Jump to content
Sign in to follow this  
Nito

Bioreaktor eller inte?

Recommended Posts

jag har idag väldigt låga värden Fosfat och nitrat och min fråga är om det är någon mening i att starta en bioreaktor med biopellets alls eller om den kanske tom kan göra skada?

Share this post


Link to post
Share on other sites

det var lite min tanke såhär i återstart och glömska, jag har idag väldigt låg belastning såtillvida att det i ena 180 litersburken går ett litet par clowner samt en dottyback och en 4cm. Palett och i den andra kuben på 170 liter går fn. bara en Goby och fyra eremiter men ca. 35 koraller och div, anemoner och som sagt, det mesta ser bra ut trots att jag tillfört ca. 30 fraggar nyligt i 170 liters kuben.

170 litersburken är nystartad (ca. 14 dar), dock med LS som jag kunde lyfta från en burk till en annan på några sekunder och med nytt vatten. och jag funderar om det är någon ide att försöka "mota olle i grind" med kommande förhöjning av nitrat och fosfat eller om det kommer hålla sig lågt teoretiskt sålänge jag håller belastningen lågt?

-jag kommer bara tillsätta några till små fiskar i kuben om vi tar den som exempel i första hand då jag anser att tex inte ens en liten kirurg ska ner i en burk på 60X50X50 cm.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag skulle avvakta och se hur det blir med näringsnivåerna, skulle dom börja stiga så är det ju bara att starta en reaktor då.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...