Jump to content

Problem som kanske kan vara till nytta om AY Hydra32HD


Recommended Posts

Hej,

Jag köpte 4 st nya AI Hydra 32HD för ca. 6 månader sen. Jag köpte även hydras upphängningskit och monterade dem med 40 mm skruvar, allt fungerade helt utan problem. Bra belysning och bra spridning på ljuset. För 2 veckor sen köpte jag AquaticLife T5HO Hybrid 4X80W, monterade AI hydran enligt instruktionerna så allt låg jämnt på undersidan.

Fösta dagen ville inte någon av AI Hydra dimma ner, fick bryta strömmen och slå till igen, då gick dom tillbaka till programmet. Hittade en amerikansk artikel på internet om samma problem, där skrev dom att man skulle skruva av de fyra skruvorna på fronten och trycka fast det svarta kortet. Gjorde det på alla 4 AI Hydra 32HD, på kvällen dimmade lampa 1 och 2 ner utan problem, men lampa 3 och 4 lyste för fullt. Dagen efter gjorde jag om proceduren igen på lampa 3 och 4, den kvällen dimmade lampa 3 och 4 ner fint men inte lampa 1 och 2.

Stoppade in en bit skumplast mellan kortet och fronten, då dimmade alla ner på kvällen, men dessvärre bara den dagen, dagarna efter dimmade dom inte ner alls.

Då provade jag att byta ut skruvarna som håller lamporna till 40 mm långa skruvor, då sticker AI Hydra lamporna ner ca 15-20 mm under armaturen, det fungerade, nu har alla lampor dimmat ner precis som skall på kvällen i 1 vecka utan problem. Utgår ifrån att problemet var att armaturen genererade någon störning till AI Hydra lamporna och när jag startade om på dagen efter ändringarna, fungerade det den dagen, men när lamporna ligger 15-20 mm under, stör inte armaturen.

Tänkte att om någon annan råkar ut för samma sak kan det vara bra att veta.

MVH

Ronny

 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...