forumet då det är lätt att hitta information här, den sparas på ett överskådligt sätt osv.
×
×
 • Create New...