Gå till innehåll

Inkoppning


kjell

Rekommenderade inlägg

Kjell, är det pH 7.54 på transportpåsen? I så fall har det diskuterats lite ang. koppning vid så låg pH att en snabb pH höjning (tillsättning av akvarievatten) kan öka ammonia halten som kan få katastrofala följder i en 2 liters påse med vatten; eller hur det nu var... Det skulle vara bra om någon med mera kunskap i ämnet kommenterade ang. detta.

Om du har möjlighet och andra invånare i huvudkaret är en karantän VERKLIGEN att rekommendera.... Även om dess biologiska filter inte fungerar, kan man hålla vatten kvaliten med ca 50-75% vattenbyten varannan eller var tredje dag. Ganska jobbigt iofs, men finns det något jobbigare än att riva hela huvudkaret för att bota prick o.dyl? (been there, done that :() Ingvars tips är verkligen att följa efter. Dessutom, om du märker något ovanligt med firrar i karantän så kan du ju alltid medicinera där innan dem flyttas över till huvudkaret.

Ett tips är att också köra ett pH anpassat 5 minuters färskvatten bad av firren innan introduktion till huvudkaret som är oxå att rekommendera även om du inte har karantän och vill köra in firrar i huvudkaret omg. Vid färskvattenbadet släpper ev. parasiter innan firren introduceras till huvudkaret. Har du UV så kör den 24/7 vid nyintro i 1 vecka eller så...

Vad säger ni andra?

/Dusan

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Kjell

Mina varningar tidigare (tråd https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?t=12310&page=8 inlägg #112) att man skall tänka sig för om man skall kopa eller inte när vattnet i påsen visar lågt pH gällde vid långa transporter. Vi korta transporter hinner inte fisken utsöndra så mycket ammonium så deft blir farligt (för det mesta), speciellt inte om de är singelpackade, vilket enligt min mening bör vara regel vad gäller saltvattenfisk. Vid ditt pH (i påsen 7,58 bör det inte vara någon fara om transporten varit kort)

MVH Lasse

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...