Jump to content

ronny h

Stödjande medlem
 • Posts

  58
 • Joined

 • Last visited

About ronny h

Profilinformation

 • First name
  Ronny
 • City
  Annelöv
 • Stödjande medlem t.o.m
  2021-10-23
 • Antal år inom saltvatten
  8
 • Akvarievolym
  1200 liter
 • Akvarie mått
  1 st 200x60x60cm,
  1 st 160x50x60cm
  1 st 130x60x60
  + 2 st 120x40x50cm sumpar
 • Allmän beskrivning av dig
  Har haft akvarium se 1958, odlade diskus från 80 talet till 2013 då jag gick över till saltvatten.
 • Ljusuppsättning
  LED
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  4 st AI Hydra 32HD
  4 st Dsuny ombyggda
  3 st Dsuny ombyggda
 • Använder du skummare
  Ja
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Blau Scuma MKB 160DC o Bubble King
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är
  Koraller & Fisk
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är - Övrigt
  Har ett 720l akvarium med SPS koraller, 1 480l akvarium med mjukkoraller och 1 325l akvarium med fraggar av mjukkoraller
 • Antal år inom sötvatten
  64
 • Använder du Osmosvatten
  Ja
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  80
 • Har du sump
  Ja
 • Storlek på sump
  240 liter
 • Kör du med sand på botten
  Ja
 • Använder du UV-C
  Ja
 • Använder du Ozon
  Ja
 • Använder du zeolitbaserad metod
  Nej

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ronny h's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Reacting Well
 • Dedicated Rare

Recent Badges

32

Reputation

 1. Detta är värdena som jag hoppades på och dom stämmer väldigt bra med manuell mätning. Alkalinity o PH är från Alkatronic. MG o CA ligger väldigt högt, men det stämmer ganska bra, Salifert visar CA=480 MG=1500 KH=8.0 NO3=0,75 PO4=0,04 NO2 har jag aldrig mätt manuellt. Vet att RedSea MG visar högt. Tror nog att MT visar betydligt rättare värden än vad min manuella mätning ger.
 2. Apex styr mycket i mina akvarier, som temp, ozon, pumpar, reaktorer, påfyllning i sump mm., men den kan inte mäta vatten värdena, jag har en Alkatronic som är helt suverän med att mäta och hålla KH rätt, har haft den i ca 1,5 år nu och är väldigt glad för den. MasterTronic köpte jag för att spara tid med mätningarna, den ger mig MG, CA, I, NO3, PO4 och OLI, Jag har bara tänkt att mäta på onsdagar och lördagar. Värdena som jag förväntat mig var när jag jämförde med de manuella värden jag mätte upp. Det var bara nitraten som låg högre, vilket förmodligen beror på att nitriten, men det kommer en uppdatering snart som även tar hänsyn till det.
 3. Fick min MasterTronic i fredags, så ett första intryck kan jag ge. Satte av hela lördag eftermiddag för att installera den, måste välja en bra plats för apparaten, var behållarna för RO, smuts vatten skall stå och hur slangarna skall dras. När jag öppnade paketet, fanns det bara 11 st reagens behållare, saknade en enkel beskrivning på vad som skulle finnas i paketet, så jag fick läsa igenom manualen, då förstod jag att det nog borde vara 12 behållare. Det fanns ingen manual med, kan hämtas på nätet, det tycker jag dom borde kunna skicka med ett papper som talar om vad paketet skall innehålla och var manualen finns. Meddelade Amir på AquariaTech att behållaren saknas, han skickar en på måndag, bra service. I övrigt var allt väldigt väl förpackat. När allt det var klart, påbörjade jag installation enl. manual 4.2, allt gick bra och jag tycker det gick väldigt smidigt, tog ca 2 timmar. När alla behållare var fyllda och allt var klart, körde jag min första test på nitrate, dessvärre gick det inte så bra, fick ett "Leak Detection" meddelande på skärmen, det löstes lätt genom att följa manualen, tag bara 2 minuter. Körde sen en ny test och det fungerade bra. Felet berodde förmodligen på att jag inte kollat displayen innan jag fortsatte med nästa steg. Jag är van med APEX, som inte har någon display, allt finns i appen. Körde alla testerna NO3, MG, CA, PO4 och OLI. Alla testerna hamnade inom de områden jag hade förväntat mig, jag ligger lite för högt i MG o CA, vilket jag visste. Hade en del frågor som jag lade in på Facebook "Focustronic's Owners Club", hade svar inom 5 minuter, det var verkligen imponerande. Vad jag lärt mig, som jag missat, var att alltid titta på displayen på apparaten, varje gång jag gett ett kommando, det tar ganska lång tid från det man ger kommandot tills apparaten har utfört kommandot. Tänk speciellt på att om man väljer "Maintenance/Maintenance Position", vänta tills displayen säger att den är i läge. När jag skulle torka under Rinsing Chamber efter läckaget, tryckte jag på "Maintenance Position", nålen flyttade sig längst till höger, efter ett par sekunder började jag lyfta Rinsing Chamber och ett par sekunder efter, började nålarna att flytta sig mot vänster, inte bra, men det hände inget. Mitt problem var att jag inte kollade displayen, som sedan visade att den var i läge efter att den flyttat sig till höger igen. Så kolla alltid på displayen så det kommando ni gett har utförts innan går vidare, displayen på apparaten är det som gäller. Så mitt första intryck av MasterTronic är att det är en väldigt avancerad apparat, än så länge har den fungerat bra och gett mig bra resultat. Den var inte svår att installera, bara man tar det lugnt, följer manualen och kollar på displayen. Har man frågor eller problem löstes de snabbt på Facebook, viket imponerade mig. Detta var mitt första intryck!
 4. Hej igen, Jag fick fläktarna, inga problem, men det kostade 92,74 dollar, förutom det fick jag idag en räkning på posten, tull och momsavgift på 369 SEK. Så slutsumman för 2 fläktar blev alltså 840,41 + 369 = 1209,41, inte billigt, men man fick dom snabbt, MVH Ronny
 5. Hej, Pumpen till min gamla Octopus kalkwasser reaktor har lagt av och den går inte att byta, pga speciella kopplingar som inte är standard. Är det någon som har en liggande, hör av er om modell och pris. Storleken har ingen betydelse, bra den klarar 1000 liters akvarium. Bäst vore om den kunde skickas. MVH Ronny
 6. Alltid bra att ha en i reserv, då slipper jag vara av med 1 lampa i 2 veckor. Tar bara 30 minuter att byta ut den. Hoppas jag slipper använda den, förstås.
 7. Fläktarna kom idag som utlovat, kl 10:00 levererade Fedex. Så nu är alla lamporna igång igen, känns riktigt skönt. Beställde 2 st, så jag har 1 i reserv. Det blev inte mycket dyrare än hos de Företagsakvarium o Aquariatech, 840:41 inkl. frakt för 2st, det var värt det, fick dom ju på 2 veckor.
 8. 720 liters med SPS och 500 liters med mjuka koraller 720 liters ombyggt för SPS December 2020 och alla mjuka koraller flyttades över i 500 liters, varje akvarium har egen sump.
 9. Har nu fått besked från Fedex på att fläktarna från AI levereras på Onsdag. Det år helt klart betydligt lättare och snabbare att beställa själv direkt från leverantören. Om dom kommer på onsdag, tog det bara 2 veckor att få hem dem, det tycker jag är bra. Tackar för alla goda råd.
 10. När den första fläkten la av, lyckades jag få tag i en som egentligen var till Hydra 52 från Emil på Företagsakvarium, tyckte det var bättre att byta själv istället för att skicka iväg dem. Lampan var förvisso bara 10 mån gammal, men jag fick igång den på ett par dagar. Nu är lamporna 11/2 år gamla så nu gäller förmodligen inte garantin. Problemet är att man inte har reserv, men skall man ha reserv till allt, blir det dyrt. Har precis skickat iväg en Apex wav o en Apex feeder som aldrig använts, för utbyte mot nya på garantin. Det tar ju minst 1 vecka innan support godkänner att dom inte fungerar, sen skall dom skickas iväg, och dom skickar inte den nya förrän dom har fått den gamla. Så det tar ett par veckor.
 11. Har beställt 2 st, så får vi se hur lång tid det tar att få hem dem.
 12. Vet inte om 100ohm är rätt, men det fungerar kanske. Tycker bara att det är väldigt dåligt. man betalar över 4000:- /st och sen kan man inte få tag i reservdelar året efter. Det lustiga är att man beställer på en .se site och får leverans från Kina.
 13. Låter bra, men dessvärre fick jag detta besked när jag försökte beställa "finns tyvärr inte i lager"
 14. Har funderat på det, det är bara lite svårt att hitta 5v fläktar som kan klara av det. Enheten fungerar inte om den inte känner av rätt motstånd på fläkten, så det går inte att tända ljuset utan fläkten är inkopplad. Har också funderat på en 12 volts fläkt, men då måste den ha egen transformator och belysningen tänds inte utan att motstånd från 5 volts fläkten finns där. Har ett par gamla DSuny lampor som jag bytt ut alla dioder på så jag fick rätt ljus, har kopplat in dom där AI Hydra satt och det verkar fungera bra, "hoppas jag jag alla fall". Det fina med de gamla DSuny lamporna är att man kan få nästan alla reservdelar till billigt pris, det är standardkomponenter på det mesta. Har beställt 5v fläktar på en "Svensk sajt", och fick svar efter ett par timmar att dom nu skickas från Kina?
×
×
 • Create New...