Jump to content

addo

Medlem
 • Posts

  855
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by addo

 1. addo

  AEFW vs Axilur

  Jag körde 500mg på ca 600l. Och jag tror det var onödigt högt. Så 0.5mg/l kan nog vara bra
 2. addo

  AEFW vs Axilur

  Ämnet verkar vara på tapeten igen så jag saxar ut ett svar jag gav på ett Pm. Jag hade Acropora, ricordea och sympodium i korallväg i karet när jag testade, av dom dog sympodium och den värst angripna acroporan. Alla andra acros klarade sig så jag tror inte det var axilurens fel. Alla fiskar mår bra. Mina snäckor dog när jag försökte släppa till baka några första gången (jag har glömt hur mycket vatten jag bytt, aktivtkol osv) men det var i linje med vad övriga gjort i tråden, så mollusker verkar väldigt känsliga och jag skulle vara väldigt försiktig med musslan. Efteråt har jag fått problem med microalger av olka typer fram och tillbaka så jag tror något har rubbats i microlivet med stenen. Så om du kan så plocka ur sten och karantänhåll får att kunna återinföra microlivet. I slutet av behandlingen fick jag dock problem med utrustningen i karet då belysningen delvis gick sönder och det tog tid att komplettera upp den med ny. Samt att skummaren gick sönder och jag fick köra med min gamla som inte är lika bra. Så problemen kan grunda sig i det också.
 3. Jag har en ordentlig sladdhärva så du är inte ensam
 4. Den där behandlingen brukar man väll köra för att rädda nyköpta anemoner som är sjuka, och då i karantänkar? Hur länge har du haft den?
 5. Jag är också väldigt nöjd med herbie modellen.
 6. Mejla dom och fråga, dom var snabba på att svara när jag mejlade en gång.
 7. Acanthurus leucosternon käkade red turf alger med god aptit när jag hade en sån.
 8. addo

  Skumboll

  Antagligen svampdjur, dom är ofarliga filtrerare.
 9. Är den död så smälter den till slem, så jag tror absolut den lever.
 10. Lite svårt att se, men det ser mycket ut som en discosoma. Du kan alltid flytta den till en separat sten om du vill ha kvar den.
 11. Ser ut att vara någon typ av Nephthyigorgia sp (chilli coral),
 12. Det står bara Fauna "Marin Coral Sprint is a premium grade marine Bacterioplankton substitute for feeding corals in ULNS systems" det är ett gult pulver. Mina svampdjur verkar växa snabbare sen jag började mata med det, sps:erna tycker jag får bättre polypexpansion, men det kan vara inbillning.
 13. Steve West som hade testat medusahuvud i sitt varma kar utan att lyckas klarade av en i sitt kallvattenskar, om jag mins rätt. Den lägre ämnesomsättningen vid kall temperatur borde spela en rätt stor roll för hur mycket mat djuren behöver för att klara sig. Det gäller nog även koraller.
 14. Har du läst den här tråden? Karet blev totom på reefcentral. Tyvärr la han ner karet straxt innan 2år med dendros. Men jag tror nog han skulle lyckats om han fortsatte. uhuru
 15. Absolut. Infallsvinkeln är lika med reflektionsvinkeln för ljuset som träffar glaset. Så allt ljus som reflekteras från inredning och annat kommer reflekteras i rutan och synas beroende på varifrån man tittar. Det enklaste är att ha riktat ljus från en källa om man vill undvika att se reflektionen eftersom man då kan undvika reflektionsvinkeln.
 16. Trist med fisken. Hur länge vänjer du över Endlers till saltvatten?
 17. Jag skulle köra på mörkt golv för att det inte ska reflektera så mycket, då borde det mesta ljuset komma snett uppifrån. Har man sen akvariet lågt placerat så man betraktar det snett uppifrån så borde det hjälpa mot reflektionerna.
 18. Flerglasfönster med en tät luftspalt oftast fylld med ädelgas skulle jag gissa att Bygert menar. Det finns automatiska fönsteröppnare till växthus som du borde kunna installera. Förutsatt att du har en ordentlig dörr mellan uterummet och huset, med tanke på inbrottsrisken.
 19. Enklast är att fånga den med handen, en sån liten kan inte nypas så det känns. Då kan du fota den under normalt ljus.
 20. Med ordentlig vädring så kan du nog hålla temperaturen på 35-40 grader.
 21. Jag har funderat på samma sak, jag måste fixa ett uterum först . När jag vinterförvarade dammfiskar i mina föräldrars uterum (ganska välisolerat) så var det inga större problem att hålla temperaturen på 5~10° på vintern med bara ett litet elelement i rummet räckte. Däremot så blir det som sagt löjligt varmt när solen ligger på, så du lär behöva otroliga mängder ventilation. På sommaren måste det nog vara korsdrag med stora luckor dygnet runt. Det är nog bra att satsa på invånare som klarar varierande temperaturer. Det optimala för att undvika reflexer lär vara att trycka upp karet mot ett fönster så man kan kolla på det som ett inbyggt kar när solen är uppe. Jag förvarade fisken i en damm så Jag har ingen erfarenhet av hur det ser ut i akvarium tyvärr.
 22. Nu har jag också fått tummen ur.
×
×
 • Create New...