Gå till innehåll

Död Anemone ?


Sunny

Rekommenderade inlägg

Av ren slump så råkade jag tända belysningen under natten. Och fann min stackars Anemone Död ?

och samtidigt så såg jag den potentiala boven till detta en fet fireworm (Amphinomidae sp) en bit ifrån den gav sig av när belysningen komm på.

Nu är frågan är det någon som vet hur jag ska få tag på masken ? typ fälla eller liknande vill knappast ha kvar den iallfall...

och så bifogar jag en bild på min anemone.. undrar fall den är sten död eller kan den återhämta sig ?

jag ser att stommen fortfarande ändrar form men den är fortfarande blek, Anemonen var tidigare Mörk Brun/Röd

över hela kroppen och nu ser den ut såhär..

M.v.h

Sunny

post-2018-14468912809477_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ser den fortfarand död ut? I så fall så avlägsna den på en gång så att den inte förgiftar / sabbar vattenkvaliten på ditt akvarium. Vet inte hur stor din anemon är men på 170L vatten minus sten så blir det mycket "dött kött". Jag tror inte att det är masken som är boven utan att den ingår i din städpatrull och ska bara göra sitt jobb.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

längst till höger på bilden syns en "skjutlucka" som öppnas & in med en eller ett par räkor, Jag lägger även in ett par småbitar sten för att den skall ligga still på botten, Det blir gärna ngn liten luftbubbla kvar i den, & med ett par småsten i så ligger den kvar på botten. Lägg sedan i den där du har sett masken (efter att lamporna slocknat) med lite tur så har du efter ngn timme fångat sabotören, Jag har även bundit fast en nylon (fiskelina) för att enklare lyfta upp den, lycka till med fångsten.

Sen har det ju diskuterats här på sg om dessa maskars vara eller inte vara, Men är de för stora & eller många åker dom bort ur mitt kar iallafall

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Petter min anemone var väldigt liten knappt en centimeter fick den med stenen,

det är möjligt att firewormen är ett bra tillägg till min sädpatrull men när jag komm in så satt den på anemonen och när lyset komm på då stack den.. och när jag kikade på anemonen ser det ut som om något käkat på den vid roten.

Den har visat sig tydligt frisk och har inte varit nåra problem..har läst lite vidare på dessa och det jag hann se av den såg det ut som en Hermodice canunculata och de jag har hittat om denna är att den äter på anemoner och stenkoraller o gorgonias, i vilket fall så tänkte jag försöka fånga den så att jag kan tydligare avgöra om det är denna eller någon annan, Om inte annat så dyker den riktiga sabotören upp när fällan är på plats :)

Tack Peter för tipset angående fällan :)

M.v.h

Sunny

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Guest NoName

Ser precis ut som skiten jag fick i en av mina burkar en gång. Efter ett tag var dom fan överallt så jag drog ut proppen....

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...